Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΟΜΗΤΕΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΟΜΗΤΕΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΟΜΗΤΕΣ

2 Οι κομήτες είναι ουράνια σώματα που σε αντίθεση με τους απλανείς αστέρες και τους πλανήτες παρουσιάζουν όψη νεφελώδη (κόμη), ενώ η ύλη από την οποία συνίστανται μερικές φορές επιμηκύνεται υπό μορφή μακριάς ουράς όταν διέρχονται κοντά από τον Ήλιο. 

3 Μέρη ενός κομήτη Πυρήνας: Ο πυρήνας του κομήτη έχει συνήθως διάμετρο 100μ.-πάνω από 40χλμ. Αποτελείται από πέτρα, σκόνη, πάγο νερού και κατεψυγμένα αέρια όπως μονοξείδιο και διοξείδιο του άνθρακα, μεθάνιο και αμμωνία. Λόγω της μικρής μάζας τους, οι πυρήνες των κομητών δεν γίνονται σφαιρικοί λόγω της βαρύτητά τους, και έχουν ακανόνιστο σχήμα. Κόμη: Η κόμη περιβάλλει τον πυρήνα και ουσιαστικά είναι η ατμόσφαιρα του κομήτη. Δημιουργείται εξαιτίας της θερμότητας του Ήλιου, καθώς ο κομήτης πλησιάζει προς αυτόν και έχει σχεδόν πάντα μια διάχυτη νεφελώδη εμφάνιση. Το μέγεθος της κόμης επηρεάζεται από το μέγεθος του πυρήνα και την απόσταση του κομήτη από τον Ήλιο. H κόμη έχει δύο στρώματα, μια κόμη από αέρια και μια κόμη από σκόνη. 

4 Κομήτης ISON 19 Νοεμβρίου 2013
Ουρά: Το τελευταίο κομμάτι του κομήτη είναι η ουρά. Συνήθως οι κομήτες έχουν δύο ουρές, μία που αποτελείται από ιόντα, η οποία αποκαλείται ουρά ιόντων ή ουρά τύπου Ι, και μια από σωματίδια σκόνης, η οποία ονομάζεται ουρά σκόνης ή ουρά τύπου ΙΙ. Κομήτης ISON Νοεμβρίου 2013

5 Σπουδαιότεροι κομήτες μέχρι σήμερα
Κομήτης του Halley Ο μόνος σπουδαίος κομήτης μικρής περιόδου. Τελευταίο πέρασμα το 1986 Επόμενο πέρασμα το 2061 Hale Bopp Ο κομήτης που φωτογρα- φήθηκε και παρατηρήθηκε περισσότερο τον 20ο αιώνα. Ήταν ορατός δια κοινού οφθαλμού για 18 μήνες!(Από τους μεγαλύτε- ρους στην ιστορία)

6 Hyakutake Με φαινόμενο μέγεθος 0 αλλά μια μεγάλη ουρά 70 μοιρών, ήταν εκπληκτικός σε σκοτεινό ουρανό. Δυστυχώς έμεινε λαμπρός μόνο για μερικές μέρες. West Έμεινε ως ένας από τους πιο εντυπωσιακούς της Ιστορίας, λόγω της πανέ- μορφης τριπλής ουράς του.

7 Ikeya-Seki Ο πιο λαμπρός κομήτης της χιλιετίας
McNaught Ανακαλύφθηκε στις 7/7/2006 από τον Αυστραλό Robert McNaughty. Ορατός και με γυμνό μάτι. Ιδιαίτερα εντυπωσιακός στο νότιο ημισφαίριο.

8 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Οι μαθητές του τμήματος Γ2
Λαζαρίδου Αμαλία Μπαλλίου Ματίνα Παπακωνσταντίνου Νίκος Πετρινός Γιώργος Σπανούδη Βάλια ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΡΟΣΙΑΣ, ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

9 el.wikipedia.org/wiki/Κομήτης
ΠΗΓΕΣ el.wikipedia.org/wiki/Κομήτης


Κατέβασμα ppt "ΚΟΜΗΤΕΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google