Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Pseudomonas aeruginosa

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Pseudomonas aeruginosa"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Pseudomonas aeruginosa
Χρώμα αποικίας Serratia marcescens

2 Σύσταση αποικίας Candida albicans Klebsiella pneumoniae
Nocardia asteroides

3 Μεταβολές στο θρεπτικό υλικό
Αιμόλυση (α, β, γ ) Ξάσπρισμα υλικού Διαύγαση θολού υλικού Παραγωγή χρωστικής Θόλωση διαυγούς υλικού P.aeruginosa

4 Χαρακτηριστική οσμή P.aeruginosa: «γιασεμί»
Proteus mirabilis:«καμένη σοκολάτα» Streptococcus milleri group:«καραμέλα» Eikenella corrodens:«χλωρίνη»

5 3.Μικροσκοπική εξέταση μορφολογίας μικροβίου (Gram χρώση)
Gram (+) , Gram(-) Βακτηριακό κύτταρο: σχήμα, μέγεθος, διάταξη, παρουσία ειδικών σχηματισμών Ανάλογα συνθηκών επώασης, ηλικίας καλλιέργειας και είδος θρεπτικού υλικού

6 Οξυγονοάντοχο C.tertium Αερόβιες συνθήκες Αναερόβια επώαση

7 Μορφολογία αποικίας στο θρεπτικό υλικό
Μικροσκοπική εξέταση μορφολογίας μικροβίου (Gram χρώση) Προκαταρκτική ταυτοποίηση

8 B.cereus C.perfringens

9 S.aureus S.epidermidis

10 Προκαταρκτική ταυτοποίηση του παθογόνου μικροοργανισμού
Μεμονωμένες αποικίες Προκαταρκτική ταυτοποίηση με άμεσες, ταχείες ταυτοποιητικές δοκιμές και αναφορά αποτελέσματος. Ανακαλλιέργεια για μεμονωμένες αποικίες.

11 Η σημασία της καθαρής καλλιέργειας
Τελική Ταυτοποίηση μικροοργανισμού Χρώσεις Βιοχημικές δοκιμές Ορολογικές δοκιμές Μοριακή τυποποίηση Προσδιορισμός ευαισθησίας στα αντιμικροβιακά

12


Κατέβασμα ppt "Pseudomonas aeruginosa"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google