Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας ΤΡΟΦΙΜΑ -ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας ΤΡΟΦΙΜΑ -ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας ΤΡΟΦΙΜΑ -ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ 22o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

2 Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: ΨΕΥΤΟΠΟΥΛΟΥ Κ.- ΠΕΝΔΑΚΗ Χ.
Συνεργαζόμενοι: Τάξη:ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Τμήμα:2

3 Καταγράφουμε τον τρόπο οργάνωσης της τάξης μας, πιθανώς τα χαρακτηριστικά ονόματα των ομάδων εργασίας, κάποια ζωγραφιά ή σύμβολο που είχαν υιοθετήσει κατά τη συνεργασία τους οι μαθητές κάθε ομάδας, μια μακρινή φωτογραφία (ώστε να μη διακρίνονται τα πρόσωπα) και ότι άλλο κρίνουμε εμείς και οι μαθητές μας χρήσιμο για την παρουσίαση των ομάδων που εργάστηκαν σε αυτό το Σχέδιο Εργασίας.

4 Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες [5] όσες και οι ομάδες τροφίμων
Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες [5] όσες και οι ομάδες τροφίμων. Γάλα, τυρί, γιαούρτι [άσπρη] ,φρούτα, λαχανικά [πράσινη] ,λάδι,ελιές[ κίτρινη], κρέας,ψάρι [κόκκινη] μακαρόνια,ψωμί,ρύζι [καφέ].

5 ΑΦΟΡΜΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΤΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ

6 Εδώ περιγράφουμε με συνοπτικό τρόπο δραστηριότητες με τις οποίες υλοποιήσαμε το πρόγραμμά μας, παραθέτοντας και κάποιες φωτογραφίες αποτύπωσης της διαδικασίας εξέλιξης των δράσεων π.χ. τα παιδιά να παρασκευάζουν ψωμί ή το παραγόμενο έργο τους, π.χ. το παραμύθι που δημιούργησε κάθε ομάδα, την αφίσα που φιλοτέχνησαν, ζωγραφιές, σκέψεις …, φύλλα εργασίας,…

7 ] Γνωρίσαμε τις ομάδες τροφίμων ,ζωγραφίσαμε,και σκεφτήκαμε τραγουδάκια[τι ωραία τα λαχανικά και είναι και υγιεινά]. Παίξαμε κινητικά παιχνίδια με στεφάνια ,εικόνες με τροφές με την συνοδεία μουσικής.Συζητήσαμε τι μας αρέσει να τρώμε ,διαβάσαμε την ιστορία το ταξίδι του Άνκα,ο παππούς ντομάτα,το λαίμαργο γουρουνάκι.Παιχνίδια με λέξεις [αντίθετα λέξεων,σύνθετες λέξεις,τροφές που έχουν χρώμα κ.λ.π.] Τι πρέπει να κάνουμε για τρώμε υγιεινά[φτιάξαμε ένα κατάλογο με συμβουλές και μια αφίσα].Κάναμε μαθηματικά [να κατανοήσουν ότι δύο μισά μας κάνουν ένα ολόκληρο.] Μιλήσαμε για την αξία της υγιεινής διατροφής και διαβάσαμε το παραμύθι ,ο Λαχανούλης και η σωστή διατροφή,φτιάξαμε αφίσα με γελαστά προσωπάκια[υγιεινες τροφές],λυπημένα προσωπάκια [βλαβερές τροφές].Μιλήσαμε για την μεσογειακή διατροφή ,την σπουδαιότητα του λαδιού και φτιάξαμε κουλουράκια,και τα παιδιά έγραψαν τα υλικά της συνταγής.Είπαμε για το ταξίδι της τροφής στο σώμα μας και διαβάσαμε το παραμύθι [ο Μάκης Ενζυμάκης και η μάχη στο στομάχι].Κατασκευάσαμε την πυραμίδα τροφίμων,μάθαμε παροιμίες,αινίγματα,γλωσσοδέτες.λαχνίσματα,τραγούδια.Πολλοί άνθρωποι πεινάνε .Τι μπορούμε να κάνουμε? Διαβάσαμε το παραμύθι [το πιάτο του Αλέξανδρου],και προτείναμε λύσεις.Ζωγραφίσαμε ,φτιάξαμε στάμπες με πατάτες ,μήλα, πορτοκάλια,γουρουνάκια με λεμόνια κ.λ.π. v

8 Μας επισκέφθηκαν… Αναφερόμαστε στους εξωτερικούς συνεργάτες μας και στις παρεμβάσεις τους π.χ. στο πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας και κάποιες χαρακτηριστικές , φωτογραφίες, εντυπώσεις,…. των παιδιών για αυτές τις παρεμβάσεις.

9 Επίσκεψη ενός γιατρού [πατέρας νηπίου] που μας μίλησε για την αξία της υγιεινής διατροφής.

10 Εδώ αναφερόμαστε στον τρόπο παρουσίασης του προγράμματός μας και διάχυσης των αποτελεσμάτων του (σε εκδήλωση, με αφίσα, με …) ενδεχομένως στη σχολική αλλά και την τοπική κοινότητα αλλά και την ευρύτερη κοινωνία. Πάντα φροντίζουμε οι περιγραφές να είναι συνοπτικές (λακωνικές) και να υπάρχουν φωτογραφίες ή ένα βιντεοσκοπημένο απόσπασμα της παρουσίασης -όπου είναι εφικτό και εφόσον υπάρχει τέτοιο υλικό - (μακρινές λήψεις, χωρίς να διακρίνονται πρόσωπα).

11 Με την βοήθεια των γονέων τα νήπια έφαγαν υγιεινό πρωινό στο σχολείο,έφτιαξαν κουλουράκια,και παρουσίσαν στους γονείς την ιστορία της Φρουτόπολης.

12

13

14

15 Ας αξιολογηθούμε… Ποιες είναι οι εντυπώσεις των μαθητών μας από το πρόγραμμα; Υπήρξε αλλαγή στη στάση και τη συμπεριφορά τους αναφορικά με το θέμα που επεξεργάστηκαν; Εσείς, ως εκπαιδευτικός, πώς κρίνετε τα αποτελέσματα της υλοποίησης του προγράμματος; Προτάσεις για μια ενδεχόμενη επόμενη επεξεργασία του ίδιου θέματος. ( μπορείτε να παραθέσετε σχετικό υλικό από τους μαθητές, π.χ. ερωτηματολόγιο – αποτελέσματα που σας έδωσε η επεξεργασία του ή έκθεση των δικών σας παρατηρήσεων)

16 Το πρόγραμμα προχώρησε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία και τα νήπια εξακολουθούν να φέρνουν υγιεινό κολατσιό στο νηπιαγωγείο.

17 Κάτι ξεχωριστό κατά την άποψή μας, που προέκυψε από την υλοποίηση του προγράμματος (ποίημα, παροιμία, κάποιο μήνυμα, αφίσα, …) με το οποίο θα θέλαμε να κλείσουμε την παρουσίαση του προγράμματός μας.

18 Τα φρουτάκια τα καλά κάνουν όμορφα παιδιά.
Το γάλα κάνει ομορφα δοντάκια και γερά τα κοκκαλάκια..


Κατέβασμα ppt "Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας ΤΡΟΦΙΜΑ -ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google