Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 6ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΝΙΚ. ΚΑΡΑΤΣΙΟΣ

2 Ύπαρξη δυνατότητας εισαγωγής & φωνητικών σχολίων.
Για να δούμε κάποιες προχωρημένες τεχνικές, πρέπει να πληκτρολογήσουμε το ανάλογο κείμενο & να το αποθηκεύσουμε στο σκληρό δίσκο με το όνομα «Τοπικά Δίκτυα». ΣΧΟΛΙΑ: Σχόλια ή σημειώσεις καλούνται τα κείμενα, τα οποία προσθέτει είτε ο συντάκτης του εγγράφου (με στόχο να χρησιμοποιηθούν αργότερα ως υπενθυμίσεις), είτε κάποιος διορθωτής (συμπλήρωση των παρατηρήσεων του). Ύπαρξη δυνατότητας εισαγωγής & φωνητικών σχολίων. Η εργαλειοθήκη «Αναθεώρηση» περιέχει τα εργαλεία για τη χρήση των σχολίων.

3 Η εισαγωγή σχολίων κειμένου πραγματοποιείται ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
1) Στο σημείο που επιθυμούμε να εισάγουμε το σχόλιο, τοποθετούμε το σημείο εισαγωγής. 2) Επιλέγουμε την εντολή Εισαγωγή Σχόλιο ή κάνουμε κλικ στο κουμπί Εισαγωγή Σχόλιο της εργαλειοθήκης Αναθεώρηση. Το Word εμφανίζει ένα πλαίσιο εισαγωγής σχολίων, όπου πληκτρολογούμε το κείμενο σχολίου. Σε κανονική προβολή ανοίγει το παράθυρο αναθεωρήσεων, από το οποίο μπορούμε επίσης να πληκτρολογούμε σχόλια. 3) Για να κλείσουμε το παράθυρο αναθεωρήσεων κάνουμε κλικ στο ομώνυμο κουμπί της γραμμής εργαλείων Αναθεώρηση. Αν θέλουμε να κρύψουμε τα σχόλια, κάνουμε κλικ στο κουμπί Εμφάνιση της εργαλειοθήκης & απενεργοποιούμε το πλαίσιο ελέγχου Σχόλια. Προσθέτοντας ένα σχόλιο μετά τη λέξη ETHERNET & ακόμα ένα μετά τη λέξη IBM TOKEN RING, βλέπουμε (με ανοιχτό το παράθυρο αναθεωρήσεων) το επόμενο παράθυρο. Για την εισαγωγή ενός φωνητικού σχολίου ακολουθούνται τα ακόλουθα βήματα: 1) Εκεί όπου θέλουμε να εισάγουμε το σχόλιο τοποθετούμε το σημείο εισαγωγής. 2) Κάνουμε κλικ στο κουμπί Εισαγωγή αντικειμένου ήχου της γραμμής εργαλείων Αναθεώρηση.

4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΗΧΟΥ:
1) Στο πλαίσιο σχολίων εμφανίζεται ένα εικονίδιο ήχου & ταυτοχρόνως παρουσιάζεται το παράθυρο διαλόγου ηχογράφησης. 2) Κλικ στο κουμπί Εγγραφή & αρχίζουμε να μιλάμε στο μικρόφωνο του Η/Υ. 3) Όταν τελειώσουμε το σχόλιο, κλικ στο κουμπί Διακοπή & το φωνητικό σχόλιο θα αποθηκευτεί στο έγγραφο. Για να διαγραφεί ένα μόνο σχόλιο, δεξί κλικ με κουμπί του ποντικιού στο σχόλιο & εν συνεχεία επιλογή από το μενού συντόμευσης την εντολή Διαγραφή σχολίου. Για διαγραφή όλων των σχολίων, κλικ στο βέλος δίπλα στο κουμπί Απόρριψη επιλεγμένων αλλαγών της γραμμής εργαλείων Αναθεώρηση & εν συνεχεία, κλικ στην επιλογή Διαγραφή όλων των σχολίων στο έγγραφο. Επιπλέον, μπορεί να πραγματοποιηθεί διαγραφή των σχολίων & από το παράθυρο αναθεώρησης. Για να τυπωθεί το έγγραφο με τα σχόλια που εμπεριέχονται σε αυτό, ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία: 1) Επιλογή της εντολής Αρχείο Εκτύπωση & άνοιγμα του παράθυρου διαλόγου. 2) Από την αναδιπλούμενη λίστα «Αντικείμενο εκτύπωσης» επιλέγουμε Έγγραφο με σήμανση & στη συνέχεια, κλικ στο κουμπί ΟΚ.

