Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τομεασ υγειασ προνοιασ ΕΥΕΞΙΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τομεασ υγειασ προνοιασ ΕΥΕΞΙΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τομεασ υγειασ προνοιασ ΕΥΕΞΙΑΣ
Τομεασ υγειασ προνοιασ ΕΥΕΞΙΑΣ ΕΠΑ.Λ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηριών

2 Περιγραφη επαγγελματοσ βοηθων ιατρικων εργαστηριων:
Ο βοηθός ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων διενεργεί στο εργαστήριο τις εξετάσεις που βοηθούν το διαγνωστικό έργο του εργαστηριακού γιατρού και αυτό γίνεται πάντα με την επίβλεψη του τεχνολόγου ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων. Συγκεκριμένα: επεξεργάζεται βιολογικά υγρά και ιστούς- όργανα ενός οργανισμού, που στέλνουν στο εργαστήριο, τα νοσοκομεία ή τα ιατρεία, π.χ. αίμα, πτύελα, γαστρικό υγρό, ούρα, κολπικό επίχρισμα(pap test) κ.ά.

3 Ο βοηθοσ ιατρικων εργαστηριων μπορει να εργαστει σε:
Ιδιωτικά και δημόσια μικροβιολογικά εργαστήρια Ιδιωτικά και δημόσια παθολογοανατομικά εργαστήρια Κέντρα αιμοδοσίας Φαρμακευτικές εταιρίες Γραμματειακή υποστήριξη ιατρείου

4 ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ:
Ο βοηθός ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων πρέπει να διαθέτει: παρατηρητικότητα μεθοδικότητα και να είναι ακριβής και προσεχτικός στις κινήσεις του. σημαντικό προσόν είναι η αντιμετώπιση των ασθενών με αίσθημα ευθύνης και η θέληση για καλή συνεργασία με το μικροβιολόγο γιατρό.

5 Εκπαιδευεστε στο εργαστηριο του σχολειου μασ

6 Τομεασ υγειασ προνοιασ ΕΥΕΞΙΑΣ
Τομεασ υγειασ προνοιασ ΕΥΕΞΙΑΣ ΕΠΑ.Λ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Βοηθός Φαρμακείου

7 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΒΟΗΘΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ:
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΒΟΗΘΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ: Πάντοτε με την καθοδήγηση των φαρμακοποιών: Παρασκευάζει απλά φαρμακευτικά σκευάσματα και καλλυντικά. Εκτελεί απλές ιατρικές συνταγές, δίνει ακριβείς οδηγίες για τη χορήγηση, τη δοσολογία και τη διατήρηση του σκευάσματος. Συσκευάζει και αποθηκεύει φαρμακευτικά και καλλυντικά προϊόντα.

8 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΒΟΗΘΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ:
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΒΟΗΘΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ: Παραγγέλνει εμπορεύματα στις φαρμακαποθήκες , παραλαμβάνει και αποθηκεύει κατάλληλα. Αξιολογεί και κοστολογεί προσφορές για την προμήθεια πρώτων υλών των προϊόντων , καταγράφει , ταξινομεί και τηρεί τα απαραίτητα στοιχεία , βιβλία , καρτέλες και αρχεία του φαρμακείου. Εξυπηρετεί το κοινό που ζητεί φάρμακα.

9 ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ:
Τα βασικά χαρακτηριστικά του Βοηθού Φαρμακείου είναι: το ενδιαφέρον και η προσφορά στους συνανθρώπους η εξυπηρέτηση και η ενημέρωση των πελατών η υπευθυνότητα, η συνέπεια, η ακρίβεια στην ταξινόμηση πληροφοριών και στοιχείων οι επικοινωνιακές δεξιότητες και η τήρηση του ιατρικού απορρήτου.

10 Ο βοηθοσ φαρμακειου μπορει να εργαστει σε:
Ιδιωτικά και δημόσια φαρμακεία Φαρμακαποθήκες Ως ιατρικοί επισκέπτες Βιομηχανίες και βιοτεχνίες φαρμάκων και καλλυντικών Επιχειρηματίες καταστημάτων με φυτικά καλλυντικά

11 Εκπαιδευστε στα εργαστηρια του σχολειου μασ


Κατέβασμα ppt "Τομεασ υγειασ προνοιασ ΕΥΕΞΙΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google