Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο Έρωτας στις Τέχνες Εργασία στα πλαίσια του μαθήματος Εφαρμογές Υπολογιστών Σχολ. Έτος 2010-2011 Καβούνη Σωσσάνα Καβούνη Θεοδώρα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο Έρωτας στις Τέχνες Εργασία στα πλαίσια του μαθήματος Εφαρμογές Υπολογιστών Σχολ. Έτος 2010-2011 Καβούνη Σωσσάνα Καβούνη Θεοδώρα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο Έρωτας στις Τέχνες Εργασία στα πλαίσια του μαθήματος Εφαρμογές Υπολογιστών Σχολ. Έτος 2010-2011 Καβούνη Σωσσάνα Καβούνη Θεοδώρα

2 Αγά π η : Μούσα των π οιητών ! Εκείνη π ου έγραψε εκατομμύρια βιβλία, για εκείνη π ου υ π άρχει η Μουσική, η Ζωή... η ανθρώ π ινη ύ π αρξη. Με μεγάλη π λειοψηφία, στη Λογοτεχνία, οι δημιουργοί κατα π ιάνονται με τον Έρωτα και τους καημούς της Αγά π ης, και το ίδιο γίνεται σε όλες τις Τέχνες : Η Αγά π η κρατάει τα σκή π τρα στη θεματολογία, π ερισσότερο κι α π ό αυτήν την ίδια την Ελευθερία, ακόμα και α π ό την ίδια τη Ζωή, γεγονότα π ου α π οτελούν π ροϋ π οθέσεις, για να μ π ορούμε να υ π άρχουμε και ν ' αγα π άμε.

3 Ο Έρωτας στη Γλυπτική Antonio Canova “Έρως και Ψυχή’’

4 Ο Έρωτας στη Ζωγραφική Sandro Botticelli “Η Γέννηση της Αφροδίτης’’ Sandro Botticelli “Η Αλληγορία της Άνοιξης’’

5 Ο Έρωτας στη Λογοτεχνία Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας του Gabriel Garcia Marquez Η Κυρία με τις Καμέλιες του Αλέξανδρου Δουμά Περηφάνια και Προκατάληψη της Jane Austen Όσα παίρνει ο άνεμος της Margaret Mitchell

6 Ο Έρωτας στη Λογοτεχνία Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας της Colleen McCullough Λευκή Ορχιδέα της Καίτης Οικονόμου Έρωτας σαν Βροχή της Λένας Μαντά

7 Ο Έρωτας στην ποίηση 'Dante and Beatrice', 1883, by Henry Holiday •Ένας από τους σημαντικότερους Ιταλούς ποιητές, ο Dante Alighieri, εμπνεύστηκε δύο από τα γνωστότερα έργα του (La Vita Nuova, La Divina Comedia) από τον πλατωνικό του έρωτα για την Beatrice και παρόλο που δεν την παντρεύτηκε, λόγω του πρόωρου θανάτου της παρέμεινε σε όλη του τη ζωή ερωτευμένος μαζί της.

8 Ο Έρωτας στην ποίηση Η πιο όμορφη θάλασσα του Ναζίμ Χικμέτ Θα γελάσεις από τα βάθη των χρυσών σου ματιών. Είμαστε μες στο δικό μας κόσμο. Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει Τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα. Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα. Κι αυτό που θέλω να σου πω, το πιο όμορφο απ’ όλα δε στο ‘χω πει ακόμα.

9 •Ο ποιητής και θεατρικός συγγραφέας που μιλά στις καρδιές των ρομαντικών αναγνωστών του και είναι πασίγνωστος για το χάρισμά του να μαγεύει τους κοινούς θνητούς με τον έρωτα που ρέει από την πένα του: William Shakespeare Ο Έρωτας στο Θέατρο Το διασημότερο έργο του: Ρωμαίος και Ιουλιέτα

10 Τι έχει τ’ όνομα; Αυτό που λέμε ρόδο, όπως κι αν το πεις, το ίδιο θα μοσκοβολάει. ‘Τα χείλια σου το κρίμα πήραν από μένα’ ‘Τότε τα χείλια μου είναι τα κριματισμένα’ ‘Απ’ το δικό μου κρίμα; Ω, κρίμα μου γλυκό! Δώσ’ μου πίσω το κρίμα μου’ Ευλογημένη, ευλογημένη νύχτα! Πώς φοβάμαι μην όντας νύχτα, όλ’ αυτά είναι μόνον όνειρο πάρα πολύ γλυκό για να’ ναι αλήθεια…

11 Tango … Ο π αθιασμένος χορός … Ο Έρωτας στο Χορό

12 Waltz… Ο ρομαντικός χορός … ……

13 «…Ίσως αν τη δεις πες της ότι πάντα θα τη λατρεύω και ποτέ δεν θα τη ξεχάσω, ότι η ζωή μου είναι μία έρημος και πεθαίνω από δίψα. Πες της επίσης ότι μόνο με εκείνη στο πλάι μου μπορώ να αναπνέω, δεν υπάρχει πια λάμψη στα αστέρια και ο ήλιος δεν με ζεσταίνει…» Ο Έρωτας στη Μουσική...... “ Digale ”

14 «…Ήσουν δική μου, σου αφιέρωσα τη ζωή μου. Με κάθε φιλί, κάθε τραύμα θεραπεύτηκε χάρη σε σένα. Ήσουν δική μου, απεγνωσμένα δική μου. Γέμισα την καρδιά μου με αγάπη, επειδή ήσουν δική μου…» …… “Fuiste mia”

15 Ο Έρωτας στον Κινηματογράφο Ο αληθινός έρωτας διαρκεί και μετά το θάνατο…. “P.S. I Love You”

16 .... μερικές φορές μπορεί να είναι μόνο από τη μεριά του ενός. “The Phantom of the Opera”

17


Κατέβασμα ppt "Ο Έρωτας στις Τέχνες Εργασία στα πλαίσια του μαθήματος Εφαρμογές Υπολογιστών Σχολ. Έτος 2010-2011 Καβούνη Σωσσάνα Καβούνη Θεοδώρα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google