Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ & ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ – ΑΜ: ΖΑΜΠΟΥ ΕΥΘΑΛΙΑ – Β00059 ΚΑΨΑΛΗ ΕΛΕΝΗ – Β00080 ΜΟΥΣΚΕΥΤΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ – Β00032.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ & ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ – ΑΜ: ΖΑΜΠΟΥ ΕΥΘΑΛΙΑ – Β00059 ΚΑΨΑΛΗ ΕΛΕΝΗ – Β00080 ΜΟΥΣΚΕΥΤΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ – Β00032."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ & ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ – ΑΜ: ΖΑΜΠΟΥ ΕΥΘΑΛΙΑ – Β00059 ΚΑΨΑΛΗ ΕΛΕΝΗ – Β00080 ΜΟΥΣΚΕΥΤΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ – Β00032 ΧΟΝΤΖΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – Β00068 ΕΞΑΜΗΝΟ ΦΟΙΤΗΣΗΣ: ΣΤ΄ ΕΤΟΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ: 3ο ΑΣΚΗΣΗ 1 ΜΑΘΗΜΑ: «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Κος Σ. ΚΑΠΙΔΑΚΗΣ

2

3 Το «SCULPTEUR PROJECT» αποτελεί εκμετάλλευση, βασισμένη στο περιεχόμενο και τη σημασιολογία των πολυμέσων προς όφελος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Είναι ένα τρίχρονο πρόγραμμα που ξεκίνησε το Μάϊο του 2002. Εμπεριέχει 10 συνεταίρους από τρεις Ευρωπαϊκές χώρες, με συμμετοχές από ερευνητικούς, βιομηχανικούς, ακαδημαϊκούς και πολιτιστικούς τομείς. Στόχος του προγράμματος είναι να οδηγήσει στην εξέλιξη της τεχνολογίας και της ειδικότητας με σκοπό να βοηθήσει στο να δημιουργούμε, να χειριζόμαστε, να διαχειριζόμαστε και να εμφανίζουμε τα αρχεία πολιτιστικής κληρονομιάς και να τα κάνουμε διαθέσιμα στους Ευρωπαϊκούς λαούς και στον κόσμο.

4 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Η δημιουργία Ψηφιακής βιβλιοθήκης κατανεμημένων πολυμέσων για αποθήκευση, έρευνα και ανάκτηση από περισσότερα, διαφορετικών τύπων πολυμέσα, με σημαντική υποστήριξη για τα τρισδιάστατα αντικείμενα. Η εξέλιξη μιας σημασιολογικής καταβολάδας για τη διαχείριση πληροφοριών για τα κατανεμημένα πολυμέσα και τη γνώση της κατασκευής του συνδέσμου χαμηλού και υψηλού επιπέδου απεικονίσεων πολυμέσων. Η γνωστοποίηση της σημασιολογικής καταβολάδας χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένα εργαλεία, χρησιμοποιώντας πράκτορες ταξινόμησης και web πράκτορες έρευνας για δομημένη και μη δομημένη πληροφορία. Η ανάπτυξη και επιρροή ευρέως ανοικτά κατανεμημένων πρωτοκόλλων για να δείξουμε και να αποδείξουμε τη διαλειτουργικότητα με άλλες ψηφιακές βιβλιοθήκες πολυμέσων σ’ένα συντακτικό και σημασιολογικό επίπεδο. Η αναγνώριση καλύτερης πρακτικής για την ενσωμάτωση της ανεπτυγμένης λειτουργικότητας με τα διοικητικά συστήματα των μουσειακών συλλογών. Η ανάπτυξη μιας σημασιολογικής βάσης της γνώσης σε μια συγκεκριμένη περιοχή, χρησιμοποιώντας τις ανεπτυγμένες τεχνικές. Η εκμετάλλευση της ανεπτυγμένης σημασιολογικής βάσης της γνώσης, αναπτύσσοντας ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά προϊόντα που την χρησιμοποιούν.

