Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γ ΡΑΜΜΑ ΑΠ ' ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Ε ΥΡΩΠΑΙΟΥΣ. ΘΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ: τη χρήση της γλώσσας, την οργάνωση της επιχειρηματολογίας, τα χαρακτηριστικά του κειμενικού.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γ ΡΑΜΜΑ ΑΠ ' ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Ε ΥΡΩΠΑΙΟΥΣ. ΘΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ: τη χρήση της γλώσσας, την οργάνωση της επιχειρηματολογίας, τα χαρακτηριστικά του κειμενικού."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γ ΡΑΜΜΑ ΑΠ ' ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Ε ΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

2 ΘΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ: τη χρήση της γλώσσας, την οργάνωση της επιχειρηματολογίας, τα χαρακτηριστικά του κειμενικού είδους του στοχαστικού δοκιμίου και της επιστολής. τρόποι και μέσα πειθούς

3 Χ ΡΗΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ Η γλώσσα του κειμένου του Γεώργιου Α. Μαγκάκη είναι ποιητική, διότι χρησιμοποιεί αρκετές παρομοιώσεις και μεταφορές. (π.χ. απειλεί να σου σχίσει τα φρένα, σαν ένας κάποιος άνθρωπος, σαν αντικείμενο, σα χαρτί, σαν ασφυξία).

4 ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ Η οργάνωση της επιχειρηματολογίας του κειμένου του Γεώργιου Α. Μαγκάκη είναι διττή. Ως προς τη δομή, το κείμενο οργανώνεται λογικά, δηλαδή έχει πρόλογο, κύριο μέρος και επίλογο. Ως προς το περιεχόμενο, το κείμενο οργανώνεται συνειρμικά, δηλαδή περιδιαβαίνει ελεύθερα στον χώρο των ιδεών και χρησιμοποιεί πολλά εκφραστικά μέσα (μεταφορές, παρομοιώσεις, εικόνες κλπ.)

5 ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ ΕΙΔΟΥΣ Το κείμενο αντιλαμβανόμαστε ότι είναι στοχαστικό δοκίμιο από τα χαρακτηριστικά του, αφού έχει: Εξομολογητικό τόνο, Κοινωνικό χαρακτήρα, Ο συγγραφέας διατυπώνει με συνειρμικό τρόπο τον προβληματισμό του, Ποιητική γλώσσα, Μέση έκταση, Στόχος: να προβληματίσει και να διδάξει τους αναγνώστες. Είναι γραμμένο με τη μορφή της επιστολής με αποτέλεσμα το μήνυμα του συγγραφέα να καθίσταται πιο παραστατικό και εύληπτο για τους αναγνώστες.

6 ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΠΕΙΘΟΥΣ Επίκληση στο συναίσθημα (αφού χρησιμοποιεί αφήγηση, περιγραφή και ειρωνεία), Επίκληση στην λογική (αφού χρησιμοποιεί επιχειρήματα, παραδείγματα).

7 Ο ΜΑΔΑ Α ’: Ι.Κ. Α.Κ. Χ.Γ. Ε.Γ.


Κατέβασμα ppt "Γ ΡΑΜΜΑ ΑΠ ' ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Ε ΥΡΩΠΑΙΟΥΣ. ΘΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ: τη χρήση της γλώσσας, την οργάνωση της επιχειρηματολογίας, τα χαρακτηριστικά του κειμενικού."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google