5 Για τη δημιουργία μιας υποσημείωσης ακολουθείται η εξής διαδικασία:
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΕΛΟΥΣ Οι υποσημειώσεις χρησιμεύουν κυρίως για παραπομπές ή επεξηγήσεις & εκτυπώνονται στο κάτω αριστερό μέρος της σελίδας. Για τη δημιουργία μιας υποσημείωσης ακολουθείται η εξής διαδικασία: 1) Τοποθέτηση του σημείου εισαγωγής στο σημείο, στο οποίο επιθυμούμε να εμφανιστεί το σημάδι της παραπομπής υποσημείωσης (συνήθως ένας αύξων αριθμός). 2) Επιλογή Εισαγωγή Αναφορά & εν συνεχεία, κλικ στην εντολή Υποσημείωση & εμφάνιση του παραθύρου διαλόγου «Υποσημείωση & σημείωση τέλους». 3) Από την περιοχή «Θέση» επιλέγεται Υποσημειώσεις & από την διπλανή αναδιπλούμενη λίστα, Στο κάτω μέρος της σελίδας. 4) Με κλικ στο «Μη τυποποιημένο σημάδι», δυνατότητα πληκτρολόγησης ένα άλλο σύμβολο σαν σημάδι παραπομπής υποσημείωσης. 5) Κλικ στο κουμπί Εισαγωγή, για εισαγωγή της υποσημείωσης. Για την αλλαγή συμβόλου παραπομπής υποσημείωσης, μπορούμε να πατήσουμε στο κουμπί Σύμβολο & από το παράθυρο, που ανοίγει, να επιλέξουμε ένα σύμβολο της αρεσκείας μας.

6 Για να εγκαταλείψουμε το παράθυρο υποσημείωσης, πατάμε το κουμπί
κλείσιμο. Στην περίπτωση κατά την οποία βρισκόμαστε σε κανονική προβολή, ανοίγει το παράθυρο υποσημείωσης, όπου πληκτρολογούμε το κείμενο. Κατά την περίπτωση στην οποία βρισκόμαστε στην προβολή διάταξης σελίδας, μεταφερόμαστε στο κάτω αριστερό μέρος της σελίδας, όπου πληκτρολογούμε απευθείας το κείμενο της υποσημείωσης. Πατώντας με το δείκτη του ποντικιού σε κάποιο σημείο στο έγγραφο, γυρίζουμε πίσω. Η διαγραφή μιας υποσημείωσης πραγματοποιείται όπως ακριβώς & η διαγραφή ενός σχολίου. Επιλέγουμε δηλαδή, το σημάδι παραπομπής της & με το πλήκτρο Delete ή Backspace τη διαγράφουμε. Επίσης, μπορούμε να τη διαγράψουμε & με την εντολή Επεξεργασία Απαλοιφή. Μαζί με το σημάδι παραπομπής διαγράφεται & το κείμενο της υποσημείωσης. Το Word αριθμεί τις υπόλοιπες υποσημειώσεις ξανά, με τη σωστή σειρά. Με τον ίδιο τρόπο εύκολα πραγματοποιείται η μεταφορά ή η αντιγραφή μιας υποσημείωσης. Το Word πραγματοποιεί πάντα σωστή αρίθμηση.

