Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
1
Pseudomonas aeruginosa
Χρώμα αποικίας Serratia marcescens
2
Σύσταση αποικίας Candida albicans Klebsiella pneumoniae
Nocardia asteroides
3
Μεταβολές στο θρεπτικό υλικό
Αιμόλυση (α, β, γ ) Ξάσπρισμα υλικού Διαύγαση θολού υλικού Παραγωγή χρωστικής Θόλωση διαυγούς υλικού P.aeruginosa
4
Χαρακτηριστική οσμή P.aeruginosa: «γιασεμί»
Proteus mirabilis:«καμένη σοκολάτα» Streptococcus milleri group:«καραμέλα» Eikenella corrodens:«χλωρίνη»
5
3.Μικροσκοπική εξέταση μορφολογίας μικροβίου (Gram χρώση)
Gram (+) , Gram(-) Βακτηριακό κύτταρο: σχήμα, μέγεθος, διάταξη, παρουσία ειδικών σχηματισμών Ανάλογα συνθηκών επώασης, ηλικίας καλλιέργειας και είδος θρεπτικού υλικού
6
Οξυγονοάντοχο C.tertium Αερόβιες συνθήκες Αναερόβια επώαση
7
Μορφολογία αποικίας στο θρεπτικό υλικό
Μικροσκοπική εξέταση μορφολογίας μικροβίου (Gram χρώση) Προκαταρκτική ταυτοποίηση
8
B.cereus C.perfringens
9
S.aureus S.epidermidis
10
Προκαταρκτική ταυτοποίηση του παθογόνου μικροοργανισμού
Μεμονωμένες αποικίες Προκαταρκτική ταυτοποίηση με άμεσες, ταχείες ταυτοποιητικές δοκιμές και αναφορά αποτελέσματος. Ανακαλλιέργεια για μεμονωμένες αποικίες.
11
Η σημασία της καθαρής καλλιέργειας
Τελική Ταυτοποίηση μικροοργανισμού Χρώσεις Βιοχημικές δοκιμές Ορολογικές δοκιμές Μοριακή τυποποίηση Προσδιορισμός ευαισθησίας στα αντιμικροβιακά
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.