5 ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Στο Sculpteur, οι υπάρχουσες απεικονίσεις αντικειμένων τριών διαστάσεων θα συγκεντρωθούν και θα επαυξηθούν με νέα αντικείμενα τριών διαστάσεων, που δημιουργήθηκαν με τη χρήση πρωτοποριακών μεθόδων, όπως πολυστέρεο και τεχνικές μορφής. Τα νέα δημιουργημένα αντικείμενα τριών διαστάσεων θα αποθηκευτούν σε μια σχεσιακή βάση δεδομένων αντικειμένου μαζί με αντικείμενα πολυμέσων που θα εμπλουτίσουν τις πληροφορίες που σχετίζονται με τα πολιτιστικά αντικείμενα. Τα αντικείμενα θα ανακτηθούν από τη βάση δεδομένων χάρη σε αλγόριθμους ανάκτησης τρισδιάστατου αντικειμένου που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος «SCULPTEUR», εκμεταλλευόμενοι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που εξήχθησαν από τις συνέχειες εικόνων δύο διαστάσεων και τη γεωμετρία και την κειμενοποιήση των μοντέλων τριών διαστάσεων. Μέσα στην εργασία μια σημασιολογική καταβολάδα (οντολογία) και τα συνδεδεμένα εργαλεία θα χρησιμοποιηθούν επίσης. Τα αντικείμενα πολυμέσων και αντικείμενα που αντλούνται από αυτά, θα συνδεθούν με έννοιες σ’ αυτή τη σημασιολογική καταβολάδα. Έπειτα, ο σχεδιασμένος πράκτορας αναζήτησης δικτύου θα ψάξει συγκεκριμένα άγνωστα θέματα πληροφοριών (μεταδεδομένα) για τη βάση της γνώσης στο δίκτυο και για να έχουν πρόσβαση σ’αυτήν. Επιπλέον, οι πράκτορες αναζήτησης που μπορούν να εκπαιδευτούν να κάνουν αυτοματοποιημένες ταξινομήσεις αντικειμένων σε ομάδες εννοιών, όταν επαρκείς εκπαιδευτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες θα αναπτυχθούν και αυτές.

6 Όλες οι παραπάνω πρωτοποριακές τεχνολογίες θα ενσωματωθούν σε ένα υπάρχον σύστημα εικόνας ψηφιακών βιβλιοθηκών για να δημιουργήσουν μια ευέλικτη, κλιμακωτή, κατανεμημένη δομή σε μια ψηφιακή βιβλιοθήκη πολυμέσων. Μια σειρά τεσσάρων προτύπων θα αναπτυχθεί και θα γίνει προσβάσιμη στην κοινοπραξία. Οι μουσειακοί συνεργάτες θα χρησιμοποιήσουν τα ανεπτυγμένα συστήματα, χρησιμοποιώντας, ιδιαιτέρως, τις σχεδιασμένες σημασιολογικές καταβολάδες και τις τεχνικές που αναπτύχθηκαν για να δημιουργήσουν τις στοχευόμενες σημασιολογικές βάσεις γνώσης. Την ίδια στιγμή, μουσειακοί συνεργάτες θα συνεισφέρουν επίσης με προσδιορισμό των απαιτήσεων και εκτίμηση όλων των παραπάνω δραστηριοτήτων. Το πρόγραμμα «SCULPTEUR» θα απευθύνει στο χρήστη (μουσειακό ερευνητή και κοινό) τις απαιτήσεις, που επίσης κατευθύνουν τους ενδιαφερόμενους χρήστες μέσω του SIG (Ομάδες ενδιαφερόμενων χρηστών για το SCULPTEUR). Μ’ αυτόν τον τρόπο, το πρόγραμμα «SCULPTEUR» θα επικεντρωθεί στο να υπηρετήσει τον τελικό χρήστη. Όλες οι παραπάνω πρωτοποριακές τεχνολογίες θα ενσωματωθούν σε ένα υπάρχον σύστημα εικόνας ψηφιακών βιβλιοθηκών για να δημιουργήσουν μια ευέλικτη, κλιμακωτή, κατανεμημένη δομή σε μια ψηφιακή βιβλιοθήκη πολυμέσων. Μια σειρά τεσσάρων προτύπων θα αναπτυχθεί και θα γίνει προσβάσιμη στην κοινοπραξία. Οι μουσειακοί συνεργάτες θα χρησιμοποιήσουν τα ανεπτυγμένα συστήματα, χρησιμοποιώντας, ιδιαιτέρως, τις σχεδιασμένες σημασιολογικές καταβολάδες και τις τεχνικές που αναπτύχθηκαν για να δημιουργήσουν τις στοχευόμενες σημασιολογικές βάσεις γνώσης. Την ίδια στιγμή, μουσειακοί συνεργάτες θα συνεισφέρουν επίσης με προσδιορισμό των απαιτήσεων και εκτίμηση όλων των παραπάνω δραστηριοτήτων. Το πρόγραμμα «SCULPTEUR» θα απευθύνει στο χρήστη (μουσειακό ερευνητή και κοινό) τις απαιτήσεις, που επίσης κατευθύνουν τους ενδιαφερόμενους χρήστες μέσω του SIG (Ομάδες ενδιαφερόμενων χρηστών για το SCULPTEUR). Μ’ αυτόν τον τρόπο, το πρόγραμμα «SCULPTEUR» θα επικεντρωθεί στο να υπηρετήσει τον τελικό χρήστη.