7 όπου υπάρχει η υποσημείωση.
Η διαφορά μεταξύ σημειώσεων τέλους & υποσημειώσεων έγκειται στο γεγονός ότι οι σημειώσεις τέλους εμφανίζονται στο τέλος του κειμένου της τελευταίας σελίδας του εγγράφου. Αντιθέτως, οι υποσημειώσεις εμφανίζονται στο κάτω μέρος της σελίδας όπου υπάρχει η υποσημείωση. Για να μετατραπούν οι σημειώσεις τέλους σε υποσημειώσεις ή το αντίστροφο, ακολουθείται η εξής διαδικασία: 1) Επιλέγουμε Εισαγωγή Αναφορά & εν συνεχεία, κλικ στην εντολή Υποσημείωση, οπότε εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου «Υποσημείωση & σημείωση τέλους». 3) Επιλέγουμε Μετατροπή όλων των σημειώσεων τέλους σε υποσημειώσεις & εν συνεχεία, κάνουμε κλικ στο κουμπί ΟΚ. 2) Κλικ στο κουμπί Μετατροπή & εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου «Μετατροπή σημειώσεων».

8 ΚΕΦΑΛΙΔΕΣ & ΥΠΟΣΕΛΙΔΑ:
Κεφαλίδες & Υποσέλιδα: Κείμενα ή γραφικά, τα οποία βρίσκονται στο πάνω ή κάτω άκρο της σελίδας αντίστοιχα & επαναλαμβάνονται σε κάθε σελίδα του εγγράφου. Υπάρχει η δυνατότητα, σε όλες τις σελίδες του εγγράφου να υπάρχει η ίδια κεφαλίδα, σε κάθε ενότητα διαφορετική κεφαλίδα, όπως & διαφορετικές κεφαλίδες για μονές & ζυγές σελίδες. Η 1η σελίδα κάθε ενότητας μπορεί να έχει διαφορετική κεφαλίδα από τις υπόλοιπες. Ακριβώς τα ίδια ισχύουν & για τα υποσέλιδα. Σε όποια προβολή & αν βρισκόμαστε, για να δημιουργήσουμε ή να τροποποιήσουμε μια κεφαλίδα ή ένα υποσέλιδο, το Word θα μας μεταφέρει στην προβολή διάταξης εκτύπωσης.

9 Για την εισαγωγή μιας κεφαλίδας ακολουθούνται τα παρακάτω βήματα:
1) Επιλογή της εντολής Προβολή Κεφαλίδες & υποσέλιδα. 2) Εμφανίζεται η γραμμή εργαλείων κεφαλίδων & υποσέλιδων στην προβολή διάταξης εκτύπωσης. 3) Το κείμενο της κεφαλίδας πληκτρολογείται στην περιοχή που περιβάλλεται από τη διάστικτη γραμμή. 4) Το συγκεκριμένο κείμενο μπορούμε να το μορφοποιήσουμε, όπως ακριβώς με οποιοδήποτε άλλο κείμενο. 5) Δυνατή η εισαγωγή εικόνων. 6) Κλικ στο κουμπί Κλείσιμο ή διπλό κλικ κάπου στο έγγραφο, για επιστροφή πίσω. Τα κουμπιά της γραμμής εργαλείων Κεφαλίδες & υποσέλιδα μας βοηθούν να κάνουμε κεφαλίδες & υποσέλιδα εύκολα & γρήγορα.

10 Περιγραφή των εργαλείων της εργαλειοθήκης:
Με κλικ στο κουμπί Εισαγωγή Αυτόματου Κειμένου, εμφανίζεται το αναδιπλούμενο μενού, που μας δίνει τη δυνατότητα εισαγωγής συνδυασμών πεδίων δεδομένων & κειμένου. Με το κουμπί Εισαγωγή πεδίου σελίδας, μπορούμε να εισάγουμε ένα πεδίο στο σημείο, όπου βρίσκεται το σημείο εισαγωγής. Το πεδίο αυτό θα εμφανίζει τον αριθμό σελίδας σε κάθε σελίδα του εγγράφου. Με το κουμπί Εισαγωγή αριθμού σελίδων, εισάγουμε το σύνολο των σελίδων του εγγράφου. Με το κουμπί Μορφοποίηση αριθμών σελίδας, εμφανίζεται το ομώνυμο παράθυρο διαλόγου. Με το κουμπί Μορφοποίηση αριθμών σελίδας έχω την αναδιπλούμενη λίστα Μορφή αριθμών, από την οποία επιλέγω το είδος αρίθμησης. Με το κουμπί Εισαγωγή πεδίου ημερομηνίας, εισάγω την τρέχουσα ημερομηνία.


Κατέβασμα ppt "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google