Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βλαστοκύτταρα Φουρκαλίδης Μιχάλης α’ γυμνασίου 2ο συνέδριο μικρών βιολόγων Απρίλιος 2008 - Ελληνογερμανική Αγωγή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βλαστοκύτταρα Φουρκαλίδης Μιχάλης α’ γυμνασίου 2ο συνέδριο μικρών βιολόγων Απρίλιος 2008 - Ελληνογερμανική Αγωγή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βλαστοκύτταρα Φουρκαλίδης Μιχάλης α’ γυμνασίου 2ο συνέδριο μικρών βιολόγων Απρίλιος 2008 - Ελληνογερμανική Αγωγή

2 Τι είναι τα βλαστοκύτταρα; Τα βλαστοκύτταρα είναι τα αρχέγονα, πολυδύναμα κύτταρα που αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους του σώματός μας.

3 Τι είναι τα βλαστοκύτταρα; Έχουν τρεις βασικές ιδιότητες: είναι αδιαφοροποίητα, δηλαδή δεν έχουν ακόμα αναπτύξει δομές που να είναι χαρακτηριστικές ενός εξειδικευμένου είδους κυττάρων μπορούν να πολλαπλασιάζονται και να αυτό-ανανεώνονται για μεγάλες χρονικές περιόδους μπορούν να διαφοροποιηθούν σε πιο εξειδικευμένα είδη κυττάρων, ώστε να αποκαταστήσουν κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη

4 Ποια είναι τα είδη των βλαστοκυττάρων; τα κύτταρα του εμβρύου που προκύπτουν από τις πρώτες διαιρέσεις του μετά τη γονιμοποίηση (μέχρι την τέταρτη μέρα περίπου ), Το καθένα από αυτά να ‘δημιουργήσει' όλα τα είδη κυττάρων ενός νέου εμβρύου. τα βλαστοκύτταρα των ενηλίκων, που βρίσκονται στους περισσότερους ιστούς και όργανα του σώματος, όπως τον εγκέφαλο, τον μυελό των οστών, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα και τους μύες. Έχουν την δυνατότητα να αυτό- ανανεωθούν, αλλά η ικανότητα διαφοροποίησής τους είναι περιορισμένη. τα βλαστοκύτταρα του ομφαλοπλακουντιακού αίματος. Οι ιδιότητές τους μοιάζουν πολύ με αυτά των ενηλίκων. Οι επιστημονικές έρευνες στο χώρο των βλαστοκυττάρων υποδεικνύουν πως το εύρος των δυνατοτήτων τους είναι πολύ μεγάλο και πως κύτταρα ενός ιστού μπορούν, υπό κατάλληλες συνθήκες, να ωριμάσουν σε κύτταρα άλλου, διαφορετικού ιστού.

5 Καρδιακό βλαστοκύτταρο

6 Δομή βλαστοκυττάρων

7 Αντιμετώπιση ασθενειών με βλαστοκύτταρα

8 Βλαστοκύτταρα μερών του ανθρώπινου οργανισμού

9 Βλαστοκύτταρο ομφάλιου λώρου

10 Δημιουργία βλαστοκύτταρου

11 Ευχαριστώ για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "Βλαστοκύτταρα Φουρκαλίδης Μιχάλης α’ γυμνασίου 2ο συνέδριο μικρών βιολόγων Απρίλιος 2008 - Ελληνογερμανική Αγωγή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google