Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ελληνικές Εφημερίδες OnLine

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ελληνικές Εφημερίδες OnLine"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ελληνικές Εφημερίδες OnLine
Ηλεκτρονική Δημοσίευση Φεβρουάριος 2006 Κανταρέλη Αικατερίνη Α.Μ. Β Μετζητιέ Αθηνά-Ειρήνη Α.Μ. Β Τσίπρα Ιωάννα Α.Μ. Β

2 Περιεχόμενα Ορισμός Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης
Είδη Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης Σύγκριση με Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Αναφορά στις διευθύνσεις Διαφορά OnLine και Ηλεκτρονικά Δημοσιευμένων Εφημερίδων Κατάλογος Ελληνικών Ηλεκτρονικών Εφημερίδων Σχόλια / Παρατηρήσεις Γραφικό Σχετικής Στατιστικής / Σχολιασμός Βιβλιογραφία

3 Ηλεκτρονική Δημοσίευση: Ορισμός
Οτιδήποτε δημοσιεύεται ψηφιακά Κάθε υλικό έτοιμο να διαβαστεί σε οθόνη υπολογιστή Πληροφορίες που παράγονται, κατατίθενται, διακινούνται, αποθηκεύονται και διατηρούνται σε ηλεκτρονική μορφή μέσω Διαδικτυου

4 Είδη Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης
Μονογραφίες: οι οποίες έχουν εξ’ αρχής περιορισμένη αρχή και τέλος και παρουσιάζονται παροδικά Περιοδικά δημοσιεύματα: τα οποία παρουσιάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και προσβλέπουν στην επ’ άπειρον συνέχεια της δημοσίευσής τους

5 Ηλεκτρονική δημοσίευση vs Ψηφιακές Βιβλιοθήκες
Γενικά: Ηλεκτρονική Δημοσίευση και Ψηφιακές Βιβλιοθήκες αλληλεπιδρούν και αλληλεξαρτώνται αλλά… Ηλεκτρονική Δημοσίευση: ασχολείται με τη διακίνηση, την κατάθεση και τη διατήρηση δεδομένων Ψηφιακές Βιβλιοθήκες: κύρια λειτουργία τους η ανάκτηση και αναζήτηση δεδομένων επομένως η ηλεκτρονική δημοσίευση βρίσκεται ένα επίπεδο μπροστά

6 Φορείς και διευθύνσεις Ηλεκτρονικών Εφημερίδων
ΕΚΤ Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

7 OnLine ή Ηλεκτρονικές Εφημερίδες?
Π.χ Νέα/τα Νέα OnLine) και

8 Κατάλογος Ελληνικών Ηλεκτρονικών Εφημερίδων
Αναλυτής Καθημερινή εφημερίδα τεχνικής ανάλυσης και οικονομίας. Άρθρα, διαγράμματα, αναλύσεις, έρευνα, νέα, ειδήσεις. Απογευματινή Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας με νέα, σχολιασμό της επικαιρότητας,διεθνή επικαιρότητα, αθλητικές και πολιτιστικές ειδήσεις, μικρές αγγελίες κ.ά. Eco2day Οικονομική ηλεκτρονική εφημερίδα η οποία παρέχει σε καθημερινή βάση και με συνεχείς ανανεώσεις έγκυρη ενημέρωση για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και την αγορά. Eviaexpress Ηλεκτρονική εφημερίδα του νομού Εύβοιας. Πληροφορίες για ειδησεογραφικά και ψυχαγωγικά θέματα, εκδηλώσεις, χρήσιμα τηλέφωνα, links. Ο πολίτης του Ευόσμου Πολιτική και κοινωνική τοπική εφημερίδα με ειδήσεις και άρθρα από όλο τον κόσμο. Τα Νέα Γνώμες, σχόλια,πολιτική, διεθνή, οικονομικά νέα, διασκέδαση και ψυχαγωγία,αθλητισμός και οι μικρές αγγελίες της εφημερίδας. (επίσημη σελίδα του οίκου Λαμπράκη)

9 Express Η ιστοσελίδα της εφημερίδας express με ενημέρωση για θέματα πολιτικής, οικονομίας, διεθνή, αναλύσεις, ναυτιλίας κ.ά. Η εφημερίδα αυτή παρέχει ακόμη συνδέσεις και links με το ΧΑΑ καθώς και με τις ξένες χρηματαγορές. Ειδήσεις Πρόκειται για τοπική ανεξάρτητη εφημερίδα Απόφαση Δικτυακή παρουσίαση της απογευματινής εφημερίδας ‘η Απόφαση’. Πληροφορίες για πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, αθλητικά και ψυχαγωγικά θέματα. Αγγελία Online Δωδεκανησιακή εφημερίδα με πολιτική και οικονομική ενημέρωση και δωρεάν αγγελίες. Αγγελιοχώρος Εφημερίδα δωρεάν αγγελιών στην Θεσσαλονίκη Αλήθεια Πρόκειται για την ελληνική εφημερίδα της ομογένειας με έδρα το Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