7 Τελικά το πρόγραμμα «SCULPTEUR» θα αναπτύξει τα προϊόντα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης στη βάση του προϊόντος (Πρώτο Διακινητικό Σύστημα Εκπαιδευτικού Περιεχομένου) από τα εργαστήρια GIUNTI που εκμεταλλεύονται αυτές τις σημασιολογικές βάσεις της γνώσης για να αποδείξουν πόσο εμβαθύνουν τα πρότυπα στην εξειδίκευση της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης. Το επόμενο χαρακτηριστικό αποδεικνύει την αρχιτεκτονική του συστήματος «SCULPTEUR», βασιζόμενο στο τεράστιο σύστημα Artiste, που υποστηρίζει την έρευνα εικόνας και τη δημιουργία μεταδεδομένων. Τελικά το πρόγραμμα «SCULPTEUR» θα αναπτύξει τα προϊόντα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης στη βάση του προϊόντος (Πρώτο Διακινητικό Σύστημα Εκπαιδευτικού Περιεχομένου) από τα εργαστήρια GIUNTI που εκμεταλλεύονται αυτές τις σημασιολογικές βάσεις της γνώσης για να αποδείξουν πόσο εμβαθύνουν τα πρότυπα στην εξειδίκευση της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης. Το επόμενο χαρακτηριστικό αποδεικνύει την αρχιτεκτονική του συστήματος «SCULPTEUR», βασιζόμενο στο τεράστιο σύστημα Artiste, που υποστηρίζει την έρευνα εικόνας και τη δημιουργία μεταδεδομένων.

8 Συνεργάτες προγράμματος Συνεργάτες προγράμματος Το πρόγραμμα αποτελείται από ένα συνδυασμό από 10 μέλη από βιομηχανικούς, ερευνητικούς και πολιτιστικούς τομείς από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ιταλία. Το πρόγραμμα αποτελείται από ένα συνδυασμό από 10 μέλη από βιομηχανικούς, ερευνητικούς και πολιτιστικούς τομείς από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ιταλία.

