Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τι είναι Δίκτυο Υπολογιστών;Τι είναι Δίκτυο Υπολογιστών; Ποιά τα Πλεονεκτήματα Δικτύωσης Υπολογιστών;Ποιά τα Πλεονεκτήματα Δικτύωσης Υπολογιστών; Τι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τι είναι Δίκτυο Υπολογιστών;Τι είναι Δίκτυο Υπολογιστών; Ποιά τα Πλεονεκτήματα Δικτύωσης Υπολογιστών;Ποιά τα Πλεονεκτήματα Δικτύωσης Υπολογιστών; Τι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 Τι είναι Δίκτυο Υπολογιστών;Τι είναι Δίκτυο Υπολογιστών; Ποιά τα Πλεονεκτήματα Δικτύωσης Υπολογιστών;Ποιά τα Πλεονεκτήματα Δικτύωσης Υπολογιστών; Τι είναι τα Ενσύρματα και Ασύρματα Δίκτυα Υπολογιστών;Τι είναι τα Ενσύρματα και Ασύρματα Δίκτυα Υπολογιστών; Ποιά τα Πλεονεκτήματα Ασύρματης Δικτύωσης Υπολογιστών;Ποιά τα Πλεονεκτήματα Ασύρματης Δικτύωσης Υπολογιστών; Τι είναι οι Τεχνολογίες Ασύρματης Δικτύωσης--WiFi, Bluetooth, WiMax;Τι είναι οι Τεχνολογίες Ασύρματης Δικτύωσης--WiFi, Bluetooth, WiMax; Συγκριτικός Πίνακας Τεχνολογιών Ασύρματης ΔικτύωσηςΣυγκριτικός Πίνακας Τεχνολογιών Ασύρματης Δικτύωσης Τι επηρεάζει την εμβέλεια ενός Ασύρματου Δικτύου;Τι επηρεάζει την εμβέλεια ενός Ασύρματου Δικτύου; Ποιός ο απαραίτητος εξοπλισμός για WiFi Δίκτυο στο χώρο του ΣχολείουΠοιός ο απαραίτητος εξοπλισμός για WiFi Δίκτυο στο χώρο του Σχολείου Ποιά η ποιότητα σήματος ασύρματου δικτύου στο χώρο του σχολείου;Ποιά η ποιότητα σήματος ασύρματου δικτύου στο χώρο του σχολείου; Κίνδυνοι για την υγεία Ασφάλεια πρόσβασης Συμπεράσματα Βιβλιογραφία

4 Δίκτυο υπολογιστών είναι ένα σύνολο από αυτόνομους ή μη αυτόνομους διασυνδεδεμένους Η/Υ. Το σχολείο μας διαθέτει ένα κύριο δίκτυο στην αίθουσα πληροφορικής και τέσσερα υποδίκτυα στην αίθουσα τεχνολογίας, στο εργαστήριο φυσικής, στο γραφείο καθηγητών, και στο γραφείο του διευθυντή.

5 Διαμοιρασμός των ψηφιακών πόρων του συστήματος. Κοινή χρήση περιφερειακών συσκευών. Διαμοιρασμός μιας σύνδεσης Internet σε όλους τους υπολογιστές του δικτύου. Αξιοποίηση υπολογιστών περιορισμένων δυνατοτήτων ή παλαιότερης τεχνολογίας.

6 Τα δίκτυα υπολογιστών χωρίζονται σε δυο μεγάλες βασικές κατηγορίες : 1.Ενσύρματα δίκτυα: στα οποία η επικοινωνία μεταξύ δικτύων επιτυγχάνεται μέσω εναέριων, επίγειων ή υπόγειων συνδέσεων (χάλκινα καλώδια, οπτικά δίκτυα). 2.Ασύρματα δίκτυα: στα οποία δεν υπάρχει φυσικό μέσο μετάδοσης (χάλκινα καλώδια, οπτικές ίνες κτλ) αλλά τα δεδομένα μεταφέρονται μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων (ραδιοκύματα ως φορείς πληροφορίας).

7 Ευκολία Χρήσης Σήμερα όλοι οι φορητοί Η/Υ και πολλά κινητά τηλέφωνα είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία WiFi που απαιτείται για απευθείας σύνδεση σε ένα δίκτυο. Φορητότητα. Συνδεδεμένος πάντα στο δίκτυο ακόμα και όταν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού ή γραφείου. Εύκολη Ρύθμιση. Εφόσον δεν απαιτείται η τοποθέτηση καλωδίων σε ένα χώρο η εγκατάσταση μπορεί να ολοκληρωθεί γρήγορα και οικονομικά. Μειωμένο Κόστος. Ασφάλεια Οι εξελιγμένες δυνατότητες της τεχνολογίας WiFi προσφέρουν ισχυρή προστασία έτσι ώστε τα δεδομένα να είναι προσβάσιμα μόνο από εξουσιοδοτημένους χρήστες.