10 Ανατροπές Τοπική εφημερίδα της Σαλαμίνας. Ειδήσεις, άρθρα, ενημέρωση, ιστορία διαφήμιση. Ανεξάρτητος Παρατηρητής Μηνιαία τοπική εφημερίδα που διανέμεται στις περιοχές:Δήλεσι, Οινόφυτα, Σχηματάρι, Χαλκούτσι και Αυλίδα. Αριστερά! Ιστοσελίδα της εφημερίδας ‘Αριστερά!’ με αρχείο ολόκληρων τευχών της καθώς και κείμενα της Πολιτικής Οργάνωσης. Αρκαδικές Ειδήσεις Ημερήσια πολιτική και οικονομική εφημερίδα της Αρκαδίας Δημότης Μηνιαία εφημερίδα του δήμου Σερβίων Κοζάνης. Πληροφορίες για το προσωπικό, περιεχόμενα εφημερίδας. Δωτιαίον Εξάγγελος Ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας ‘Δωτιαίον Εξάγγελος’ στην Αγιά του νομού Λάρισας με πληροφορίες για τα θέματα και τα προβλήματα της περιοχής. Έθνος Διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας με νέα για την πολιτική, την οικονομία, και τον πολιτισμό από την Ελλάδα και τον κόσμο.

11 Ελευθεροτυπία Η ηλεκτρονική έκδοση της απογευματινής εφημερίδας με τα νέα της ημέρας από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, του αθλητισμού και του πολιτισμού.Links στο αρχείο της εφημερίδας. Εμπρόςnet Ημερήσια εφημερίδα του νομού Λέσβου. Ειδήσεις, σχόλια, συνεντεύξεις Ελεύθερος Τύπος Ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ‘Ελεύθερος Τύπος’ Ευρυτανικά νέα Εβδομαδιαία εφημερίδα της Ευρυτανίας με έδρα το Καρπενήσι, με πληροφορίες για πολιτική, αθλητισμό, επικαιρότητα κ.ά Ημέρα της Ζάκυνθος Καθημερινή εφημερίδα της Ζακύνθου με τοπικές ειδήσεις κοινωνικοπολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου. Θράκικη Γη Εβδομαδιαία αγροτική και οικονομική εφημερίδα της Κομοτηνής. Καθημερινή Ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας με τα άρθρα της ημέρας, νέα από το χρηματιστήριο, μικρές αγγελίες κ.ά. Η Καθημερινή βγαίνει ηλεκτρονικά και σε αγγλική έκδοση, στην διεύθυνση:

12 ΛΑ.Ο.Σ Εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα που υποστηρίζει το ομώνυμο κόμμα. Ναυτεμπορική Οικονομική και εμπορική εφημερίδα με κυρίως ιοκονομικά και ναυτιλιακά νέα. Νέα των Γρεβενών Ηλεκτρονική εφημερίδα του νομού Γρεβενών. Πολιτιστικά, εκδηλώσεις, αγγελίες. Πυξίδα Μηνιαία εφημερίδα για την πόλη των Χανίων. Υποβολή άρθρων, στήλες, χανιώτικα νέα. Ριζοσπάστης Η ηλεκτρονική έκδοση της γνωστής εφημερίδας. Καθημερινά ολόκληρη η ύλη της και με δυνατότητες αναζήτησης παλαιότερων άρθρων. Στο Καρφί Δικτυακός τόπος της εβδομαδιαίας αποκαλυπτικής εφημερίδας ‘Στο Καρφί’. Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα της Αχαϊας. Το Βήμα Online Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας με τα νέα της ημέρας και links με το αρχείο της εφημερίδας. Ταχυδρόμος Ιστοσελίδα της καθημερινής Πανθεσσαλικής εφημερίδας με έδρα την Μαγνησία και το Βόλο. Υδάτινος κόσμος Εφημερίδα για τη θάλασσα. Επικαιρότητα, δημοσιογραφικές έρευνες,θέματα για σκάφη, ψάρεμα, βυθό, ιστιοπλοϊα και τεχνολογία.

13 Σχόλια-Παρατηρήσεις Οι Ψηφιακές εφημερίδες γράφονται κυρίως σε γλώσσα HTML και έχουν κείμενο μορφής HTM Δεν έχουν όλες πλήρες κείμενο Πολλές έχουν ιδιαίτερα καλοσχεδιασμένες σελίδες, με επιπλέον πληροφορίες για το προφίλ της εφημερίδας, διαθέτουν μηχανές αναζήτησης κρατώντας αρχείο(π.χ. Ριζοσπάστης, η Απογευματινή) Μερικές όμως δεν ανταποκρίνονται στην επίσημη ηλεκτρονική τους διεύθυνση και συγχέονται με εξωτερικούς δικτυακούς τόπους(π. χ. Η Αυγή)

14 Διαβάζετε Ηλεκτρονικές Εφημερίδες;

15 Βιβλιογραφία Γ. Μπώκος: «Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφόρησης»


Κατέβασμα ppt "Ελληνικές Εφημερίδες OnLine"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google