9 To SIG σημαίνει ομάδα ενδιαφερόμενων χρηστών για το SCULPTEUR. Προσφέρει στα μέλη μια συναρπαστική ευκαιρία να ενημερώνονται σχετικά με θέματα που αφορούν κατορθώματα και γεγονότα που συνδέονται με το σχέδιο SCULPTEUR. To SIG σημαίνει ομάδα ενδιαφερόμενων χρηστών για το SCULPTEUR. Προσφέρει στα μέλη μια συναρπαστική ευκαιρία να ενημερώνονται σχετικά με θέματα που αφορούν κατορθώματα και γεγονότα που συνδέονται με το σχέδιο SCULPTEUR. Μέλη του SIG θα πάρουν ενημερωτικό φυλλάδιο με τη μορφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θα προσκαλεστούν να προσφέρουν τη γνώμη τους στην ομάδα του σχεδίου και μπορούν να συμμετέχουν σε συζητήσεις με τα άλλα μέλη σχετικά με τη λίστα συζήτησης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του SIG. Το SIG έχει ήδη περισσότερα από 10 μέλη από 16 κράτη(τα περισσότερα είναι μέλη του γκρουπ χρηστών ενδιαφέροντος του Artiste). Όλα (τα μέλη) έχουν ένα επαγγελματικό ενδιαφέρον στη ψηφιακή διαχείριση των συλλογών τέχνης. Μέλη του SIG θα πάρουν ενημερωτικό φυλλάδιο με τη μορφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θα προσκαλεστούν να προσφέρουν τη γνώμη τους στην ομάδα του σχεδίου και μπορούν να συμμετέχουν σε συζητήσεις με τα άλλα μέλη σχετικά με τη λίστα συζήτησης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του SIG. Το SIG έχει ήδη περισσότερα από 10 μέλη από 16 κράτη(τα περισσότερα είναι μέλη του γκρουπ χρηστών ενδιαφέροντος του Artiste). Όλα (τα μέλη) έχουν ένα επαγγελματικό ενδιαφέρον στη ψηφιακή διαχείριση των συλλογών τέχνης. Νοέμβριος 2002: Το πρώτο θέμα συζήτησης του Newsletter κοινο- ποιείται δημοσίως, εισάγοντας (σε συζήτηση) το σχέδιο του SCULPTEUR, μερικές απαιτήσεις χρηστών και πως το SCULPTEUR προετοιμάζεται για το «σημασιολογικό» Web. Νοέμβριος 2002: Το πρώτο θέμα συζήτησης του Newsletter κοινο- ποιείται δημοσίως, εισάγοντας (σε συζήτηση) το σχέδιο του SCULPTEUR, μερικές απαιτήσεις χρηστών και πως το SCULPTEUR προετοιμάζεται για το «σημασιολογικό» Web.

10 Το πρόγραμμα προάγει την «ομαδοποίηση» με ψηφιακά προγράμματα της πολιτισμικής κληρονομιάς, με προγράμματα του σημασιολογικού δικτύου (Web) και προγράμματα ψηφιακών βιβλιοθηκών. Για την ώρα, το SCULPTEUR βρίσκεται σε επικοινωνία με: Το πρόγραμμα προάγει την «ομαδοποίηση» με ψηφιακά προγράμματα της πολιτισμικής κληρονομιάς, με προγράμματα του σημασιολογικού δικτύου (Web) και προγράμματα ψηφιακών βιβλιοθηκών. Για την ώρα, το SCULPTEUR βρίσκεται σε επικοινωνία με: DADDI (Ψηφιακό αρχείο μέσω άμεσης ψηφιακής απεικόνισης) DADDI (Ψηφιακό αρχείο μέσω άμεσης ψηφιακής απεικόνισης) Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε πρόσφατα στην UNESCO στο Παρίσι ως ένα μοντέλο ψηφιακού αρχείου για τη διατήρηση των περιουσιακών στοιχείων της πολιτισμικής κληρονομιάς. Αφορά στην έρευνα και στην ανάπτυξη των τεχνολογιών και των μεθόδων που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία μιας υψηλής ανάλυσης (το λιγότερο 8.000 Χ 8.000 pixel με 48 bit Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε πρόσφατα στην UNESCO στο Παρίσι ως ένα μοντέλο ψηφιακού αρχείου για τη διατήρηση των περιουσιακών στοιχείων της πολιτισμικής κληρονομιάς. Αφορά στην έρευνα και στην ανάπτυξη των τεχνολογιών και των μεθόδων που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία μιας υψηλής ανάλυσης (το λιγότερο 8.000 Χ 8.000 pixel με 48 bit Βάθος χρώματος), δηλαδή ένα ψηφιακό αρχείο εικόνων, όπου κάθε εικόνα είναι ψηφιακά υδατογραφημένη για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων. Ένα αποτέλεσμα του προγράμματος θα είναι το πλήρες Ψηφιακό αρχείο των συλλογών της γκαλερί του Uffizi (περίπου 2000). Το πρό- γραμμα άρχισε το 1999, στο πειραματικό του στάδιο, τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη.

