Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ
Τμήμα Γ4

2 Ιωάννης ο χρυσόστομος Γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Συρίας μεταξύ 344 και 354 και πέθανε το 407. Διετέλεσε επίσης ως επίσκοπος της Κωνσταντινουπόλεως . Διακρήθηκε για το σπουδαίο και φιλανρθωπικό του έργο.

3 Κατατάσσεται στους μεγαλύτερους πατέρες της Ορθόδοξης εκκλησίας.
Παπασαράντη Μ, Ολχάβα Μ.

4 Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός
Το έργο του : -Ο Γρηγόριος κατάφερε να ενώσει τους τοπικούς Χριστιανούς χάρη στις διπλωματικές και τις ρητορικές του ικανότητες. - O Γρηγόριος έγραψε τις Ύβρεις κατά του Ιουλιανού, μεταξύ του 362 και του 363 -Ο Γρηγόριος πέρασε τα επόμενα χρόνια καταπολεμώντας τον Αρειανισμό, ο οποίος απειλούσε να διαιρέσει την Καππαδοκία - Ο Γρηγόριος χειροτονήθηκε Επίσκοπος της Σασίμας, το 372, από τον Βασίλειο. -Στα τέλη του 372, ο Γρηγόριος επέστρεψε στη Ναζιανζό για να βοηθήσει τον ετοιμοθάνατο πατέρα του στη διαχείριση της επισκοπής του.

5 -Έδωσε την περιουσία του στους φτωχούς.
-Από τα τέλη του 375 και για τρία χρόνια ο Γρηγόριος ζούσε στο μοναστήρι της Σελεύκειας. -ο Βασίλειος πέθανε και παρά το γεγονός ότι η υγεία του δεν του επέτρεψε να παραστεί στην κηδεία, ο Γρηγόριος έγραψε μια αποστολή στον αδερφό του Βασιλείου, Γρηγόριο της Νύσσης, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν 12 ποιήματα αφιερωμένα στον Βασίλειο.

6 Γρηγόριος ο Θεολόγος ή Ναζιανζηνός Γεννήθηκε : 25/1/390 στην Ναζιανζό
Εκπαιδευμένος ομιλητής και φιλόσοφος Παπασαράντη θ. και Νικα

7 Παιδικά χρόνια -Οι γονείς του :Πλούσιοι γαιοκτήμονες
-Βαπτίστηκε : 325 μ.Χ -Χειροτονήθηκε :328 μ.Χ -Ήταν φίλος : Βασίλειο και τον Ιωάννη -Ο αδελφός του: Καισάριος της Ναζιανζού Παπασαράντη θ. και Νίκα

8 Βασίλειος ο Μέγας Ο Άγιος Βασίλειος γεννήθηκε από Άγιους γονείς το 330 μ.Χ. στη Καισάρεια (Καππαδοκία). Ο πατέρας του Άγιος Βασίλειος ασκούσε το επάγγελμα του καθηγητή ρητορικής στη Νεοκαισάρεια του Πόντου και η μητέρα του Αγία Εμμέλεια ήταν απόγονος οικογένειας Ρωμαίων αξιωματούχων.

9 Ακτίνα Δράσης του Μ. Βασιλείου
Ο μέγας Βασίλειος δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή του Πόντου,ταξίδεψε στην Αίγυπτο, στους Αγίους Τόπους καθώς και στην περιοχή της Μεσσοποταμίας.

10 Ευχαριστούμε... Λευτέρης Παναγόπουλος, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Τζέισον Ρετζάι, Αλέξανδρος Ράπι, Δημήτρης Παναγιωτίδης, Χρήστος Ραφαήλ, Γιασμίν Ουμέρα, Μαριάνθη Πάπαρη.

11

12 Ιωάννης ο Χρυσόστομος Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, γνωστός και ως Ιωάννης της Αντιόχειας, είναι Άγιος, Πατέρας και ιεράρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Συρίας μεταξύ 344 και 354. Έδρασε στην ίδια πόλη, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη και τελικά πέθανε εκδιωγμένος από την αυτοκρατορική αυλή το 407, λόγω του αυστηρού ελέγχου που της ασκούσε. Ο ίδιος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες εκκλησιαστικές προσωπικότητες, ένεκα του αξεπέραστου χαρίσματός του στην ομιλία. Διετέλεσε επίσης επίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, όπου διακρίθηκε για το σπουδαίο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο που διενήργησε. Τελικά αναδείχτηκε ως ένας από τους πλέον λαοφιλείς ιεράρχες, εξ ου και σήμερα θεωρείται άγιος από τα Παπικά,Λουθηρανικά και Αγγλικανικά δόγματα, ενώ κατατάσσεται στους μεγάλους πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας αφήνοντας πίσω σπουδαίο, ανεκτίμητο και διαχρονικό συγγραφικό έργο, που αγκαλιάζει όλο το φάσμα των ποιμαντικών και θεολογικών ζητημάτων της εκκλησίας. Ρήγας Φώτης Πουλιανός Δημήτρης Πολίτης Νίκος

13 Ιωάννης ο Χρυσόστομος Θεωρείται πως η γλώσσα του «έσταζε μέλι» καθώς υπήρξε ο πιο χαρισματικός ρήτορας της εποχής του. Διετέλεσε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και αφιέρωσε τη ζωή του στην ανάπτυξη της φιλανθρωπίας. Μάλιστα τα ημερήσια συσσίτεια που οργάνωσε έτρεφαν ανθρώπους! Στον τομέα της φιλοσοφίας, μπορεί να απέρριπτε τις θεωρίες των αρχαίων Ελλήνων περί Θεού ωστόσο δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τις εργαλειακές μεθόδους της φιλοσοφίας τους προκειμένου να αναπτύξει μια συστηματική θεολογία. Στη ζωή του υπήρξε υπόδειγμα ασκητή ενώ δεν παρέλειπε να καταδικάζει εκείνους τους ιερείς που πλούτιζαν από την ιδιότητά τους. Ήταν τέτοια η σκληρή κριτική που ασκούσε στους Αυτοκράτορες, που τελικά η αυλή τον κυνήγησε και τον εξόρισε. Όμως η φήμη του τον ξεπέρασε αφού θεωρείται Άγιος από όλες σχεδόν τις χριστιανικές ομολογίες. Ενι Ντραγκοτι Ναταλια Ναση Κων/να Μπογιατζη


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google