Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Σεπ 2007 – Σεπ 2008.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Σεπ 2007 – Σεπ 2008."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Σεπ 2007 – Σεπ 2008

2 ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Εβδομάδα Αστικής Κινητικότητας Ι. Αστικές Συγκοινωνίες – ΜΜΜ στην πόλη ΙΙ. Υποστηρικτικές Ενέργειες για τις Αστικές Συγκοινωνίες ΙΙΙ. Συνεργασίες με ΜΚΟ και Κοιν. Φορείς & Υποστήριξη Δράσεων ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Σεπτέμβριος 2007 – Σεπτέμβριος 2008

3 ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Ι. Αστικές Συγκοινωνίες – ΜΜΜ στην πόλη Επέκταση ΤΡΑΜ στον ΠειραιάΕπέκταση ΤΡΑΜ στον Πειραιά Ολοκληρώθηκαν οι οριστικές μελέτες χάραξης με θετική γνωμοδότηση της Νομαρχίας Πειραιά, ενώ τα τεύχη δημοπράτησης είναι υπό έγκριση. Με την έκδοση της ΚΥΑ για την έγκριση των Περιβαλλοντολογικών Μελετών το έργο ξεκινά μέχρι το τέλος του έτους με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2010. Επέκταση ΗΣΑΠ στον Άγιο ΣτέφανοΕπέκταση ΗΣΑΠ στον Άγιο Στέφανο Έναρξη της διαδικασίας σύνταξης μελετών για την Α’ Φάση επέκτασης της γραμμής του ΗΣΑΠ μήκους 6 χλμ με 5 νέους υπόγειους σταθμούς από Κηφισιά έως την Εθνική Οδό. Ορίζοντας ολοκλήρωσης το 2013. Ολοκλήρωση προμελέτης για Β’ Φάση επέκτασης μήκους 4 χλμ με 2 νέους υπόγειους σταθμούς έως τον Άγιο Στέφανο

4 ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Ι. Αστικές Συγκοινωνίες – ΜΜΜ στην πόλη Υπογειοποίηση ΗΣΑΠ από Φάληρο έως ΠειραιάΥπογειοποίηση ΗΣΑΠ από Φάληρο έως Πειραιά Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός ανάθεσης της μελέτης του έργου και αναμένεται η κρίση της επιτροπής. Ανάθεση μελέτης υπολογίζεται στα μέσα του 2009. Ανακαίνιση Επιδομής και Υποδομής των Γραμμών ΗΣΑΠΑνακαίνιση Επιδομής και Υποδομής των Γραμμών ΗΣΑΠ Υπεγράφη η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία και έχουν ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες. Ολοκλήρωση αναμένεται σε περίπου 2 χρόνια. Επισκευαστική Βάση ΗΣΑΠΕπισκευαστική Βάση ΗΣΑΠ Παραδόθηκαν τα εγκεκριμένα Τεύχη Δημοπράτησης και αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού εντός του 2008.

5 ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Ι. Αστικές Συγκοινωνίες – ΜΜΜ στην πόλη Αναδιάρθρωση των Αστικών Δρομολογίων ΟΑΣΑ, με γνώμονα την καλύτερη τροφοδότηση των Σταθμών του ΜετρόΑναδιάρθρωση των Αστικών Δρομολογίων ΟΑΣΑ, με γνώμονα την καλύτερη τροφοδότηση των Σταθμών του Μετρό Ολοκληρώθηκε η μελέτη αναδιάρθρωσης των δρομολογίων της Αττικής, και από 4 Οκτωβρίου ξεκινά η εφαρμογή στην Δυτική Αττική (τροφοδότηση σταθμού Αγίου Αντωνίου), και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές. Επέκταση Νυκτερινής Λειτουργίας των ΗΣΑΠ & ΜετρόΕπέκταση Νυκτερινής Λειτουργίας των ΗΣΑΠ & Μετρό Στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία το μέτρο της επέκτασης ωραρίου κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Σύμφωνα με μετρήσεις, οι επιβάτες τις ώρες επέκτασης κατά μέσο όρο φτάνουν τις 13.000 στον ΗΣΑΠ και τις 40.000 στο Μετρό. Ολοκληρώνεται η μελέτη για την επέκταση του μέτρου και σε λεωφορειακές γραμμές από τους Σταθμούς του Μετρό.