11 Το πρόγραμμα, εκτός από το CENTRICA, που είναι υπεύθυνος για την τεχνική ανάπτυξη, προβλέπει τη συμμετοχή της Διεύθυνσης της Φλωρεντίας για την πολιτισμική κληρονομιά του ανεπτυγμένου Τμήματος Τεχνολογίας της γκαλερί Uffizi (γενική διαχείριση, αναγνώριση τεχνολογιών, μεθόδων και κριτηρίων ψηφιοποίησης), του Toppan Printing co.Ltd. (μοίρασμα τεχνικών γνώσεων, υψηλή ανάλυση ψηφιακών εικόνων), του εργαστηρίου Επικοινωνίας και Εικόνας (LCI) του τμήματος της Ηλεκτρονικής Μηχανολογίας (DET) του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας (λογισμικό ανάπτυξης ψηφιακής υδατογράφησης), της Phase One A/S (τεχνικός σπόνσορας, ψηφιακές κάμερες), του Seiko Epson Corporation (τεχνικός σπόνσορας, συστήματα εκτύπωσης για απόδειξη χρώματος. Το πρόγραμμα, εκτός από το CENTRICA, που είναι υπεύθυνος για την τεχνική ανάπτυξη, προβλέπει τη συμμετοχή της Διεύθυνσης της Φλωρεντίας για την πολιτισμική κληρονομιά του ανεπτυγμένου Τμήματος Τεχνολογίας της γκαλερί Uffizi (γενική διαχείριση, αναγνώριση τεχνολογιών, μεθόδων και κριτηρίων ψηφιοποίησης), του Toppan Printing co.Ltd. (μοίρασμα τεχνικών γνώσεων, υψηλή ανάλυση ψηφιακών εικόνων), του εργαστηρίου Επικοινωνίας και Εικόνας (LCI) του τμήματος της Ηλεκτρονικής Μηχανολογίας (DET) του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας (λογισμικό ανάπτυξης ψηφιακής υδατογράφησης), της Phase One A/S (τεχνικός σπόνσορας, ψηφιακές κάμερες), του Seiko Epson Corporation (τεχνικός σπόνσορας, συστήματα εκτύπωσης για απόδειξη χρώματος.

12 ARCO (Επαυξημένη Απεικόνιση Πολιτισμικών Αντικειμένων) Το ARCO είναι επικεντρωμένο στην ανάπτυξη πρωτοποριακής, αλλά εύκολης στη χρήση τεχνολογίας, βασισμένη από τη μια στην άποψη για την τέχνη και από την άλλη στην συγκεκριμένη τεχνολογία του ARCO, για τη δημιουργία εικονικών παρουσιάσεων των μουσειακών αντικειμένων χρησιμοποιώντας εικόνα-βασισμένη σε λύσεις σχεδίου. Το ARCO είναι επικεντρωμένο στην ανάπτυξη πρωτοποριακής, αλλά εύκολης στη χρήση τεχνολογίας, βασισμένη από τη μια στην άποψη για την τέχνη και από την άλλη στην συγκεκριμένη τεχνολογία του ARCO, για τη δημιουργία εικονικών παρουσιάσεων των μουσειακών αντικειμένων χρησιμοποιώντας εικόνα-βασισμένη σε λύσεις σχεδίου. Η μεταχείριση των απεικονίσεων του πολιτισμικού αντικει- Η μεταχείριση των απεικονίσεων του πολιτισμικού αντικει- μένου θα γίνει μέσω αντιδραστικού μοντέλου καθορισμού και απόδοσης και η διαχείριση αυτών των απεικονίσεων χρησιμοποιώντας την XML (γλώσσα σήμανσης), οδηγούμενη στο πολιτισμικό αωτικείμενο-σχεσιακή ΒΔ. Όλοι οι συνεργάτες του συστήματος θα ολοκληρωθούν χρησιμοποιώντας XML, ώστε να εξασφαλίσουν την ανταλλαγή δεδομένων και τη διαλειτουργικότητα. Το πρόγραμμα θα αποδείξει τα αποτελέσματα μέσω μιας σειράς συνεργατών πρωτότυπου συστήματος, οδηγώντας σ’ ένα τελικά ολοκληρωμένο σύστημα, το οποίο θα εκτιμηθεί τεχνικά και κοινωνικό-οικονομικά. Το ARCO επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση του τελικού χρήστη ολοκληρώνοντας μουσειακές περιοχές πλοήγησης, στην αναγνώριση των απαιτήσεων των χρηστών και στην αξιολόγηση και στην εκτίμηση των πρωτοτύπων.

