Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΥΛΙΚΑ:  2 κιλά περίπου άγρια χόρτα για πίτα, όχι για βράσιμο  Άνηθο  Κρεμμυδάκια φρέσκα  5 Αυγά  2 ντομάτες ώριμες  Ελαιόλαδο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΥΛΙΚΑ:  2 κιλά περίπου άγρια χόρτα για πίτα, όχι για βράσιμο  Άνηθο  Κρεμμυδάκια φρέσκα  5 Αυγά  2 ντομάτες ώριμες  Ελαιόλαδο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 ΥΛΙΚΑ:  2 κιλά περίπου άγρια χόρτα για πίτα, όχι για βράσιμο  Άνηθο  Κρεμμυδάκια φρέσκα  5 Αυγά  2 ντομάτες ώριμες  Ελαιόλαδο

4 Βράζουμε τα χόρτα και τα σουρώνουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια λίγο και προσθέτουμε τα χόρτα, τον άνηθο, καθώς και την ντομάτα που έχουμε ήδη τρίψει. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για μίση ώρα περίπου. Όταν το φαγητό στεγνώσει από νερό, χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε πάνω στα χόρτα ή και ολόκληρα (μάτια). Σκεπάζουμε με καπάκι μέχρι να γίνουν και τα αυγά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Προαιρετικά το σερβίρουμε με ένα κομμάτι τυρί φέτα.

5

6 ΥΛΙΚΑ:  1 κούπα ελαιόλαδο  1 κιλό μελιτζάνες  1 κουταλιά της σούπας χοντροκομμένο κρεμμύδι  2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο  Χυμός από μισό λεμόνι

7 Τρυπήστε τις μελιτζάνες μ ’ένα πιρούνι και ψήστε τις στα κάρβουνα σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου, γυρίζοντάς τις συχνά μέχρι να μαλακώσουν ή στο φούρνο στους 180 βαθμούς. Όταν κρυώσουν, κόψτε τις στη μέση. Αφαιρέστε μ ’ένα κουτάλι την ψίχα τους και χτυπήστε τη στο μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Συνεχίστε το χτύπημα, ρίχνοντας σταγόνα-σταγόνα το λάδι, έως ότου το μείγμα να γίνει σαν κρέμα. Σκεπάζοντας τα μπολ και βάλτε το για λίγο στο ψυγείο.

8

9 ΥΛΙΚΑ:  1 Φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο  1 κιλό μανιτάρια μεγάλα φρέσκα  2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια  1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο  1 ματσάκι άνηθο  1 αυγό  2 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί  Χυμό από ένα λεμόνι  Αλάτι- πιπέρι φρεσκοκομμένο πράσινο

10 Καθαρίζετε τα μανιτάρια και τα πλένετε πολύ καλά. Τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Σε μια κατσαρόλα βαθιά και με βαρύ πάτο ζεσταίνεται το ελαιόλαδο και ρίχνετε το ξερό κρεμμύδι. Το αφήνετε να τραβήξει τα υγρά του χωρίς όμως να σας μαυρίσει. Βάζετε τα μανιτάρια,ανακατεύετε για 1-2 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε αμέσως 4 φλιτζάνια νερό. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε το φαγητό για 20 λεπτά.Ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.Αναμειγνύετε πολύ καλά και συνεχίζετε το ψήσιμο πάντα με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 15 λεπτά ακόμα. Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.Σε ένα γυάλινο κατά προτίμηση μπολ χτυπάτε το αυγό μέχρι να >. Ρίχνετε εναλλάξ και πολύ αργά στο αυγό λίγο από το χυμό του λεμονιού και λίγο από το ζωμό της σούπας. Τέλος, αδειάζετε το μείγμα μέσα στην υπόλοιπη σούπα.Ανακατεύετε,αφήνετε τη σούπα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και τη σερβίρετε ζεστή με άφθονο πιπέρι και λίγο φρεσκοκομμένο άνηθο.

11

12 ΥΛΙΚΑ: 500 gr.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ Λίγο αλάτι 250 gr. φέτα τριμμένη ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

13 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, αναμειγνύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη φέτα, τον χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυμός που θα είναι το μίγμα για το τυρόψωμο. Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 40 λεπτά και σερβίρουμε.

14

15 ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό πατάτες 250 gr. φέτα Λίγο φρεσκοτριμμένη ρίγανη 3 κρεμμύδια μέτρια 1 αυγό 250 gr. τριμμένη φρυγανιά Αλάτι Πιπέρι 1 ποτήρι αλεύρι 2 ποτήρια ελαιόλαδο

16 Βράζουμε τις πατάτες, τις στραγγίζουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το τυρί, αλάτι, πιπέρι, αυγό σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε. Προσθέτουμε τη φρυγανιά και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Πλάθουμε σε μπαλάκια τη ζύμη τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.