6 ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Ι. Αστικές Συγκοινωνίες – ΜΜΜ στην πόλη Ενίσχυση Στόλου «Πράσινων» ΟχημάτωνΕνίσχυση Στόλου «Πράσινων» Οχημάτων Υπεγράφη τον περασμένο Απρίλιο η σύμβαση προμήθειας 320 νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, σύμφωνα με τα αυστηρότερα κριτήρια εκπομπής ρύπων EURO 5. Τα λεωφορεία θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται στο τέλος του 2008. Μετά την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής, αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη συμβασιοποίηση προμήθειας 200 λεωφορείων Φυσικού Αερίου με μηδενικές εκπομπές σωματιδίων. Εκτιμάται ότι τα λεωφορεία θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται στο τέλος του 2008. Έτσι, η ΕΘΕΛ θα έχει το στόλο με το μεγαλύτερο ποσοστό λεωφορείων Φυσικού Αερίου στην Ευρώπη.

7 ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Ι. Αστικές Συγκοινωνίες – ΜΜΜ στην πόλη Αστικές Συγκοινωνίες ΘεσσαλονίκηςΑστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης Εφαρμογή συστήματος Τηλεματικής στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, με χρηματοδότηση του Γ’ ΚΠΣ για την καλύτερη ενημέρωση του πολίτη σχετικά με τις στάσεις και το χρόνο άφιξης στον προορισμό. Προμήθεια 64 λεωφορείων νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, μετά την ανανέωση της σύμβασης του ΟΑΣΘ με το Ελληνικό Δημόσιο. Δημιουργία νέων λεωφορειολωρίδων και εφαρμογή νέας τιμολογιακής πολιτικής ενιαίου εισιτηρίου.

8 ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Ι. Αστικές Συγκοινωνίες – ΜΜΜ στην πόλη Επιτροπή Σχεδιασμού Συγκοινωνιακού Χάρτη ΘεσσαλονίκηςΕπιτροπή Σχεδιασμού Συγκοινωνιακού Χάρτη Θεσσαλονίκης Συγκρότηση ειδικής επιτροπής στο ΥΜΕ με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα και συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο το σχεδιασμό του Συγκοινωνιακού Χάρτη της Θεσσαλονίκης Μέχρι το τέλος του έτους η Επιτροπή αναμένεται να έχει ολοκληρώσει το έργο της αντιμετωπίζοντας συνολικά όχι μόνο τα τοπικά προβλήματα της πόλης της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρου του νομού.

9 Συστήματα Τηλεματικής Αστικών ΚΤΕΛΣυστήματα Τηλεματικής Αστικών ΚΤΕΛ Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα συνολικού ύψους €14 εκατομμυρίων «Ολοκληρωμένο Τηλεματικό Σύστημα Δυναμικής Πληροφόρησης Κοινού και Αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών» με σκοπό την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό στις πόλεις Λάρισα, Κατερίνη, Βέροια, Βόλος και Καβάλα. Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα για τις πόλεις Λαμία, Κοζάνη, Ηράκλειο, Χανιά, Σέρρες, Άρτα, Πτολεμαΐδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Κέρκυρα, Χαλκίδα, και Αγρίνιο. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Μάιο του 2009. ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Ι. Αστικές Συγκοινωνίες – ΜΜΜ στην πόλη

10 ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΙΙ. Υποστηρικτικές Ενέργειες για τις Αστικές Συγκοινωνίες Σύσταση Επιτροπής Αστικής ΚινητικότηταςΣύσταση Επιτροπής Αστικής Κινητικότητας Το έργο της επιτροπής περιλαμβάνει: απάντηση στη δημόσια διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αστική κινητικότητα (Πράσινη Βίβλος Αστικής κινητικότητας)απάντηση στη δημόσια διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αστική κινητικότητα (Πράσινη Βίβλος Αστικής κινητικότητας) υποβολή σχεδίου δράσης για θέματα Αστικής Κινητικότηταςυποβολή σχεδίου δράσης για θέματα Αστικής Κινητικότητας Σύσταση Μόνιμης Επιτροπής για τις Πράσινες ΜεταφορέςΣύσταση Μόνιμης Επιτροπής για τις Πράσινες Μεταφορές Αντικείμενο της η προώθηση δράσεων που προάγουν την εξοικονόμηση ενέργειας και την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

