Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ψυχή, Ενέργεια, Vis Vitalis, Φιλοσοφία…………Ύπαρξη ! Η μητέρα φύση και τα ‘‘παιδιά’’ της Ανιμισμός : όλα τα αντικείμενα ακόμη και τα στατικά διαθέτουν ψυχη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ψυχή, Ενέργεια, Vis Vitalis, Φιλοσοφία…………Ύπαρξη ! Η μητέρα φύση και τα ‘‘παιδιά’’ της Ανιμισμός : όλα τα αντικείμενα ακόμη και τα στατικά διαθέτουν ψυχη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ψυχή, Ενέργεια, Vis Vitalis, Φιλοσοφία…………Ύπαρξη ! Η μητέρα φύση και τα ‘‘παιδιά’’ της Ανιμισμός : όλα τα αντικείμενα ακόμη και τα στατικά διαθέτουν ψυχη Η ιδέα της ψυχής ξεκίνησε από τον Αριστοτέλη Edward Βurnett Τylor στο βιβλίο του " Primitive Culture " ορίζει ως ανιμισμό την γενική πίστη σε πνευματικά όντα και τον θεώρησε ως αρχικό ορισμό της θρησκείας. Εισηγητής : Καλαντζής Παναγιωτης

2 Βιταλισμός: ζωτική δύναμη που λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη όλης της ζωής Σήμερα παγκοσμίως χρησιμοποιείται κυρίως σε ανατολικής προέλευσης θεραπευτικές μεθόδους η παράδoση αυτή ξεκίνησε από τον Ιπποκράτη Βελονισμός Ρέικι Γιν/Γιαν

3 Καταργείται η εγωιστική προσέγγιση της ύπαρξης. (Λειτουργεί ο άνθρωπος ως μέρος του συνόλου και όχι ως … υπεράνω, ατιστρέφοντας την λογική του ως προς την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο) Η ανιμιστική φιλοσοφική προσέγγιση των όλων δημιουργεί υπαρξιακά ερωτήματα κυρίως για την θέση του ανθρώπου στο σύμπαν. Θα μπορούσε επιτυχώς να βοηθήσει στην κατανόηση τους έστω και με μια λογική λίγο πιο ρομαντική πως όλα είναι ένα. Πώς θα μπορούσαν οι προηγούμενες φιλοσοφικές προσεγγίσεις να γίνουν χρήσιμα εργαλεία της ανθρωπότητας.


Κατέβασμα ppt "Ψυχή, Ενέργεια, Vis Vitalis, Φιλοσοφία…………Ύπαρξη ! Η μητέρα φύση και τα ‘‘παιδιά’’ της Ανιμισμός : όλα τα αντικείμενα ακόμη και τα στατικά διαθέτουν ψυχη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google