Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γιάννης Ρίτσος Τσιρίκου Ρόζα- Σταυρούλα Κοριτσάκι μου, θέλω να σου φέρω τα φαναράκια των κρίνων να σου φέγγουν τον ύπνο σου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γιάννης Ρίτσος Τσιρίκου Ρόζα- Σταυρούλα Κοριτσάκι μου, θέλω να σου φέρω τα φαναράκια των κρίνων να σου φέγγουν τον ύπνο σου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Γιάννης Ρίτσος Τσιρίκου Ρόζα- Σταυρούλα

3 Κοριτσάκι μου, θέλω να σου φέρω τα φαναράκια των κρίνων να σου φέγγουν τον ύπνο σου.

4 Θέλω να σου φέρω ένα περιβολάκι ζωγραφισμένο με λουλουδόσκονη πάνω στο φτερό μιας πεταλούδας για να σεργιανάει το γαλανό όνειρό σου.

5 Θέλω να σου φέρω ένα σταυρουλάκι αυγινό φως δυο αχτίνες σταυρωτές απ’ τους στίχους μου να σου ξορκίζουν το κακό να σου φωτάνε μη μου σκοντάψεις, κοριτσάκι, έτσι γυμνόποδο και τρυφερό στ’ αγκάθι κ’ ενός ίσκιου.

6 Κοιμήσου. Να μεγαλώσεις γρήγορα. Έχεις να κάνεις πολύ δρόμο, κοριτσάκι, κ’ έχεις δύο πεδιλάκια μόνο από ουρανό. Κοιμήσου.

7 Το πρόσωπο της μητερούλας φέγγει πάνω απ’ τους ρόδινους λοφίσκους του ύπνου σου εαρινό φεγγάρι ανάμεσα από τα στάχυα της έγνοιας της και τα τριαντάφυλλα των τραγουδιών μου.

8 Κοιμήσου κοριτσάκι. Είναι μακρύς ο δρόμος. Πρέπει να μεγαλώσεις. Είναι μακρύς μακρύς μακρύς ο δρόμος…

9 Κοριτσάκι μου, μες το βουβό πηγάδι του φεγγαριού σου’ πεσε απόψε το πρώτο δαχτυλίδι σου Δεν πειράζει. Αργότερα θα φτιάξεις άλλο να παντρευτείς τον κόσμο μες στον ήλιο.

10 Τα δέντρα ανθίζουν, δεν ξέρουν γιατί, ανθίζουν. Τα λουλούδια δε νοιάζονται να γίνουν καρποί, γίνονται καρποί. Κι εγώ τραγουδάω, δεν ξέρω γιατί, τραγουδάω.

11 Έχω ένα κοριτσάκι έχω ένα κοριτσάκι. Είμαι ένα δέντρο μες στη μέση τ' ουρανού. Κράτησέ με, κοριτσάκι, με παίρνει ο αέρας πάνω απ' τα βουνά ψηλά, γαλανά φτερά, φτερά, μια θάλασσα φτερά η χαρά. Κράτησέ με. Μονάχα το χαμόγελό σου ένας ρόδινος κρίκος να πιαστώ. Κράτησέ με.

12 Μια κίνηση του τρυφερού χεριού σου έσβησε μεμιάς όλο το μαύρο. Έτσι παιδί που μ' έκανες, παιδί μου, πώς θα τα βγάλω πέρα από τους ίσκιους που στέκουν και παραμονεύουν πίσω από τ' ανθισμένο σου χαμόγελο;

13 Γιατί δεν είναι, κοριτσάκι, να μάθεις μόνο εκείνο που είσαι εκείνο που έχεις γίνει, είναι να γίνεις ό, τι σου λέει κι ο ρόδινος καρπός που πέφτει κι η μακρινή σελήνη στον κοντινό καθρέφτη. Άλλη χαρά δεν είναι πιο μεγάλη απ' τη χαρά που δίνεις.


Κατέβασμα ppt "Γιάννης Ρίτσος Τσιρίκου Ρόζα- Σταυρούλα Κοριτσάκι μου, θέλω να σου φέρω τα φαναράκια των κρίνων να σου φέγγουν τον ύπνο σου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google