Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Εκπαιδευτικά Προγράμματα με Χρήση Η/Υ Ι Εκπαιδευτικά προγράμματα με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή - γενικά (Γενική περιγραφή Μαθήματος) Διδάσκουσα: Καθηγήτρια Τζένη Παγγέ

2 Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για εκπαιδευτικό υλικό, όπως εικόνες, που υπόκειται σε άλλου τύπου άδειας χρήσης, η άδεια χρήσης αναφέρεται ρητώς.

3 Εκπαιδευτικά προγράμματα με χρήση Η/Υ I
Τζένη Παγγέ Καθηγήτρια Π.Τ.Ν. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

4 Περιεχόμενο Μαθήματος
1η ενότητα Αναλυτική παρουσίαση των ΝΤ 2η ενότητα Η χρήση των ΝΤ στην εκπαίδευση- δημοσιεύσεις 3η ενότητα Ειδικές εφαρμογές των ΝΤ στην εκπαίδευση

5 1η ενότητα: Αναλυτική παρουσίαση των ΝΤ
Εισαγωγικές έννοιες.. Νέες τεχνολογίες και θεωρίες μάθησης. Εφαρμογές τους στο νηπιαγωγείο.

6 Οι Νέες τεχνολογίες 1. Προκαλούν ενδιαφέρον στον εκπαιδευόμενο διότι διεγείρουν και διατηρούν την προσοχή του σε όλη τη διάρκεια της διδασκαλίας 2. Διεγείρουν, συγκεντρώνουν και διατηρούν την προσοχή και εκτός της τάξης. 3. Δημιουργούν σαφείς παραστάσεις στα θέματα που αναπτύσσονται στην τάξη. Χαρακτηριστικά, οι άνθρωποι από όσα βλέπουν συγκρατούν το 20%. Από όσα βλέπουν και ακούνε ταυτόχρονα το 55%. 4. Διατηρούν τις παραστάσεις.

7 Οι Νέες τεχνολογίες 6. Διευκολύνουν τη ροή της διδασκαλίας.
5. Εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο για τον εκπαιδευτικό και τον εκπαιδευόμενο στον τρόπο μετάδοσης της πληροφορίας. 6. Διευκολύνουν τη ροή της διδασκαλίας. 7. Συνδυάζουν θεωρία και πράξη τόσο σε ατομικό όσο και σε συνεργατικό επίπεδο. 8. Εκσυγχρονίζουν την εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες. 9. Προάγουν την αντίληψη, προσοχή του εκπαιδευόμενου.

8 2η ενότητα: Η χρήση των ΝΤ στην εκπαίδευση-δημοσιεύσεις
Εκπαίδευση εκπαιδευτικών στις Νέες τεχνολογίες. Οι Νέες Τεχνολογίες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

9 3η ενότητα: Ειδικές εφαρμογές των ΝΤ στην εκπαίδευση
Ειδικές εφαρμογές. Εκπαιδευτικές ιστοσελίδες. Ψηφιακό παιγνίδι.

10 Παράλληλα: Ασκήσεις. Εργασίες. Σεμινάρια. Φροντιστήρια.

11 Τέλος Ενότητας

12 Χρηματοδότηση Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια του εκπαιδευτικού έργου του διδάσκοντα. Το έργο «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων» έχει χρηματοδοτήσει μόνο τη αναδιαμόρφωση του εκπαιδευτικού υλικού. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

13 Σημειώματα

14 Σημείωμα Ιστορικού Εκδόσεων Έργου
Το παρόν έργο αποτελεί την έκδοση 1.0. Έχουν προηγηθεί οι κάτωθι εκδόσεις: Έκδοση 1.0 διαθέσιμη εδώ.

15 Σημείωμα Αναφοράς Copyright Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Διδάσκουσα: Καθηγήτρια Τζένη Παγγέ. «Εκπαιδευτικά Προγράμματα με Χρήση Η/Υ Ι. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ – ΓΕΝΙΚΑ, Τεχνολογία και εκπαίδευση». Έκδοση: 1.0. Ιωάννινα Διαθέσιμο από τη δικτυακή διεύθυνση:

16 Σημείωμα Αδειοδότησης
Το παρόν υλικό διατίθεται με τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή, Διεθνής Έκδοση 4.0 [1] ή μεταγενέστερη. [1]


Κατέβασμα ppt "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google