Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΜΕΤΑΦΡΑΣΗ  ΟΡΙΣΜΟΣ: Η αντιστοίχηση των κωδικονίων σε αμινοξέα και η διαδοχική σύνδεση των αμινοξέων σε πολυπεπτιδική αλυσίδα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΜΕΤΑΦΡΑΣΗ  ΟΡΙΣΜΟΣ: Η αντιστοίχηση των κωδικονίων σε αμινοξέα και η διαδοχική σύνδεση των αμινοξέων σε πολυπεπτιδική αλυσίδα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΜΕΤΑΦΡΑΣΗ  ΟΡΙΣΜΟΣ: Η αντιστοίχηση των κωδικονίων σε αμινοξέα και η διαδοχική σύνδεση των αμινοξέων σε πολυπεπτιδική αλυσίδα.

2 Τι Απαιτούνται; mRNA tRNA + Αμινοξέα Ριβοσώματα ( rRNA+Πρωτεΐνες) Πρωτεΐνες ( Ένζυμα) Ενέργεια

3 Ειδικές Περιοχές Ριβοσώματος Μία θέση πρόσδεσης του mRNA στη μικρή υπομονάδα ( στο αντίστοιχο rRNA) Δύο Θέσεις για το tRNA στη μεγάλη υπομονάδα ( Και τα αντίστοιχα κωδικόνια του mRNA.

4 ΣΥΜΠΛΟΚΟ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ: Το mRNA Τη Μικρή Ριβοσωμική υπομονάδα Το tRNA με αντικωδικόνιο το UAC. Το Αμινοξύ Μεθεϊονίνη.

5 Προσοχή στα: Ισχύει ο κανόνας συμπληρωματικότητας Κάθε αμινοξύ προσδένεται με το καρβοξυλικό άκρο με το tRNA Το πρώτο αμινοξύ έχει ελεύθερο το αμινικό άκρο Ο δεσμός συμπύκνωσης των αμινοξέων λέγεται ΠΕΠΤΙΔΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ. Οι πρωτεΐνες δεν αρχίζουν, συνήθως, με met. Γιατί;

6 ΚΩΔΙΚΟΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: AUG ΛΗΞΗΣ:UGA, UAG, UAA ΣΥΝΟΛΟ ΚΩΔΙΚΟΝΙΩΝ : 64 ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΤΙΚΩΔΙΚΟΝΙΩΝ: 61

7 ΣΤΑΔΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΛΗΞΗ

8

9 ΠΟΡΕΙΑ ΓΟΝΙΔΙΑΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΠΟΛΛΑ ΜΟΡΙΑ mRNA ΜΕΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΟΝΙΔΙΟ ΕΝΑ ΜΟΡΙΟ mRNA ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΡΙΒΟΣΩΜΑΤΑ ( πολύσωμα)


Κατέβασμα ppt "ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΜΕΤΑΦΡΑΣΗ  ΟΡΙΣΜΟΣ: Η αντιστοίχηση των κωδικονίων σε αμινοξέα και η διαδοχική σύνδεση των αμινοξέων σε πολυπεπτιδική αλυσίδα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google