Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ Γιώργος Καραΐσκος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ Γιώργος Καραΐσκος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ Γιώργος Καραΐσκος

2 Τι είναι τα Αδέσποτα; Τα αδέσποτα ζώα είναι αυτά που τα παρατάνε τα αφεντικά τους, επειδή τα βαριούνται ή όταν γεννάνε μικρά τα εγκαταλείπουν γιατί δεν μπορούν να τα συντηρήσουν.. Αυτά τα ζώα περιπλανιούνται στους δρόμους, όπου κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα, τις αρρώστιες και από τα αυτοκίνητα που τα χτυπάνε. Δεν κινδυνεύουν μόνο τα ζώα αλλά και οι άνθρωποι από τα δαγκώματά τους.

3 Πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα αδέσποτα ζώα
Να μην τα παρατάμε στους δρόμους Όταν γεννάνε μικρά, να τα δίνουμε σε κάποιο συγγενή ή φίλο Όταν παίρνουμε ένα ζώο, να είμαστε σίγουροι ότι θα το κρατήσουμε μέχρι το θάνατό του. Οι δήμοι θα πρέπει να τα μαζεύουν και να τα βάζουν σε καταφύγια ζώων. Ένας άλλος τρόπος, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, είναι η στείρωση.

4 Τι πρέπει να γίνει για τα αδέσποτα;
Απαιτείται εκστρατεία ευαισθητοποίησης μέσω του Τύπου, της τηλεόρασης, μέσω οποιουδήποτε μέσου να "ξυπνήσει" την αγάπη για τους τετράποδους "πολίτες" της χώρας. Αναγκαία είναι και η ταυτοποίηση των ζώων και η ηλεκτρονική σήμανση με ειδικά μικροτσίπ, ώστε να εντοπίζονται τα ζώα που χάνονται και κυρίως οι ιδιοκτήτες που τα εγκαταλείπουν. Η πρακτική ισχύει ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία και η Γερμανία, όπου η εγκατάλειψη ενός ζώου επισύρει ποινές. Άλλωστε, αρκετοί εγκαταλείπουν ζώα κατ' εξακολούθηση...

5

6 Σεβαστείτε τα ζωάκια γιατί όταν κακοποιούνται είναι σαν να σας σκοτώνουν την ίδια σας τη ζωή.

7 Ευχαριστώ πολύ


Κατέβασμα ppt "ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ Γιώργος Καραΐσκος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google