Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Από όλους για αυτούς που μας χρειάζονται

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Από όλους για αυτούς που μας χρειάζονται"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Από όλους για αυτούς που μας χρειάζονται
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΒΑΜΠΟΥΛΑ ΦΩΤΕΙΝΗ 15ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Β3,Β4

2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Να κατανοήσουν οι μαθητές την έννοια του εθελοντισμού, να γνωρίσουν εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Να αναπτύξουν οι μαθητές την δημιουργικότητά τους την αυτενέργεια την συλλογικότητα και να καλλιεργήσουν τα ανθρωπιστικά αισθήματα

3 Μεθοδολογία υλοποίησης και χρονική εξέλιξη του προγράμματος
Δημιουργήθηκε οργανόγραμμα του θέματος και αναπτύχθηκαν υποθέματα. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες προκειμένου να υλοποιήσουν το πρόγραμμα. Ακολούθησε έρευνα διαφόρων αξόνων Συνεργάστηκαν με τοπικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στα πλαίσια του εθελοντισμού. Επισκέφτηκαν χώρους που δραστηριοποιούνται στα πλαίσια του εθελοντισμού.

4 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ που διερευνήσαμε
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ που διερευνήσαμε Make-A-Wish (Κάνε –Μία –Ευχή Ελλάδος) Είναι παράρτημα του μεγαλύτερου διεθνούς οργανισμού του Make-A-Wish Ιnternational. Εκπληρώνει τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών 3-18 χρονών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με χαρά, ελπίδα και δύναμη. Ιδρύθηκε το1996 με πρώτη ευχή αυτή του Ανδρέα που ήθελε να παίξει με την αγαπημένη του ομάδα, τον Ολυμπιακό.

5 Νικητής στη μάχη με την αρρώστια του αν και πέρασαν τόσα χρόνια από τότε ποτέ δεν ξέχασε εκείνη την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η ευχή του και τον όπλισε με δύναμη και θέληση τις δύσκολες ώρες που αγωνιζόταν για να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του. Τα λόγια του 10χρονου τότε Ανδρέα <<Αν ένα απίστευτο όνειρό σου έγινε πραγματικότητα τότε και το όνειρό σου να ξαναγίνεις καλά, έρχεται πιο κοντά>>.

6 Το Μake-A-Wish είναι μια Αστική, Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, κορυφαία στο είδος της που ασχολείται αποκλειστικά με τον ψυχικό κόσμο του σοβαρά άρρωστου παιδιού. Δραστηριοποιείται στον τομέα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο), με έδρα την Γλυφάδα Αττικής, γραφείο στη Θεσσαλονίκη και ένα ευρύ δίκτυο εθελοντών που καλύπτει όλη την Ελληνική επικράτεια.

7 Η Make-A-Wish στηρίζεται από 500 και πλέον εθελοντές
Που εργάζονται ακούραστα σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ενισχύουν και στηρίζουν με συγκινητική αφοσίωση και ευαισθησία το έργο του οργανισμού Προσφέροντας τον πολύτιμο χρόνο τους και Ενώνοντας τις δυνάμεις τους για την εκπλήρωση των ευχών των παιδιών που μας έχουν ανάγκη.

8 ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

9 Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική και ανθρωπιστική οργάνωση, που παρέχει επείγουσα βοήθεια σε άτομα που έχουν πληγεί από ένοπλες συγκρούσεις, επιδημίες, αποκλεισμό από την παροχή ιατρικής φροντίδας και φυσικές καταστροφές. Η οργάνωση είναι γνωστή στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου από τη Γαλλική ονομασία της ή απλά MSF, αλλά και στον Καναδά και στιςΗνωμένες Πολιτείες. Η ονομασία που χρησιμοποιείται συνήθως είναι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Doctors Without Borders). Το 2007 πάνω από ντόπιοι, γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες υγείας, λογιστικοί εμπειρογνώμονες, μηχανικοί ύδρευσης και αποχέτευσης και διοικητικοί υπάλληλοι παρείχαν ιατρική βοήθεια σε περισσότερες από 60 χώρες.

10 ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

11 Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μια Ελληνική μη Κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οικολογική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992 ,για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος , με δράσεις έρευνας πεδίου, επιστημονικής μελέτης, ευαισθητοποίησης κοινού ,περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εθελοντισμού για την προστασία της άγριας ζωής, την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υλοποιεί εθνικά και διασυνοριακά προγράμματα για την προστασία των ορεινών οικοσυστημάτων, με έμφαση στα μεγάλα θηλαστικά με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείρηση των Προστατευόμενων Περιοχών και την παροχή ειδικής τεχνογνωσίας για τις επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον.

12 Οι δράσεις του Αρκτούρου υλοποιούνται με τη βοήθεια και την προσφορά εθελοντών που δραστηριοποιούνται για την προστασία και διαχείριση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος και συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια.

13 Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι ο μοναδικός φορέας στην Ελλάδα ο οποίος ασχολείται για περισσότερο από 15 χρόνια με την επιστημονική μελέτη της καφέ αρκούδας και η εμπειρία και τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει οι ερευνητές του είναι πολύτιμη για την προστασία και τη διαχείριση του απειλούμενου αυτού είδους. Στις αρχές της ερευνητικής του δραστηριότητας, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε «κλασικές» μεθόδους συλλογής δεδομένων σχετικά με την παρουσία, βιολογία και οικολογία της αρκούδας σε μία περιοχή, οι οποίες περιλάμβαναν τη χρησιμοποίηση ερωτηματολογίων και την αναζήτηση ενδείξεων παρουσίας όπως ίχνη, περιττώματα, σημάδια στα δένδρα, αναποδογυρισμένες πέτρες, κ.τ.λ. Σήμερα, οι ερευνητές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ χρησιμοποιούν και άλλες μεθόδους μελέτης της καφέ αρκούδας.

14 ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ
Επίσκεψη στον Επιούσιο της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης. Κατασκευή χειροποίητων πασχαλινών λαμπάδων. Τα έσοδα διατέθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό. Επίσκεψη στον Αρκτούρο, στο Νυμφαίο Φλώρινας.

15 Ενημέρωση από τους ανθρώπους του Αρκτούρου κατά την επίσκεψή μας.

16 Οι προστατευόμενες καφέ αρκούδες

17 Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα
Β3 Μπλογούρας Αστέριος, Μυλωνάς Κωνσταντίνος Β4 Νάρη Άννα, Νίκου Θεόδωρος ,Νταλαμπάσχας Παναγιώτης, Ντάνα Ευαγγελία, Πάκας Απόστολος, Παπαγεωργίου Κατερίνα, Παπαδημητρίου Βασίλειος, Παπαδοπούλου Ελευθερία, Πατεράκης Παναγιώτης ,Πολίτης Βασίλειος, Ριζομάρκου Νικολέτα, Σαγώνα Ευαγγελία, Σανίδας Βασίλειος .

18


Κατέβασμα ppt "ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Από όλους για αυτούς που μας χρειάζονται"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google