13 ORPHEUS Είναι βασισμένο σε μία πρωτοποριακή ιδέα, ειδικά σε ό,τι αφορά μια υπηρεσία που καλύπτει τον κριτικό και προβληματικό τομέα ψηφιακού περιεχομένου. Τα περιεχόμενα δίνουν τη δυνατότητα σε ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες της «Νέας Οικονομίας» να ξεχωρίσουν και ως αποτέλεσμα είναι σημαντικά για την προστιθέμενη αξία των ψηφιακών υπηρεσιών και προϊόντων. Ένας ανταγωνιστικός και δυναμικός τομέας ψηφιακού περιεχομένου στην Ευρώπη είναι βασικό προαπαιτούμενο για την επιτυχία της Ευρώπης στην «Νέα Οικονομία». Ο αντικειμενικός στόχος του προγράμματος ORPHEUS συνολικά είναι να πλησιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές και πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη. Είναι βασισμένο σε μία πρωτοποριακή ιδέα, ειδικά σε ό,τι αφορά μια υπηρεσία που καλύπτει τον κριτικό και προβληματικό τομέα ψηφιακού περιεχομένου. Τα περιεχόμενα δίνουν τη δυνατότητα σε ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες της «Νέας Οικονομίας» να ξεχωρίσουν και ως αποτέλεσμα είναι σημαντικά για την προστιθέμενη αξία των ψηφιακών υπηρεσιών και προϊόντων. Ένας ανταγωνιστικός και δυναμικός τομέας ψηφιακού περιεχομένου στην Ευρώπη είναι βασικό προαπαιτούμενο για την επιτυχία της Ευρώπης στην «Νέα Οικονομία». Ο αντικειμενικός στόχος του προγράμματος ORPHEUS συνολικά είναι να πλησιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές και πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη. Πολλοί εξωτερικοί χρήστες, κυρίως σε πανεπιστήμια, έχουν την δυνατότητα να επικοινωνήσουν ώστε να εξασφαλίσουν πολύτιμη πληροφορία σχετικά με τις προόδους για όλο το σύστημα. Πολλοί εξωτερικοί χρήστες, κυρίως σε πανεπιστήμια, έχουν την δυνατότητα να επικοινωνήσουν ώστε να εξασφαλίσουν πολύτιμη πληροφορία σχετικά με τις προόδους για όλο το σύστημα.

14 SCHEMA (Δίκτυο Αριστείας για περιεχόμενο βασιζόμενο σε σκηνικό σημασιολογικής Ανάλυσης και Ανάκτησης πληροφοριών Ο στόχος του δικτύου SCHEMA είναι να συγκεντρώσει μία κριτική μάζα από βιομηχανικούς συνεργάτες και χρήστες, πανεπιστήμια και κέντρα έρευνας με σκοπό να αναδείξουν τη συστηματική ανταλλαγή πληροφορίας με σφυρηλάτηση των συνδέσμων των μεταξύ συνεργατών. Το δίκτυο SCHEMA θα οδηγήσει στη συνεργασία και στην πολλαπλασιαζόμενη επίδραση πλουτίζοντας τις ικανότητες των ομάδων των συνεργατών συγκεντρώνοντας συμπληρωματικά προσόντα και γνώσεις. Ο στόχος του δικτύου SCHEMA είναι να συγκεντρώσει μία κριτική μάζα από βιομηχανικούς συνεργάτες και χρήστες, πανεπιστήμια και κέντρα έρευνας με σκοπό να αναδείξουν τη συστηματική ανταλλαγή πληροφορίας με σφυρηλάτηση των συνδέσμων των μεταξύ συνεργατών. Το δίκτυο SCHEMA θα οδηγήσει στη συνεργασία και στην πολλαπλασιαζόμενη επίδραση πλουτίζοντας τις ικανότητες των ομάδων των συνεργατών συγκεντρώνοντας συμπληρωματικά προσόντα και γνώσεις.

