Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Στις αρχές του 9ου αιώνα οι Βούλγαροι κατοικούσαν στο Βυζάντιο με την υποχρέοση να εμποδίζουν άλλους λαούς να κατοικούν εκεί. Αυτοί δεν το έκαναν και.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Στις αρχές του 9ου αιώνα οι Βούλγαροι κατοικούσαν στο Βυζάντιο με την υποχρέοση να εμποδίζουν άλλους λαούς να κατοικούν εκεί. Αυτοί δεν το έκαναν και."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Στις αρχές του 9ου αιώνα οι Βούλγαροι κατοικούσαν στο Βυζάντιο με την υποχρέοση να εμποδίζουν άλλους λαούς να κατοικούν εκεί. Αυτοί δεν το έκαναν και έτσι άρχισαν οι συγκρούσεις με το Βυζάντιο. Τον 9ο αιώνα οι Βούλγαροι με αρχιγό τον Κρούμο έκαναν επίδρομές στην Θράκη και έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη. Οι Βυζαντινοί τους εμπόδισαν με πολύ σκλυρές μάχες, που σε μια από αυτές σκοτώθηκε ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου ο Νικιφόρος ο πρώτος. Η σχέση Βυζαντίνων και Βουλγάρων έγιναν ειρηνηκές όταν ο Βόγορης βαφτήστικε χριστιανός Και πήρε το όνομα Μιχαήλ. Βαφτήστικαν και πολλοί άλλοι ανθρώποι.Πηραν από τους Σλάβους το αλφάβητο και το χρησιμοποιησαν για την εκπέδευση και την λειτουργεία της εκκλησίας. Τα ειρηνηκά χρόνια δεν κράτησαν όμως πολύ,όταν ο αρχηγός των Βουλγάρων άρχισε νέους πολέμους. Ο αυτοκράτορας Νικηφόρος Φωκάς ζήτησε βοήθεια από τους Ρώσους. Λίγα χρόνια μετά οι Βουλγαροι με αρχηγό τον Σαμουήλ έκαναν καταστροφές στις ελληνικές περιοχές μέχρι την Πελοπόννησο. Ο Βυζαντινός στρατηγός Νικηφόρος Oυρανός νίκησε στον Σπερχειό ποταμό και οΒασίλειος Β στα στενα του Κλειδίου της Μακεδονίας το 1.014 έτσι το Βουλγαρικό κράτος διαλύθηκε και έγινε Βυζαντινη επαρχεία

3 Οι Ρώσοι είναι ο νεότερος χρονικά λαός που έγινε γείτονας με το Βυζάντιο.Οι αρχικές σχέσεις των 2 λαών ήταν φιλικές.Το 860μ.Χ όμως ο ρώσικος στόλος με 200 πλοία μπήκε στο Βόσπορο λεηλάτησε νησιά της Προποντίδας και επιτέθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Οι Βυζαντινοί τους νίκησαν στον Εύξεινο Πόντο και τα επόμενα χρόνια είχαν ειρήνη.Όταν οι Ρώσοι βοήθησαν τους Βυζαντινούς στον πόλεμο με τους Βούλγαρους κράτησαν τα εδάφοι που κατέλαβαν. Οι Βυζαντινοί με τον Ιωάννη Τσιμισκή τους ανάγκασαν να γυρίσουν στην χώρα τους.Στα χρόνια του Βασιλείου Β`οι Ρώσοι εκχριστιανίστηκαν και οι δύο λαοί είδαν μεγάλη οικονομική και πνευματική ανάπτυξη.Οι Ρώσοι γνώρισαν το Βυζαντινό πολιτισμό και οι φιλικοί δεσμοί τους κράτησαν για πολλούς αιώνες.


Κατέβασμα ppt "Στις αρχές του 9ου αιώνα οι Βούλγαροι κατοικούσαν στο Βυζάντιο με την υποχρέοση να εμποδίζουν άλλους λαούς να κατοικούν εκεί. Αυτοί δεν το έκαναν και."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google