11 ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΙΙ. Υποστηρικτικές Ενέργειες για τις Αστικές Συγκοινωνίες Προμήθεια Ηλεκτρικών Λεωφορείων για Κέντρα ΠόλεωνΠρομήθεια Ηλεκτρικών Λεωφορείων για Κέντρα Πόλεων Συντάχθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές των ηλεκτρικών λεωφορείων και αναμένεται έγκριση του ΔΣ του ΟΑΣΑ ώστε να δρομολογηθεί πιλοτικό πρόγραμμα προμήθειας και κυκλοφορίας συνολικά 20 ηλεκτρικών Midi και Mini Buses στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και μιας ακόμα πόλης της Νότιας Ελλάδας. Λεωφορεία Εναλλακτικών Μορφών ΕνέργειαςΛεωφορεία Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας Κατόπιν έγκρισης του ΔΣ εντάχτηκε στο πρόγραμμα επενδύσεων της ΗΛΠΑΠ η προμήθεια 3 Υβριδικών Ηλεκτρικών Λεωφορείων, για τα οποία συντάσσονται ήδη οι τεχνικές προδιαγραφές για άμεση παραγγελία. Επίσης, εγκρίθηκε και η προμήθεια ενός Λεωφορείου με το καύσιμο «της επόμενης δεκαετίας», το Υδρογόνο, μόλις η τεχνολογία μπει στην παραγωγή το 2011.

12 ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΙΙ. Υποστηρικτικές Ενέργειες για τις Αστικές Συγκοινωνίες Ποδηλατοδρόμοι σε Αθήνα και ΠεριφέρειαΠοδηλατοδρόμοι σε Αθήνα και Περιφέρεια Ολοκλήρωση των μελετών για τους πρώτους 2 μεγάλους ποδηλατοδρόμους της Αθήνας. Κατεχάκη – Γουδή – Παν/πολη – Ευαγγελισμός – Καλλιμάρμαρο (9 χλμ) Καλλιμάρμαρο – Δ. Αρεοπαγίτου – Ιλισός Ποταμός – Φάληρο (8 χλμ – μελλοντική σύνδεση με δίκτυο Βάρκιζα – Πειραιάς) Ανοικτό κάλεσμα στους υπόλοιπους Δήμους για τους οποίους έχουν συνταχθεί προμελέτες (Κως, Π.Ψυχικό, Βόλος, Λαμία, Ρόδος, Δ.Αθηναίων, Αμαλιάδα, Ηράκλειο, Πάτρα, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Δυτκή Αθήνα-ΑΣΔΑ, ) να υποβάλλουν τεύχη δημοπράτησης ώστε να προωθηθεί η δημιουργία ποδηλατοδρόμων.

13 ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΙΙ. Υποστηρικτικές Ενέργειες για τις Αστικές Συγκοινωνίες Καλλιμάρμαρο – Φάληρο (8 χλμ) Συνολικό Έργο Σύνδεσης Κέντρου με τη θάλασσα (Δυο Υποέργα) Κατεχάκη – Καλλιμάρμαρο (9 χλμ)

14 ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΙΙ. Υποστηρικτικές Ενέργειες για τις Αστικές Συγκοινωνίες Ποδηλατόδρομοι σε Αθήνα και ΠεριφέρειαΠοδηλατόδρομοι σε Αθήνα και Περιφέρεια Ποδηλατοδρόμοι υπό μελέτη.  Δίκτυο Δυτικής Αθήνας Περιστέρι – Αιγάλεω – Αγ. Βαρβάρα – ΤΕΙ Πειραιά (περίπου 6 χλμ)  Δίκτυο Βορειοανατολικής Αθήνας Χαλάνδρι – Βριλήσσια – Μελίσσια – Κηφισιά – Νέα Ερυθραία (περίπου 10 χλμ)

15 ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΙΙ. Υποστηρικτικές Ενέργειες για τις Αστικές Συγκοινωνίες Έργο Δικτύου Δυτικής Αθήνας

16 ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΙΙ. Υποστηρικτικές Ενέργειες για τις Αστικές Συγκοινωνίες Ποδηλατοδρόμοι σε Αθήνα και ΠεριφέρειαΠοδηλατοδρόμοι σε Αθήνα και Περιφέρεια Διάθεση €15 εκατομμυρίων από το Γ’ ΚΠΣ για την υλοποίηση και άλλων ποδηλατοδρόμων ανά την επικράτεια. Ανοιχτό κάλεσμα στους υπόλοιπους Δήμους για τους οποίους έχουν συνταχθεί προμελέτες (Κως, Ρόδος, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Αμαλιάδα, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο, Λαμία, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ν. Ψυχικό και Π. Ψυχικό) να υποβάλουν τεύχη δημοπράτησης ώστε να προωθηθεί η δημιουργία των ποδηλατοδρόμων.

