Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Χάρης Κ. Α ’1 Η παχυσαρκία είναι η πάθηση που προκαλείται από υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα. Τα προβλήματα είναι πολλά ! - Καρκίνος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Χάρης Κ. Α ’1 Η παχυσαρκία είναι η πάθηση που προκαλείται από υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα. Τα προβλήματα είναι πολλά ! - Καρκίνος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Χάρης Κ. Α ’1

3 Η παχυσαρκία είναι η πάθηση που προκαλείται από υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα. Τα προβλήματα είναι πολλά ! - Καρκίνος : μη φυσιολογική και ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των κυττάρων - Καρδιαγγειακές παθήσεις : Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. - Χοληστερίνη : η απόκτηση βάρους μειώνει την “ καλή ” χοληστερόλη (HDL). Αντίθετα η μείωση του βάρους την αυξάνει. - Υπέρταση : Πολλά άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση είναι υπέρβαρα. - Ανοσοποιητικό σύστημα : Τόσο η ανορεξία όσο και η σοβαρή παχυσαρκία έχουν συσχετιστεί με μειωμένη ανοσολογική αντίδραση - Γυναικεία στειρότητα : Το περιττό βάρος μπορεί να προκαλέσει στειρότητα στις γυναίκες. - Θνησιμότητα : Έχει αποδειχτεί ξεκάθαρα η συσχέτιση παχυσαρκίας και αυξημένης θνησιμότητας - Οστεοαρθρίτιδα : Κοινή ασθένεια που αναπτύσσεται όταν οι αρθρώσεις αποτυγχάνουν να διατηρήσουν τη φυσιολογική δομή προκαλώντας πόνο και δυσκαμψία στις κινήσεις - Εργασιακή ανικανότητα : Τα παχύσαρκα άτομα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης δυσκολιών τόσο σοβαρών που να μην τους επιτρέπουν να εργστούν.

4 Αντιμετώπιση Παχυσαρκίας  Η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας βασίζεται και αυτή στον συνδυασμό της κατάλληλης δίαιτας και της σωματικής άσκησης.  Η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας πρέπει να γίνεται ύστερα από ιατρική διερεύνηση, σχεδιασμό από εξειδικευμένο διαιτολόγο της κατάλληλης διαιτητικής αγωγής, που θα παρέχει :  επαρκή ποσότητα θρεπτικών ουσιών  εξασφάλιση βαθμιαίας απώλειας βάρους  διατήρηση αποθεμάτων πρωτεΐνης και  υποστήριξη για τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς.  Επίσης αναγκαία είναι η ψυχολογική ενίσχυση καθώς και η μεταθεραπευτική φροντίδα.

5 Η παχυσαρκία στην Ελλάδα

6 Συνηθισμένο πρόγραμμα διατροφής

7 Παχύσαρκα παιδιά

8 Βιβλιογραφία  http://holistic-greece.com/page/0/137/problemata-ugeias-pou-skhetizontai-me-ten- pakhusarkia/#.VpOtTvmLTcs http://holistic-greece.com/page/0/137/problemata-ugeias-pou-skhetizontai-me-ten- pakhusarkia/#.VpOtTvmLTcs  http://www.iatropedia.gr/ygeia/mathete-ta-panta-gia-tin-pachisarkia-ke-tin-farmakeftiki-antimetopisi- tis/28930/ http://www.iatropedia.gr/ygeia/mathete-ta-panta-gia-tin-pachisarkia-ke-tin-farmakeftiki-antimetopisi- tis/28930/  http://www.neaygeia.gr/page.asp?p=402 http://www.neaygeia.gr/page.asp?p=402


Κατέβασμα ppt "ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Χάρης Κ. Α ’1 Η παχυσαρκία είναι η πάθηση που προκαλείται από υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα. Τα προβλήματα είναι πολλά ! - Καρκίνος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google