Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

2 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ
Β΄ τάξη: Τομέας Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Γ΄τάξη: ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ . ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

3 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΜΕΑ Β΄ ΤΑΞΗ 3Θ 2Θ 3E 2E 18
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΜΕΑ Β΄ ΤΑΞΗ Α/Α ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΡΕΣ 1 ΑΡΧΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ 2 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 3 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Η/Υ 3E 4 ΧΡΗΣΗ Η/Υ (ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ)EXCEL 2E 5 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 6 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 7 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ 8 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 18

4 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Γ ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΜΕΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Α/Α ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΡΕΣ 1 ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΙΙ 2 ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 3 ΑΓΓΛΙΚΑ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ) 4 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ 5 ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 6 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΩΝ 7 ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ - Γ΄ ΚΑΤΗΓ. ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 8 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 23 ΩΡΕΣ

5 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Γ ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΜΕΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α/Α ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΡΕΣ 1 ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΙΙ 2 ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 3 ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ 4 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 2Θ+2Ε 5 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 6 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤ. ΝΑΥΛΟΙ  ΚΑΙ ΠΑΚΕΤΑ 3Θ+1Ε 7 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Η/Υ ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 23 ΩΡΕΣ

6 ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Στα πλαίσια του μαθήματος Ειδική Θεματική Δραστηριότητα στη Β΄ τάξη οι μαθητές τήρησαν βιβλίο εσόδων – εξόδων (χειρόγραφα και ηλεκτρονικά) ομόρρυθμης εταιρείας με αντικείμενο τη χονδρική και λιανική πώληση δημητριακών και ποτών. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές έκαναν όλες τις εργασίες έναρξης της επιχείρησης συμπληρώνοντας τα απαραίτητα έγγραφα, τις καθημερινές δραστηριότητες της επιχείρησης (αγορά, πώληση αγαθών, συμπλήρωση τιμολογίων, έκδοση Ζ, αποδείξεων, δελτίων αποστολής κ.λ.π.), στο τέλος του κάθε μήνα συμπλήρωσαν τα έντυπα του Φ.Π.Α., ενώ στο τέλος της χρήσης έκαναν απογραφή και συμπλήρωσαν τα απαραίτητα έντυπα εκκαθάρισης και φορολογίας.

7 ΣΤΗΝ Β΄ KAI Γ΄ ΤΑΞΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
HOTEL WORKS ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ BLUE BYTE

8

9

10 ΣΤΗΝ Γ΄ ΤΑΞΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
ACCOUNTANT ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ SINGULAR LOGIC

11 Το απόλυτο εργαλείο του Σύγχρονου Λογιστή

12 Διαχείριση Βιβλίων Α΄ & Β΄ κατηγορίας Διαχείριση Βιβλίων Γ΄ κατηγορίας
Διαχείριση Παγίων Στοιχείων Δηλώσεις ΦΠΑ Δηλώσεις Εισοδήματος Διαχείριση Μισθοδοσίας Διαχείριση Λογιστικού Γραφείου Credit Assist

13

14

15 ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Ο απόφοιτος της ειδικότητας μπορεί να εργαστεί :

16 τηρεί λογιστικά βιβλία Β΄' κατηγορίας του ΚΒΣ
ως υπάλληλος οικονομικών υπηρεσιών με αρμοδιότητες να: τηρεί λογιστικά βιβλία Β΄' κατηγορίας του ΚΒΣ εκδίδει, συγκεντρώνει, ελέγχει και κωδικοποιεί τα παραστατικά του λογιστηρίου της Οικονομικής μονάδας σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΒΣ παρακολουθεί την κίνηση λογαριασμών των πελατών

17 φροντίζει να εισπράττει λογαριασμούς και να εξοφλεί οφειλές
διεκπεραιώνει τραπεζικές εργασίες καθώς και εργασίες σχετικές με τα ασφαλιστικά ταμεία παρακολουθεί τα αποθέματα διαφόρων αγαθών (εμπορευμάτων, πρώτων υλών κλπ) συμμετέχει στη διενέργεια απογραφής και στην κατάρτιση προϋπολογισμού της οικονομικής μονάδας

