Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τεχνητή λίμνη Μαραθώνα και Πλαστήρα Τεχνητή λίμνη Μαραθώνα Η τεχνητή λίμνη Μαραθώνα βρίσκεται στην Κωμόπολη του Μαραθώνα στην Αττική. Δημιουργήθηκε με.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τεχνητή λίμνη Μαραθώνα και Πλαστήρα Τεχνητή λίμνη Μαραθώνα Η τεχνητή λίμνη Μαραθώνα βρίσκεται στην Κωμόπολη του Μαραθώνα στην Αττική. Δημιουργήθηκε με."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Τεχνητή λίμνη Μαραθώνα και Πλαστήρα

3 Τεχνητή λίμνη Μαραθώνα Η τεχνητή λίμνη Μαραθώνα βρίσκεται στην Κωμόπολη του Μαραθώνα στην Αττική. Δημιουργήθηκε με σκοπό τη συγκέντρωση νερού για το υδραγωγείο Αθήνας. Η τεχνητή λίμνη ήταν το κυριότερο απόθεμα νερού για την ύδρευση της Αθήνας, από το 1931 που άρχισε να προσφέρει νερό, μέχρι το 1959.

4 Τεχνητή λίμνη Πλαστήρα Η τεχνητή λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται στο οροπέδιο της Νεβρόπολης στο νομό Καρδίτσας. Επίσης ονομάζεται λίμνη Ταυρωπού. Σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στον ποταμό Ταυρωπό. Η δε ιδέα για την κατασκευή προήρθε από το στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα.

5 Τεχνητή λίμνη Πλαστήρα (συνέχεια) Μάλιστα ο Νικόλαος Πλαστήρας είχε επισπευτεί το σημείο της λίμνης όταν είχε πλημμυρήσει εκεί και στην Μακεδονία. Τότε είπε :<<Αυτό το σημείο κάποτε θα γίνει λίμνη>>. Έτσι και ονομάστηκε λίμνη Πλαστήρα. Μάλιστα τη χρηματοδότησε η Ιταλία διότι χρωστούσε χρήματα στην Ελλάδα. Την κατασκεύασε Γερμανική εταιρία.

6 Συντάκτης: Κωνσταντίνος Σαββόγλου 26/01/11 Τέλος


Κατέβασμα ppt "Τεχνητή λίμνη Μαραθώνα και Πλαστήρα Τεχνητή λίμνη Μαραθώνα Η τεχνητή λίμνη Μαραθώνα βρίσκεται στην Κωμόπολη του Μαραθώνα στην Αττική. Δημιουργήθηκε με."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google