Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θεωρήστε το λογικό χώρο διευθύνσεων που αποτελείται από 8 σελίδες των 1024 λέξεων (word) η καθεμία, που απεικονίζεται σε φυσική μνήμη 32 πλαισίων. Πόσα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θεωρήστε το λογικό χώρο διευθύνσεων που αποτελείται από 8 σελίδες των 1024 λέξεων (word) η καθεμία, που απεικονίζεται σε φυσική μνήμη 32 πλαισίων. Πόσα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θεωρήστε το λογικό χώρο διευθύνσεων που αποτελείται από 8 σελίδες των 1024 λέξεων (word) η καθεμία, που απεικονίζεται σε φυσική μνήμη 32 πλαισίων. Πόσα bits χρησιμοποιούνται για τη λογική διεύθυνση και πόσα bits χρησιμοποιούνται για τη φυσική διεύθυνση. Η λογική διεύθυνση θα πρέπει να προσδιορίζει μία εκ των 8 σελίδων, άρα το πρόθεμα προσδιορισμού της σελίδας είναι 3 bits. Το offset καθορίζει τον αριθμό της λέξης μέσα στη σελίδα άρα έχει μήκος 10 bits. Κατα συνέπεια, η διεύθυνση έχει μήκος 13 bits. Η φυσική διεύθυνση αναφέρεται σε 32 πλαίσια, άρα το πρόθεμα της διεύθυνση που καθορίζει τον αριθμό πλαισίου έχει μήκος 5 bits. To offset καθορίζει τον αριθμό της λέξης μέσα στο πλαίσιο, άρα έχει μήκος 10 bits. Κατα συνέπεια, η διεύθυνση έχει μήκος 15 bits.

2 Θεωρήστε τον ακόλουθο πίνακα τμημάτων (segment table):
Segment Base Length Ποιές είναι οι φυσικές διευθύνσεις για τις παρακάτω λογικές διευθύνσεις? 0,430 1,10 2,500 3,400 4,111

3 Ποιές είναι οι φυσικές διευθύνσεις για τις παρακάτω λογικές διευθύνσεις?
0,430 1,10 2,500 3,400 4,111 Για την 1η περίπτωση: =649 Για την 2η περίπτωση: =2310 Για την 3η περίπτωση: illegal memory reference Για την 4η περίπτωση: = 1727 Για την 5η περίπτωση: illegal memory reference

4 Υποθέστε ένα αλφαριθμητικό αναφορών για μία διεργασία με m πλαίσια (που αρχικά είναι κενά). To αλφαριθμητικό αναφορών έχει μήκος p. Στο αλφαριθμητικό αναφορών περιέχονται n διακριτοί αριθμοί σελίδων. Προσδιορίστε το κάτω όριο του αριθμού των σφαλμάτων σελίδας. Προσδιορίστε το άνω όριο στον αριθμό των σφαλμάτων σελίδας. Το κάτω όριο στον αριθμό των page faults ισούται με τον αριθμό n των διακριτών αριθμών σελίδων που εμφανίζονται στο αλφαριθμητικό αναφορών. Οι σελίδες αυτές, εφόσον βρίσκονται στο αλφαριθμητικό αναφορών, και τα πλαίσια είναι αρχικά κενά, θα προκαλέσουν ισάριθμο πλήθος σφαλμάτων σελίδας. Το άνω όριο στον αριθμό των σφαλμάτων σελίδας ισούται με το μήκος του αλφαριθμητικού αναφορών, δηλαδή p.

5 Υποθέστε ότι υπάρχει μνήμη που σελιδοποιείται κατ’απαίτηση (demand paged memory). Ο πίνακας σελίδων βρίσκεται σε καταχωρητές. Απαιτούνται 8 msec για την εξυπηρέτηση ενός page fault εάν υπάρχει διαθέσιμο κενό πλαίσιο ή η σελίδα που πρόκειται να αντικατασταθεί δεν έχει τροποποιηθεί. Απαιτούνται 20 msec εάν η σελίδα που αντικαθίσταται έχει τροποποιηθεί. Ο χρόνος πρόσβασης στην μνήμη είναι 100nsec. Υποθέστε ότι η κάθε σελίδα που αντικαθίσταται τροποποιείται με πιθανότητα 0.7. Ποιος είναι η μέγιστη επιτρεπτή πιθανότητα page faults για να είναι ο μέσος χρόνος πρόσβασης μικρότερος από 200 nsec. Έστω ρ η ζητούμενη πιθανότητα 0.2 μsec = (1-ρ)*0.1μsec + 0.3*ρ*8msec+0.7*ρ*20msec => ρ = 6*10-6

6 Θεωρήστε το ακόλουθο αλφαριθμητικό αναφορών: 1, 2, 3, 4, 2, 1, 5, 6, 2, 1, 2, 3, 7, 6, 3, 2, 1, 2, 3, 6 Πόσα σφάλματα σελίδας θα προκύψουν με τους παρακάτω αλγόριθμους αντικατάστασης, αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν διαθέσιμα 1, 2, …7 πλαίσια. Ολα τα πλαίσια είναι αρχικά κενά. LRU, FIFO, Βέλτιστος Αριθμός πλαισίων LRU FIFO Βέλτιστος

7 Ενας υπολογιστής διαθέτει 4 πλαίσια
Ενας υπολογιστής διαθέτει 4 πλαίσια. Ο χρόνος φόρτωσης σελίδας, ο χρόνος τελευταίας προσπέλασης και οι τιμές των bit Α και T για κάθε σελίδα φαίνονται παρακάτω. Σελίδα Φόρτωση Τελευταία Αναφορά Α Τ Ποιά σελίδα θα αντικαταστήσει ο αλγόριθμος NRU, FIFO, LRU και δεύτερης ευκαιρίας? Ο NRU θα αντικαταστήσει την σελίδα 2, ο FIFO θα αντικαταστήσει την σελίδα 3, ο LRU θα αντικαταστήσει την σελίδα 1 και ο δεύτερης ευκαιρίας θα αντικαταστήσει την σελίδα 2.


Κατέβασμα ppt "Θεωρήστε το λογικό χώρο διευθύνσεων που αποτελείται από 8 σελίδες των 1024 λέξεων (word) η καθεμία, που απεικονίζεται σε φυσική μνήμη 32 πλαισίων. Πόσα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google