15 Πρόσβαση στην πληροφορία χρησιμοποιώντας οδηγίες ερωτήματος που θα έρχονται φυσικά στους ανθρώπους. Πρόσβαση στην πληροφορία χρησιμοποιώντας οδηγίες ερωτήματος που θα έρχονται φυσικά στους ανθρώπους. Διαδικασίες ανάκτησης που καταλαβαίνουν τη φύση της πληροφορίας της ΒΔ. Διαδικασίες ανάκτησης που καταλαβαίνουν τη φύση της πληροφορίας της ΒΔ. Περιεχόμενο βασισμένο σε πολυμεσική ανάλυση. Περιεχόμενο βασισμένο σε πολυμεσική ανάλυση. Ζητήματα Σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα των πολυμέσων. Ζητήματα Σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα των πολυμέσων. Νέες μέθοδοι για πρόσβαση και διανομή πολυμέσων. Νέες μέθοδοι για πρόσβαση και διανομή πολυμέσων. Σημασιολογικές τεχνολογίες δικτύου (Web). Σημασιολογικές τεχνολογίες δικτύου (Web). MPEG-7 και MPGE-21 πρότυπα. MPEG-7 και MPGE-21 πρότυπα. Διεπαφή με το χρήστη και ανθρώπινοι παράγοντες. Διεπαφή με το χρήστη και ανθρώπινοι παράγοντες. Έτσι λοιπόν, παράνομα οι R και D πράκτορες θα αναπτυχθούν και οι νέοι τεχνικοί οδηγοί θα σχεδιαστούν σ’ αυτές τις περιοχές, έτσι ώστε η αξία της Ευρωπαϊκής εξειδίκευσης και έρευνας θα δυναμώσουν και θα διαδοθούν παγκοσμίως. Έτσι λοιπόν, παράνομα οι R και D πράκτορες θα αναπτυχθούν και οι νέοι τεχνικοί οδηγοί θα σχεδιαστούν σ’ αυτές τις περιοχές, έτσι ώστε η αξία της Ευρωπαϊκής εξειδίκευσης και έρευνας θα δυναμώσουν και θα διαδοθούν παγκοσμίως. Τα επόμενα νέα θέματα έρευνας, δραστηριότητας και προτύπων θα ερευνηθούν από το Δίκτυο SCHEMA : Τα επόμενα νέα θέματα έρευνας, δραστηριότητας και προτύπων θα ερευνηθούν από το Δίκτυο SCHEMA :

16 VITRA (αληθοφανής απεικόνιση μεταβιβαζόμενων και αντανακλαστικών έργων τέχνης) Ένα τριμηνιαίο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα αναπτύσσοντας Ένα τριμηνιαίο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα αναπτύσσοντας μεθόδους για πρόσκτηση, τοποθέτηση και σχεδιασμό υψηλής ποιότητας ψηφιακών εικόνων για λεπτομέρειες σε ιστορικά κτίρια. Θα συνδυάσει τη χρήση ηλεκτρονικών τεχνολογιών με ψηφιακή εικόνα για να αιχμαλωτίσει τα έργα τέχνης. Τα διανεμητέα θα περιλαμβάνουν αντιδραστικά ψευδό-τρισδιάστατα πανοράματα για να επεξηγούν συχνά μη προσβάσιμα κτίρια και να αυξήσουν την ενημέρωση για την πολιτιστική κληρονομιά. Στόχος του προγράμματος είναι η μετατόπιση της Στόχος του προγράμματος είναι η μετατόπιση της επικέντρωσης της τρισδιάστατης παρουσίασης μακριά από τεχνολογικά θέματα μπροστά στην επιδραστική αντίληψη του κενού με τους επισκέπτες.


Κατέβασμα ppt "ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ & ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ – ΑΜ: ΖΑΜΠΟΥ ΕΥΘΑΛΙΑ – Β00059 ΚΑΨΑΛΗ ΕΛΕΝΗ – Β00080 ΜΟΥΣΚΕΥΤΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ – Β00032."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google