Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παράξενα Σπίτια.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παράξενα Σπίτια."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παράξενα Σπίτια

2 TO ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ  Η φράση «σπίτι που χορεύει» είναι το παρατσούκλι με το οποίο είναι περισσότερο γνωστό ένα κτίριο γραφείων στην Πράγα. Σχεδιάστηκε από τον Τσέχο αρχιτέκτονα Vlado Milunić σε συνεργασία με τον καναδό αρχιτέκτονα Frank Gehry. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1994 σε ένα οικόπεδο μπροστά από το ποτάμι και ολοκληρώθηκε δύο χρόνια αργότερα, το 1996.

3 ΤΟ ΣΠΙΤΙ-ΠΙΑΝΟ  Το «σπίτι πιάνο» μοιάζει εξωτερικά με ένα γιγαντιαίο διάφανο βιολί που στηρίζεται επάνω σε ένα τεράστιο πιάνο. Το παράξενο κτίριο σχεδιάστηκε από τους φοιτητές της αρχιτεκτονικής σχολής του Πανεπιστημίου Hefey σε συνεργασία με τους σχεδιαστές της εταιρείας Huainan Fangkai Decoration Project (2007). Το σπίτι βρίσκεται στην πόλη Huainan και ο συνδυασμός μαύρου-άσπρου που επιλέχθηκε αναπαριστά τον βασιλιά και τη βασίλισσα των μουσικών οργάνων.

4 ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΣΠΙΤΙ  Στο χωριό Terfens της Αυστρίας υπάρχει ένα σπίτι που στην κυριολεξία όλα του είναι ανάποδα: τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Το σπίτι σχεδιάστηκε από τους πολωνούς αρχιτέκτονες τους Irek Glowacki και Marek Rozhanski, οι οποίοι τόποθέτησαν όλα τα αντικείμενα, από το γκαράζ μέχρι τα παιδικά υπνοδωμάτια την κουζίνα και μπάνιο, σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού ανάποδα. Εννοείται ότι η ασυνήθιστη αυτή δημιουργία αποτελεί ένα τουριστικό αξιοθέατο και όχι για ένα κατοικήσιμο σπίτι.

5 ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ  Μια πρωτότυπη δημιουργία του κορεάτη καλλιτέχνη Do Ho Suh, ο οποίος τοποθέτησε ένα κατά τ'άλλα κανονικό σπίτι στην ταράτσα του κτιρίου Jacobs στην πανεπιστημιούπολη της Καλιφόρνια. Το Fallen Star, όπως ονομάστηκε το project, δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα οποιοδήποτε άλλο σπίτι: Είναι πλήρως εξοπλισμένο με έπιπλα, τζάκι, πίνακες, κήπο. Ολα αυτά βέβαια, αν δεν σε ζαλίζει το ύψος και δεν σε φοβίζει το να κοιμάσαι στο κενό.

6 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

7 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!! ΒΙΚΤΩΡΙΑ & ΑΝΘΗ


Κατέβασμα ppt "Παράξενα Σπίτια."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google