Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΥΜΗΣΟΥ ΣΩΜΑ ΑΠΌ ΤΟΝ Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗ!!!.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΥΜΗΣΟΥ ΣΩΜΑ ΑΠΌ ΤΟΝ Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗ!!!."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΘΥΜΗΣΟΥ ΣΩΜΑ ΑΠΌ ΤΟΝ Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗ!!!

2 Το ποίημα γράφτηκε το 1916. Ο στόχος του είναι να θυμηθεί το παρελθόν του όταν ήταν νέος όσα έζησε αλλά και όσα δεν μπόρεσε να ζήσει. Η πιο δυνατή λέξη του ποιήματος είναι η λέξη «θυμήσου». Είναι η λέξη του τίτλου, και επαναλαμβάνεται 3 φορές μέσα στο ποίημα.

3 Το ποίημα ξεκινά με την φράση «σώμα θυμήσου» και τελειώνει με αυτήν.
Με αυτόν τον τρόπο κάνει εντονότερο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Ο τίτλος του ποιήματος είναι η φράση που επαναλαμβάνεται 3 φορές στο κείμενο.

4 Με αυτό που κάνει ο ποιητής να αρχίζει και να τελειώνει με την ίδια φράση είναι σαν να διατάζει το σώμα που πλέον έχει γεράσει να θυμηθεί τα όσα έχει ή δεν έχει ζήσει στο παρελθόν. Αν ήμουν σκηνοθέτης θα φανταζόμουν έναν ηλικιωμένο άνδρα που έτυχε να περνά από ένα μέρος (σπίτι, μαγαζί) που του θύμισε πράγματα που είχε ζήσει.

5 Είδαμε πως το ποίημα του Καβάφη δεν έχει ούτε ομοιοκαταληξία ούτε μέτρο καθώς και επίσης δεν χωρίζεται σε στροφές. Θα μπορούσαμε να πούμε πως χωρίζεται σε 2 μέρη το ένα που θυμάται πράγματα του παρελθόντος και το άλλο που επανέρχεται στο παρόν.

6 Η γλώσσα είναι δημοτική
Η γλώσσα είναι δημοτική. Ο τρόπος που γράφει και η γλώσσα που χρησιμοποιεί σε μεταφέρνουν στο παρελθόν. Είναι σαν να έχει βιώσει ο ίδιος τα γεγονότα που περιγράφει ο ομιλητής.

7 Το ποίημα δημιουργεί ένα υπέροχο συναίσθημα και μου φέρνει αναμνήσεις στο μυαλό. Στο πρώτο μέρος μιλάει για επιθυμίες και μιας που είμαι ακόμα σε αυτήν την ηλικία θα ήθελα να πραγματοποιηθούν όταν φτάσω σε μεγάλη ηλικία αν όχι όλες οι περισσότερες.


Κατέβασμα ppt "ΘΥΜΗΣΟΥ ΣΩΜΑ ΑΠΌ ΤΟΝ Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗ!!!."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google