Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γλυπτική ονομάζεται η τέχνη της καλλιτεχνικής δημιουργίας - έκφρασης, που εκτελείται μέσω της δημιουργίας τρισδιάστατων μορφών σε οποιοδήποτε μέσο. Τα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γλυπτική ονομάζεται η τέχνη της καλλιτεχνικής δημιουργίας - έκφρασης, που εκτελείται μέσω της δημιουργίας τρισδιάστατων μορφών σε οποιοδήποτε μέσο. Τα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Γλυπτική ονομάζεται η τέχνη της καλλιτεχνικής δημιουργίας - έκφρασης, που εκτελείται μέσω της δημιουργίας τρισδιάστατων μορφών σε οποιοδήποτε μέσο. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι διάφορα σκληρά, όπως η πέτρα, το μάρμαρο, τα μέταλλα ή το ξύλο, ή και πιο μαλακά, όπως ο πηλός ή διάφορα πλαστικά (στη σύγχρονη γλυπτική). Είναι δυνατός ακόμη ο συνδυασμός διαφορετικών υλικών.

3 Στα πρώτα της βήματα η γλυπτική θα απεικονίσει θεούς και ήρωες. Στη συνέχεια οι ήρωες και τα κατορθώματά τους θα αποτελέσουν τη βασική έμπνευση των καλλιτεχνών. Η αρχαία ελληνική γλυπτική τέχνη σε όλες της τις εκφράσεις μένει πάντοτε βαθύτατα ανθρωποκεντρική.

4 Η επικράτηση του Χριστιανισμού την οδήγησε σε σταδιακή υποβάθμιση και σε ρόλο διακοσμητικό. Στα μεταβυζαντινά χρόνια επιβίωσε στη λαϊκή τέχνη σε ξυλόγλυπτα, μεταλλόγλυφα και λιθοανάγλυφα. Μετά από την επαφή με την τέχνη της Ανατολής, οι Έλληνες τεχνίτες μιμούνται με ζήλο στην πλαστική που δίνει έργα υψηλού επιπέδου.

5  Εποχή του Νεοκλασικισμού Θέματα βίας που αποδίδονται με αυστηρό, στατικό τρόπο.  Εποχή του Ρομαντισμού. Πηγές έμπνευσης στη λογοτεχνία και προερχόμενες από τη φαντασία

6  Προϊστορική γλυπτική  Ελληνική γλυπτική τέχνη στην  Αρχαϊκή εποχή  Ύστερη αρχαϊκή και κλασσική  Ελληνιστική εποχή  Μοντέρνα γλυπτική  Σύγχρονη γλυπτική

7  Φειδίας  Ικτίνος  Γενελέως  Αριστοκλής  Μύρων  Απολλώνιος  Ταυρίσκος  Αγασίας  Απολλώνιος

8 Η Γλυπτική αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα, στην Οικονομική και πνευματική πρόοδο της κοινωνίας αλλά κυρίως έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, στην άνθιση και την εξέλιξη της καλλιτεχνικής πορείας.

9 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ


Κατέβασμα ppt "Γλυπτική ονομάζεται η τέχνη της καλλιτεχνικής δημιουργίας - έκφρασης, που εκτελείται μέσω της δημιουργίας τρισδιάστατων μορφών σε οποιοδήποτε μέσο. Τα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google