18 ως υπάλληλος διοικητικών υπηρεσιών με αρμοδιότητες να:
ως υπάλληλος διοικητικών υπηρεσιών με αρμοδιότητες να: συντάσσει, δακτυλογραφεί και διεκπεραιώνει την εισερχόμενη και εξερχόμενη αλληλογραφία, εκθέσεις, αναφορές και κάθε είδους έντυπα ταξινομεί και αρχειοθετεί εισερχόμενα και εξερχόμενα έγγραφα οργανώνει και διεκπεραιώνει συσκέψεις, ταξίδια, συναντήσεις και συνεντεύξεις ανωτέρων στελεχών συγκεντρώνει οικονομικές πληροφορίες από όλα τα τμήματα διεκπεραιώνει δραστηριότητες δημοσίων σχέσεων

19 Επαγγελματικές προοπτικές
Δημόσιες Υπηρεσίες - Οικονομικές υπηρεσίες Υπουργείων. Ιδιωτικές Επιχειρήσεις και Εταιρείες , Λογιστικά Γραφεία Συνεταιρισμούς Τράπεζες και Οργανισμούς Υπηρεσίες Υγείας Βιομηχανίες Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά γραφεία - Ασφαλιστικά ταμεία

20 ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ TOΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Ο υπάλληλος τουριστικών επιχειρήσεων μπορεί να απασχοληθεί σε υπηρεσίες του Ε.Ο.Τ., σε ξενοδοχειακές μονάδες, σε τουριστικά γραφεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις. Ο τουρισμός σήμερα, κατέχει μια σημαντική θέση στην ελληνική οικονομία και οι προοπτικές απασχόλησης είναι καλές, ενώ μπορούν με την κατάλληλη τουριστική πολιτική να βελτιωθούν.

21 ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ –ΣΤΑΔΙΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ Υπαλλήλων Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Ν. 2515/97 (ΦΕΚ 154/Α’/ ) Π.Δ. 340/98 (ΦΕΚ 228/Α’/ ) Λογιστή Φοροτεχνικού Δ΄ τάξεως (πτυχίο, 10ετής πρ/σία ως βοηθός λογιστή) Λογιστής Φοροτεχνικού Γ΄ τάξεως (5ετής πρ/σία ως Λογιστής Φοροτεχνικός Δ’ τάξεως και εξετάσεις)

22 ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ 2ου ΕΠΑΛ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

23 Οι μαθητές του Τομέα Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της Β΄ και Γ΄ τάξης του 2ου ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη σε επιχειρήσεις του νομού, για να γνωρίσουν από κοντά τους χώρους της μελλοντικής τους εργασίας και να μάθουν τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.

24

25 1ος σταθμός ήταν το Ξενοδοχείο 5 αστέρων “THESSALIKON GRAND”, όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους και ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους για το πώς λειτουργεί μια ξενοδοχειακή μονάδα, καθώς και για το πρόγραμμα διαχείρισης δωματίων.

26 2ος σταθμός το Ξενοδοχείο 5 αστέρων “KAZARMA” στη Λίμνη Ν

27

28 3ος σταθμός η επιχείρηση «Ταυρωπός» στα Καλύβια της Λίμνης Ν
3ος σταθμός η επιχείρηση «Ταυρωπός» στα Καλύβια της Λίμνης Ν. Πλαστήρα, που δραστηριοποιείται σε εναλλακτική μορφή τουρισμού (αθλητικές δραστηριότητες, κωπηλασία, υδροποδήλατο, ορεινό ποδήλατο, τοξοβολία, ορειβασία-πεζοπορία). Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες της επιχείρησης, πήραν μέρος στην τοξοβολία και απόλαυσαν το τοπίο της λίμνης.

