Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ορχομενός Βοιωτίας ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΓΛΑ - ΘΟΛΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΙΝΥΟΥ - ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΡΙΠΟΥ- ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ορχομενός Βοιωτίας ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΓΛΑ - ΘΟΛΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΙΝΥΟΥ - ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΡΙΠΟΥ- ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ορχομενός Βοιωτίας ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΓΛΑ - ΘΟΛΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΙΝΥΟΥ - ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΡΙΠΟΥ- ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

2 Η ακρόπολη του Γλα άλλοτε ήταν νησί καθώς η κωπαϊδική πεδιάδα στην οποία βρίσκεται ήταν λίμνη. θεωρείται μεγάλη σε σχέση με το μέγεθος που συνήθιζαν να είναι οι ακροπόλεις την εποχή εκείνη. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκαναν τα πέτρινα τείχη.

3

4 Οι θολωτοί τάφοι διέθεταν έναν δρόμο πριν τον κυκλικό θάλαμο
Οι θολωτοί τάφοι διέθεταν έναν δρόμο πριν τον κυκλικό θάλαμο. Αξιοσημείωτη ήταν η αρχιτεκτονική, τα χαραγμένα με λεπτομέρεια σχέδεια πάνω στη πέτρα.

5 Το αρχαίο θέατρο του Ορχομενού, το οποίο και υιοθετήσαμε, βρίσκεται ανάμεσα στον θολωτό τάφο και το βυζαντινό ναό της Σκριπούς. Είδαμε ότι διάφορα μέρη του θεάτρου, όπως οι κερκίδες, είχαν διατηρηθεί.

6

7 Η Μονή της Παναγίας Σκριπούς βρίσκεται απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο της πόλης και την αρχαία Ακρόπολη του Ορχομενού. Ο ναός της Παναγίας Σκριπού της Βοιωτίας, αποτελεί το πιο σημαντικό μνημείο από τη σειρά εκκλησιών του τύπου σταυροειδούς μεταβατικού στον ελλαδικό χώρο και είναι το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο γνωστό μνημείο της εποχής, έξω από την Κωνσταντινούπολη, γεγονός που μπορούσαμε να διαπιστώσουμε και μόνοι μας!

8 Όσιος Λουκάς: Το συγκρότημα αποτελείται από το σύμπλεγμα δύο εκκλησιών, τη μονή της Παναγίας και το Καθολικό. Ο ναός της Παναγίας ακολουθεί τον αρχιτεκτονικό τύπο του σύνθετου τετρακιόνιου σταυροειδούς εγγεγραμμένου ναού με τρούλο.

9 Τα μνημεία που επισκεφθήκαμε στον Ορχομενό ήταν αξιόλογα και το περιεχόμενο αυτής της εκδρομής ήταν ενδιαφέρον και επιμορφωτικό. Με ικανοποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι καταφέραμε να δούμε από κοντά θολωτούς τάφους για τους οποίους τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ακούσει πολλά!!


Κατέβασμα ppt "Ορχομενός Βοιωτίας ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΓΛΑ - ΘΟΛΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΙΝΥΟΥ - ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΡΙΠΟΥ- ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google