Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σύμβουλος Ελληνικών: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σύμβουλος Ελληνικών: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σύμβουλος Ελληνικών: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου
Στ’ Τάξη Ενότητα 6 Ανάπτυξη γραπτού λόγου: Επιστολή προς το δήμαρχο υπέρ των προσφύγων. Σύμβουλος Ελληνικών: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου

2 Εντοπισμός προβλημάτων που υπάρχουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς
Έλλειψη τροφής, νερού Δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ζέστη – κρύο – αέρας κτλ) Έλλειψη ρουχισμού Ανθυγιεινό περιβάλλον (αρρώστιες, επιδημίες, χαμηλά επίπεδα υγιεινής) Καθαριότητα (σκουπίδια, έλλειψη νερού, χώροι υγιεινής) Συναισθηματικά και ψυχικά προβλήματα λόγω: της ανασφάλειας, της λύπης, του φόβου, της νοσταλγίας, του πόνου, των βασανιστικών σκέψεων, της έλλειψης ψυχαγωγίας κτλ. Δύσκολη η φροντίδα των παιδιών και των ηλικιωμένων Εκπαίδευση

3 Εισηγήσεις για το πώς να λυθούν τα πιο πάνω προβλήματα (εργασία στις ομάδες)

4 Αξιοποίηση των εισηγήσεων
Σκοπός σας είναι να πείσετε το δήμαρχο να παραμείνει στο χώρο ο προσφυγικός καταυλισμός και να βοηθήσει τους πρόσφυγες να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους. Άρα, πρέπει να μετατρέψετε τις πιο πάνω εισηγήσεις σε πειστικά επιχειρήματα δικαιολογώντας τη γνώμη σας. Τα επιχειρήματα πρέπει να στηρίζονται στη λογική και στο συναίσθημα.

5 Καταγραφή επιχειρημάτων με τη χρήση αιτιολογικών προτάσεων.

6 Ιεράρχηση επιχειρημάτων (ξεκινούμε από τα λιγότερο σημαντικά και καταλήγουμε στα πιο ισχυρά)

7 Θυμούμαστε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας επιστολής

8 Τι να προσέξω!!! Κριτήρια 1. Γράφω στο κατάλληλο μέρος της επιστολής τον τόπο και την ημερομηνία. 2. Προσέχω την προσφώνηση. 3. Κάνω παραγράφους. 4. Γράφω προσεκτικά, με απλό και κατανοητό τρόπο όσα θέλω να πω. 5. Χρησιμοποιώ αιτιολογικές προτάσεις. 6. Χρησιμοποιώ λογικά επιχειρήματα. 7. Προσπαθώ να συγκινήσω τον αναγνώστη. 8. Προσπαθώ να μην επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα. 9. Κλείνω την επιστολή με ένα χαιρετισμό και υπογράφω.

9 Γράφω την επιστολή Γράψτε πρόχειρα την επιστολή σας.
Όταν τελειώσετε ξαναδιαβάστε την και δώστε την στο διπλανό σας για να την αξιολογήσει με βάση τα κριτήρια που συμφωνήθηκαν από την αρχή. Ξαναγράψτε την επιστολή σας. Προσέξτε! Πρέπει να είναι καθαρογραμμένη, με ευανάγνωστα γράμματα και όσο το δυνατό λιγότερα ορθογραφικά λάθη.

10 Μετασυγγραφικό Στάδιο Αξιολογώ το γραπτό του διπλανού μου:
Ερώτηση Ναι Όχι 1. Έγραψε στο κατάλληλο μέρος της επιστολής τον τόπο και την ημερομηνία; 2. Πρόσεξε την προσφώνηση; 3. Έγραψε προσεκτικά, με απλό και κατανοητό τρόπο όσα ήθελε να πει; 4. Χρησιμοποίησε αιτιολογικές προτάσεις; 5. Χρησιμοποίησε λογικά επιχειρήματα; 6. Πέτυχε να σε συγκινήσει; 7. Μήπως έγραψε πολλές φορές τα ίδια πράγματα; Αν ναι, δώσε στο διπλανό σου εναλλακτικές λύσεις. 8. Έκλεισε την επιστολή με ένα χαιρετισμό και έβαλε την υπογραφή του; 9. Έκανε παραγράφους; Αν όχι, βάλε με ένα κόκκινο σημάδι τα σημεία που κατά τη γνώμη σου έπρεπε να αρχίζει μια παράγραφος.

11 Αποστολή επιστολής Αν όντως αντιμετωπίζετε ανάλογη κατάσταση στην περιοχή σας ταχυδρομήστε το γράμμα σας στο δήμαρχο. Αν όχι, ανακαλύψτε σε ποια χώρα υπάρχει έντονο το πρόβλημα προσφυγικών καταυλισμών και στείλτε την επιστολή σας σε κάποια αρμόδια αρχή με την ελπίδα να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων.


Κατέβασμα ppt "Σύμβουλος Ελληνικών: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google