17

18 ΥΛΙΚΑ: ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ : Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο αλάτι, μια κουταλιά λάδι, λίγες σταγόνες ξύδι, χλιαρό νερό. Μισή κούπα λάδι για το άλειμμα των φύλλων. ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ : 1 κιλό κολοκυθάκια ¾ της κούπας λάδι 1 φλιτζάνι ρύζι 2 κούπες γάλα 4-5 αυγά Αλάτι –πιπέρι, κανέλα ξύλο (για τη γλυκιά προσθέτουμε 1 κούπα ζάχαρη)

19 Για το φύλλο : Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, το ξύδι και τέλος χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μία μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε σε τέσσερις μπαλίτσες. Για τη γέμιση : Βράζουμε την κολοκύθα, την οποία έχουμε καθαρίσει και την κόψαμε σε μικρά κομματάκια, με το ξύλο κανέλας. Αφού μαλακώσει αρκετά τη λιώνουμε με το πιρούνι και προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το ρύζι. Αφήνουμε να βράσει 1-2 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα ( και τη ζάχαρη για τη γλυκιά ). Κατόπιν ανοίγουμε δυο μεγάλα φύλλα και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί να τα καλύψουν καλά γύρω-γύρω. Χτυπάμε τ’ αυγά, τα προσθέτουμε στη γέμιση και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί. Ανοίγουμε και τα άλλα δυο φύλλα και τα βάζουμε από πάνω λαδώνοντας ενδιάμεσα. Γυρίζουμε καλά τις άκρες. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου.

20

21 ΥΛΙΚΑ: 1 πακέτο φύλλο 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης 2 ξερά κρεμμύδια 3 μεγάλα αβγά χτυπημένα 500 γρ. φέτα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κ.σ. μπούκοβο 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι λίγο ελαιόλαδο για την επιφάνεια της σφολιάτας 2 κ.σ. μαυροσίσαμο

22 Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κοτσάνια της πιπεριάς, την κόβουμε κατά μήκος και αφαιρούμε σπόρους και ίνες. Κόβουμε σε χοντρές φέτες. Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα κρεμμύδια για 8-10 λεπτά να γίνουν διάφανα. Ανακατεύουμε τακτικά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε για 5-6 λεπτά να μαραθούν, ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά, το μαϊντανό, το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε. Αλείφουμε ελαφρά το ταψί με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, φροντίζοντας να καλύπτει τα πλαϊνά του ταψιού, ώστε να φυλακίσουμε τη γέμιση. Αν χρειαστεί, τεντώνουμε ελαφρά την ελαστική σφολιάτα ώστε να καλύψουμε τα πλαϊνά. Πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι. Αδειάζουμε σε λεπτή στρώση την κρύα γέμιση. Καλύπτουμε με δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Τσιμπά- με τις άκρες να κολλήσουν. Χαράζουμε την επιφάνεια της σφολιάτας σε κομμάτια, ή τρυπάμε όλη την επιφάνεια με τη μύτη του μαχαιριού. Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το μαυρίσαμε. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα ή στους 200 βαθμούς στον αέρα, στη μεσαία σχάρα. 10 λεπτά μετά το ψήσιμο χαμηλώνουμε στους 180 ή στους 160 βαθμούς, αντίστοιχα. Ψήνουμε συνολικά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να ξεκολλήσει η πίτα από το ταψί. Tip: Πριν βάλουμε τη γέμιση, βάζουμε σιμιγδάλι ή φρυγανιά πάνω στη σφολιάτα, για να μαζέψει όλα τα υγρά της πίτας και να ξεροψήσει καλά τη βάση της.

23

24 ΥΛΙΚΑ: 1 kg πατάτες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 αυγό Μαϊντανός 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο 1 κ.σ. μουστάρδα Ελιές κάπαρη

25 Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε. Έπειτα τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Φτιάχνουμε και τη σος, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξίδι και τη μουστάρδα. Περιχύνουμε τις πατάτες με τη σος και αλατοπιπερώνουμε.


Κατέβασμα ppt "ΥΛΙΚΑ:  2 κιλά περίπου άγρια χόρτα για πίτα, όχι για βράσιμο  Άνηθο  Κρεμμυδάκια φρέσκα  5 Αυγά  2 ντομάτες ώριμες  Ελαιόλαδο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google