17 ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΙΙ. Υποστηρικτικές Ενέργειες για τις Αστικές Συγκοινωνίες «Πράσινες Ταράτσες»«Πράσινες Ταράτσες» Ολοκλήρωση «πράσινης ταράτσας» στο κτίριο του ΗΣΑΠ (400 τμ) Ολοκλήρωση μελέτης για το νέο κτίριο των ΗΛΠΑΠ, και περάτωση της με την παράδοση του κτιρίου στο τέλος του έτους (2 στρ) Ολοκλήρωση προκαταρκτικής μελέτης για το κτίριο του ΟΣΕ της οδού Καρόλου, με εκτιμώμενη περάτωση της στο τέλος του έτους (950 τμ) Ολοκλήρωση μελέτης για το κτίριο του ΥΜΕ, με αναμενόμενη περάτωση της μέσα στο φθινόπωρο (1000 τμ) Εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του ΥΜΕ και κτιρίων των εποπτευόμενων φορέων.

18 ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΙΙ. Υποστηρικτικές Ενέργειες για τις Αστικές Συγκοινωνίες Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών ΣυστημάτωνΕγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων Πιλοτική εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος 20kW σε κτίρια εποπτευόμενων φορέων του ΥΜΕ Σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη»: Έχει ήδη προκηρυχτεί ο διαγωνισμός και κατατίθενται στο τέλος του Σεπτεμβρίου οι προσφορές. Κτίριο ΗΛΠΑΠ στο Ρουφ: Προετοιμάζεται η προκήρυξη για τη δημοσιοποίηση του διαγωνισμού. Κτίριο ΕΘΕΛ στο Ρέντη: Προετοιμάζεται η προκήρυξη για τη δημοσιοποίηση του διαγωνισμού. Σταθμός Προαστιακού στην Κόρινθο: Προετοιμάζεται η προκήρυξη για τη δημοσιοποίηση του διαγωνισμού.

19 ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΙΙ. Υποστηρικτικές Ενέργειες για τις Αστικές Συγκοινωνίες Eco-Driving Eco-Driving Προώθηση της οικολογικής-οικονομικής οδήγησης (eco-driving) που συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων μέχρι και 25% εισάγεται το μάθημα του eco-driving στις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών από τον Ιανουάριο του 2009 εισάγεται το μάθημα του eco-driving στις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών από τον Ιανουάριο του 2009 θεσμοθετούνται ειδικές δοκιμασίες στις πρακτικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών θεσμοθετούνται ειδικές δοκιμασίες στις πρακτικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών εκπαιδεύονται όλοι οι οδηγοί της ΕΘΕΛ και του ΗΛΠΑΠ και του ΟΣΕ στην οικολογική οδήγηση. εκπαιδεύονται όλοι οι οδηγοί της ΕΘΕΛ και του ΗΛΠΑΠ και του ΟΣΕ στην οικολογική οδήγηση. Ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης του κοινού. Ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης του κοινού.

20 ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΙΙΙ. Συνεργασίες με ΜΚΟ και Κοιν. Φορείς & Υποστήριξη Δράσεων Συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Επιστημονικούς ΦορείςΣυνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Επιστημονικούς Φορείς - Greenpeace - Δίκτυο Μεσόγειος SOS - Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος - Φίλοι του Ποδηλάτου - Ποδηλάτες - Δίκτυο Επιβάτης - WWF Hellas - Ecocity - Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

21 Συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων ΠροσκόπωνΣυνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Υποστήριξη του eco mobilityΥποστήριξη του eco mobility Συνεργασία με το ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς»Συνεργασία με το ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» Συνεργασία με τους φοιτητές υποστηρίζοντας δράσεις τους για το περιβάλλον και τα ΜΜΜΣυνεργασία με τους φοιτητές υποστηρίζοντας δράσεις τους για το περιβάλλον και τα ΜΜΜ Συμμετοχή σε εκθέσεις που έχουν ως κύριο σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος ή την προβολή των ΜΜΜΣυμμετοχή σε εκθέσεις που έχουν ως κύριο σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος ή την προβολή των ΜΜΜ Συνεργασία με δίκτυο «Επιβάτης»Συνεργασία με δίκτυο «Επιβάτης» ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΙΙΙ. Συνεργασίες με ΜΚΟ και Κοιν. Φορείς & Υποστήριξη Δράσεων

