Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΚΥΜΙΑΣ - ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΩΣ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Τάξη: Β΄2 Γυμνασίου Μάθημα:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΚΥΜΙΑΣ - ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΩΣ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Τάξη: Β΄2 Γυμνασίου Μάθημα:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΚΥΜΙΑΣ - ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΩΣ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Τάξη: Β΄2 Γυμνασίου Μάθημα: Θρησκευτικά (Κος Καπετανάκης) Ομάδα: Οι Ευαγγελιστές Μέλη: Κουκουδάκης Νικόλαος, Λεπίδας Γεώργιος, Μαλικούρτης Θεόδωρος, Μαργαρίτης Χρήστος, Μπραϊμάκης Αχιλλέυς- Άγγελος Άσκηση: Εργασία, σελ.88

3 ΕΡΓΑΣΙΑ Διαβάζουμε το κείμενο: "Τι είναι και τι σημαίνουν το θαύματα του Χριστού". Διαβάζουμε και το διπλανό κείμενο της Αποκάλυψης (2 1,1'35-), το οποίο αναφέρεται στο τέλος του κόσμου. Πώς ήταν η ζωή στα χρόνια του Χριστού και τι άλλαξε σε αυτήν με τα θαύματά του; Πώς περιγράφεται η ζωή στο κείμενο της Αποκάλυψης; Χρειάζονται εκεί τα θαύματα; Αιτιολογήστε.

4 ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ Όλα καινούρια Τότε είδα έναν καινούριο ουρανό και μια καινούρια γη... άκουσα μια δυνατή φωνή από τον ουρανό να λέει: "Τώρα πια η κατοικία του Θεού είναι μαζί με τους ανθρώπους. Θα κατοικήσει μαζί τους, κι αυτοί θα αποτελούν τον λαό του. Ο ίδιος ο Θεός θα είναι μαζί τους, θα διώξει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους, κι ο θάνατος δεν θα υπάρχει πια· ούτε πένθος ούτε κλάμα ούτε πόνος θα υπάρχει πια, γιατί τα παλιά πέρασαν". Και είπε αυτός που καθόταν στον θρόνο: Τώρα όλα τα κάνω καινούρια" Απ 21, 1 3-5

5 ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ζωή στα χρόνια του Ιησού: Όποιος έχει σοβαρά προβλήματα υγείας ή φτώχιας είναι περιθωριοποιημένος και αποκλεισμένος από την κοινωνία. Παρόμοια αντιμετώπιση σε γυναίκες και παιδιά.

6 ΑΠΑΝΤΗΣΗ (2) Τι άλλαξε στη ζωή με τα θαύματά Του: Ο Ιησούς νοιαζόταν για όλους αυτούς που υπέφεραν. Τους συμπαραστάθηκε μέσα από θαύματα. Καινή Διαθήκη: 40 διηγήσεις για τέτοια θάυματα Αποτελέσματα θαυμάτων: Θεράπευσε τυφλούς, κωφάλαλους, παράλυτους, επιληπτικούς, λεπρούς. Λύτρωσε δαιμονισμένους. Ξανάδωσε τη ζωή σε νεκρούς. Γλίτωσε πολλούς ανθρώπους από διάφορους κινδύνους που αντιμετώπιζαν.

7 ΑΠΑΝΤΗΣΗ (3) Η ζωή στο κείμενο της Αποκάλυψης: Περιγράφεται το ‘’πλήρωμα του χρόνου’’, δηλαδή εκεί που οδηγούσαν τα θαύματα. Επικράτηση Βασιλείας του Θεού

8 ΑΠΑΝΤΗΣΗ (4) Χρειάζονται θαύματα στη ζωή που περιγράφεται στο κείμενο της αποκάλυψης; Στην πληρότητα της Βασιλείας του Θεού, ο Θεός θα κατοικεί μαζί με τους ανθρώπους. Έτσι, δεν θα υπάρχει ούτε θάνατος, ούτε πένθος, ούτε κλάμα, ούτε πόνος. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειάζονται πια θαύματα.

9 ΤΕΛΟΣ!!! Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "Η ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΚΥΜΙΑΣ - ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΩΣ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Τάξη: Β΄2 Γυμνασίου Μάθημα:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google