8 Wi-Fi είναι ένα πρότυπο για ασύρματη μεταφορά δεδομένων, συνήθως οικιακής ή επαγγελματικής χρήσης και εμβέλειας περίπου 100μ. Bluetooth είναι ένα πρότυπο για ασύρματα προσωπικά δίκτυα υπολογιστών και φορητών συσκευών με περιορισμένη εμβέλεια περίπου 10μ. Wi-Max αποκαλείται η τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης η οποία λειτουργεί με παρεμφερή τρόπο με το Wi-Fi, με μεγαλύτερη εμβέλεια και αποτελεί μελλοντικό πρότυπο ασύρματης δικτύωσης.

9

10 Εμπόδια. όπως π.χ. από τοίχους και περίκλειστους χώρους. Επίσης, τα ραδιοσήματα δεν διαπερνούν το μέταλλο, όπως π.χ. στο θάλαμο ανελκυστήρα. Απόσταση. Η ισχύς του ασύρματου σήματος μπορεί να μειωθεί όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση που πρέπει να διανύσει. Θέση Σημείου Πρόσβασης(Hotspot).Τα σημεία πρόσβασης προσφέρουν καλύτερη κάλυψη, όταν τοποθετούνται στην οροφή ενός κτιρίου.

11 Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ασύρματο router το οποίο θα συνδεθεί στο υπάρχον δίκτυο του ΠΣΔ(Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο). Κόστος από 35€

12

13

14

15

16 Η επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον άνθρωπο, αν και θεωρείται από πολλούς επικίνδυνη, δεν έχει γίνει ακόμη σαφής, κυρίως λόγω των πολύχρονων και δύσκολων μελετών που απαιτούνται και είναι ήδη σε εξέλιξη. Προληπτικά Μέτρα Aπομάκρυνση ασύρματου δικτύου από δωμάτια στα οποία παραμένουμε για πολλές ώρες Eπιλογή χώρων που είναι λιγότερο εκτεθειμένοι στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία για πιο ευαίσθητα άτομα π.χ. παιδιά Περιορισμό χρήσης συσκευών Ηλεκτρομαγνητική μόνωση

17 Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα είναι η ασφάλεια πρόσβασης από μη εξουσιοδοτημένους χρήστες στο Σχολικό δίκτυο. Αν κάποιος καταφέρει να συνδεθεί στο ασύρματό router μας τότε θα αποκτήσει δυνατότητα σύνδεσης με το internet, αλλά σε οποιαδήποτε ενέργειά του θα καταγράφεται η δική μας μοναδική IP διεύθυνση. Πρόσβαση στο τοπικό μας δίκτυο (LAN) όπως και σε όλους τους υπολογιστές του δικτύου μας. Δυνατότητα τροποποίηση στου περιβάλλοντος διαχείρισης του router έτσι ώστε εμείς να μην έχουμε την διαχείριση του.

18 Κρυπτογράφηση WEP Θεωρείται εντελώς αποτυχημένη, ενώ με προγράμματα που κυκλοφορούν ελεύθερα, μπορεί να αποκτήσει κάποιος το κλειδί κρυπτογράφησης μέσα σε λίγα λεπτά! Κρυπτογράφηση WPA/WPA2 Ο αλγόριθμος αυτός θεωρείται σήμερα απολύτως ασφαλής, ενώ είναι τάξεις ανώτερος του προηγούμενου από κρυπτογραφική άποψη. Οι νεότερες συσκευές στην πλειοψηφία τους έρχονται με την πιστοποίηση WPA2.

19 Αλλαγή του SSID Απενεργοποίηση της εκπομπής του SSID Αλλαγή στοιχείων διαχειριστή Κρυπτογράφηση της ασύρματης σύνδεσης Ισχυρό κλειδί κρυπτογράφησης Ενεργοποίηση του firewall Απενεργοποίηση του file and printer sharing Χαμηλώστε την ισχύ εκπομπής

20 Είναι εύκολη η σύνδεση στο internet από κάθε τάξη. Το κόστος είναι ελάχιστο αφού το μόνο που χρειάζεται είναι η αγορά ενός router. Η διαδικασία σύνδεσης είναι εξαιρετικά εύκολη. Το σήμα σε κάθε τάξη είναι από καλό έως άριστο. Οι κίνδυνοι της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας είναι πολύ μικροί.Εξάλλου η ακτινοβολία είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή των κινητών. Δεν τίθεται θέμα ασφάλειας αν χρησιμοποιείς την κατάλληλη Κρυπτογράφηση.

21 Wikipedia (δίκτυο υπολογιστών, wi-fi,bluetouth, wi-max) https//sites google.com/efaliagka www.cisco.com( πλεονεκτήματα δικτύωσης ) Wikipedia (ενσύρματα/ασύρματα δίκτυα) www.vita.gr/htm/ent/710/ent 4710asp (ακτινοβολία κινητού και router) Conta.uom.gr/conta/ekpaideysh/metaptyxiaka /technologies_diktywn/ergasies/2007/ wireless%20Home%20Networks.pdf www.electromagnetic.gr


Κατέβασμα ppt "Τι είναι Δίκτυο Υπολογιστών;Τι είναι Δίκτυο Υπολογιστών; Ποιά τα Πλεονεκτήματα Δικτύωσης Υπολογιστών;Ποιά τα Πλεονεκτήματα Δικτύωσης Υπολογιστών; Τι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google