22 ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Εβδομάδα Αστικής Κινητικότητας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

23 Ολοκλήρωση ΔράσεωνΟλοκλήρωση Δράσεων Προμήθεια λεωφορείων Αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ Προμήθεια λεωφορείων Αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ Επέκταση ΤΡΑΜ στον Πειραιά Επέκταση ΤΡΑΜ στον Πειραιά Ολοκλήρωση μελέτης επέκτασης ΗΣΑΠ στην Εθνική Οδό Ολοκλήρωση μελέτης επέκτασης ΗΣΑΠ στην Εθνική Οδό Κατασκευή ποδηλατόδρομων Αθήνας και περιφερειακών πόλεων Κατασκευή ποδηλατόδρομων Αθήνας και περιφερειακών πόλεων Ολοκλήρωση προγράμματος «Πράσινες Ταράτσες» και πιλοτικών φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων Ολοκλήρωση προγράμματος «Πράσινες Ταράτσες» και πιλοτικών φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Προγραμματισμός Επόμενης Περιόδου

24 Αναβάθμιση Τηλεφωνικής Υπηρεσίας 185Αναβάθμιση Τηλεφωνικής Υπηρεσίας 185 Επέκταση Αναδιάρθρωσης Δικτύου Δρομολογίων ΟΑΣΑΕπέκταση Αναδιάρθρωσης Δικτύου Δρομολογίων ΟΑΣΑ Επέκταση της αναδιάρθρωσης των δρομολογίων του ΟΑΣΑ για καλύτερη τροφοδότηση και των υπολοίπων σταθμών του ΗΣΑΠ και του Μετρό στην Αθήνα Προώθηση Έργων ΣΔΙΤΠροώθηση Έργων ΣΔΙΤ Κατόπιν απόφασης της Διοικητικής Επιτροπής προωθούνται μέσω ΣΔΙΤ τα έργα του Συστήματος Τηλεματικής του ΟΑΣΑ, καθώς και το Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου.

25 ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Προγραμματισμός Επόμενης Περιόδου «Πληροφόρηση δρομολογίου» μέσα στα λεωφορεία και τρόλεϊ«Πληροφόρηση δρομολογίου» μέσα στα λεωφορεία και τρόλεϊ Αναμένεται πρόταση από την συσταθείσα από τον ΟΑΣΑ επιτροπή με σκοπό την τοποθέτηση «κορδονιών» - Ηλεκτρονικών Πινακίδων Σταθερής Μορφής πάνω από τις πόρτες των οχημάτων για την ενημέρωση των επιβατών σχετικά με την διαδρομή. Εγκατάσταση Αυτόματων Πωλητών Εισιτηρίων στα ΟχήματαΕγκατάσταση Αυτόματων Πωλητών Εισιτηρίων στα Οχήματα Θα διεξαχθεί διαγωνισμός για εγκατάσταση εκδοτικών μηχανών εισιτηρίων στα οχήματα των γραμμών που λειτουργούν κατά τις νυχτερινές ώρες, κατά τις οποίες τα εκδοτήρια πώλησης είναι κλειστά (ανακήρυξη αναδόχου σε 6 μήνες από την προκήρυξη του διαγωνισμού).

26 ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Προγραμματισμός Επόμενης Περιόδου Επέκταση ΛεωφορειολωρίδωνΕπέκταση Λεωφορειολωρίδων Ανάθεση μελέτης λεωφορειολωρίδων έκτασης 6,5Km στις οδούς Ηπείρου (Αθήνα), Εθνάρχου Μακαρίου (Περιστέρι), Εθνάρχου Μακαρίου (Νέο Φάληρο) και Θησέως (Καλλιθέα). Με την κατακύρωση της απόφασης από το προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο ΟΑΣΑ αρχίζει η μελέτη η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 4,5 μήνες περίπου. Η κατασκευή των λεωφορειολωρίδων εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 6 μήνες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ο.Α.Σ.Α. μελετούν και συντάσσουν το Γενικό Σχέδιο Λεωφορειολωρίδων, ώστε να προκύψουν οι επόμενες επεκτάσεις. Θα διεξαχθεί δημόσιος διαγωνισμός για την αξιολόγηση της λειτουργίας των υφισταμένων Λεωφορειολωρίδων.

27 ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Εβδομάδα Αστικής Κινητικότητας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


Κατέβασμα ppt "ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Σεπ 2007 – Σεπ 2008."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google