29 4ος σταθμός ο ξενώνας «Αγροικία Φώτη» στην Κρυοπηγή
4ος σταθμός ο ξενώνας «Αγροικία Φώτη» στην Κρυοπηγή. Ένα ιδιαίτερο τουριστικό συγκρότημα, πολύμορφο που «κατηφορίζει στην πλαγιά» και χάνεται στις λοφογραμμές και την πυκνή βλάστηση. Περιλαμβάνει πετρόχτιστα κτίρια διαμονής, ταβέρνα – καφετέρια, ζωολογικό πάρκο, όχι μόνο με ζώα της ελληνικής υπαίθρου, αλλά και από όλα τα μέρη του κόσμου, νερόμυλο, κήπο κ.ά.. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο πάρκο και ενημερώθηκαν από τον επιχειρηματία για το πώς στήθηκε η επιχείρηση, τα προβλήματα γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζει και την πορεία των πωλήσεων.

30 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 1η Επίσκεψη στη λίμνη Ν.Πλαστήρα στο Ξενοδοχείο “ΚΑΖΑRMA” και στο Ξενοδοχείο «Κτήμα Αλωνάκι» που αποτελείται από 5 ανεξάρτητα κτήρια και δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού προσφέροντας διαμονή και φαγητό στο παραδοσιακό εστιατόριο που διαθέτει και ξενάγηση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία στο δάσος, σε μεμονωμένα άτομα ή σχολεία και συλλόγους .

31 Ο επισκέπτης μπορεί να συμμετέχει σε στίβο περιπέτειας, εναέρια περάσματα, τοξοβολία, αναρρίχηση, παιχνίδι προσανατολισμού και χρήση πυξίδας, πεζοπορία, περιβαλλοντική εκπαίδευση και ομαδικά παιχνίδια.

32 2η. Επίσκεψη στην ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης, ενημερώθηκαν από τους διοργανωτές για τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και ήρθαν σε επαφή με τους εκθέτες από όλη τη χώρα, συζητώντας μαζί τους το αντικείμενο δραστηριότητας του καθενός και τις δυνατότητες που προσφέρει ο κλάδος τους στους αποφοίτους του Τομέα Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών.

33 3η. Επίσκεψη στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Καρδίτσας.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή της ΔΟΥ Καρδίτσας για τις δυνατότητες απασχόλησης στις Οικονομικές Εφορίες και επισκέφτηκαν στη συνέχεια ένα ένα όλα τα τμήματα της Υπηρεσίας όπου ενημερώθηκαν από τους υπαλλήλους για το αντικείμενο εργασιών του τμήματός τους και προμηθεύτηκαν τα έντυπα που χρησιμοποιεί το κάθε τμήμα και τα οποία χρησιμοποιούν και οι ίδιοι στα εργαστηριακά μαθήματα του τομέα τους.

34 4η. Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Καρδίτσας
Οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του τομέα, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Καρδίτσας όπου ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο και τους υπαλλήλους του Επιμελητηρίου για τις υπηρεσίες που προσφέρει και τα προγράμματα που τρέχουν για τους επιχειρηματίες του νομού.

35 Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την εμπορική και βιοτεχνική έκθεση που διοργανώνει το επιμελητήριο και για τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την διοργάνωση και την συμμετοχή στις διεθνείς εκθέσεις. Επίσης δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στο πως προωθούνται τα ντόπια προϊόντα μέσω των διεθνών εκθέσεων και πως οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν τις τεχνολογικές εξελίξεις και την ανταγωνιστικότητα των άλλων συμμετοχόντων.

36 5η. Ενημέρωση από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Στο χώρο εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καρδίτσας οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του Συλλόγου Λογιστών Καρδίτσας για το νέο προεδρικό διάταγμα και τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών. Ακολούθησε συζήτηση των μαθητών για τις αλλαγές που έφερε το νέο νομοσχέδιο και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στο επάγγελμα του λογιστή.


Κατέβασμα ppt "ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google