Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ

2 ΤΟ ΠΡΩΙ Ο αρχάγγελος Γαβριήλ εμφανίστηκε μπροστά στην Μαρία και της είπε ότι είναι έγκυος και θα γεννήσει τον Σωτήρα του κόσμου δηλαδή τον Μεσσία.

3 Αυτή ετοίμασε τα πράγματα της, το είπε στον Ιωσήφ και ανέβηκαν σε ένα γαϊδουράκι για τη Βηθλεέμ.

4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η Μαρία και ο Ιωσήφ φτάσανε στα Ιεροσόλυμα και έψαχναν κάπου να βρουν να μείνουν για το βράδυ. Ο Ιωσήφ ρώτησε έναν Ταβερνιάρη αν μπορεί να τον φιλοξενήσει αυτόν και τη Μαρία επειδή θα γεννούσε.

5 Αλλά ο ταβερνιάρης είχε πολύ κόσμο στην ταβέρνα του και επειδή τον λυπήθηκε του δάνεισε τον στάβλο του. Ο Ιωσήφ τον ευχαρίστησε και πήγε με την Μαρία στο στάβλο.

6 ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ο Μεσσίας δεν άργησε να έρθει. Ξαφνικά η Μαρία γέννησε, όλα τα ζώα έκαναν σαν να ήταν χαρούμενα και οι 3 μάγοι φωτίστηκαν από το λαμπερό άστρο το οποίο τους οδήγησε στον Μεσσία. Του πήγαν σαν δώρο χρυσάφι, σμύρνα και λιβάνι.

7 Επίσης οι βοσκοί ακολούθησαν το άστρο και βρέθηκαν στον στάβλο τον οποίο γεννήθηκε ο Μεσσίας. Εκείνο το βράδυ ήταν ξεχωριστό για όλους!!

8 ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΡΩΙ Το άλλο πρωί ο Ηρώδης διέταξε να πάνε και να σκοτώσουν όλα τα νεογέννητα αγόρια. Γιατί ήξερε ότι μέσα σε αυτά τα μωρά υπήρχε και ο μικρός Χριστούλης.

9 Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ είχε προειδοποιήσει τη Μαρία να φύγει γιατί ο Ηρώδης θα διέταζε να σκοτώσουν το Χριστό.

10 ΤΕΛΟΣ Δημήτρης Στ.


Κατέβασμα ppt "Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google