Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΑΣΟΥΛΑΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΑΣΟΥΛΑΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΑΣΟΥΛΑΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΣ
ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΑΣΟΥΛΑΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΣ

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο Σοφοκλής έζησε: (496 π.Χ.- 406 π.Χ.)
Πού έζησε: στον Ίππιο Κολωνό της Αθήνας Ιδιότητα: ήταν Έλληνας τραγικός ποιητής της κλασικής εποχής. Σύμφωνα με αρχαίες μαρτυρίες φαίνεται ότι έγραψε περίπου 120 έργα, από τα οποία παραδίδονται ολοκληρωμένες μόνο επτά τραγωδίες.

3 ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΜΑ Καταγωγή: Ήταν γιος του Σοφίλλου
Καταγωγή: Ήταν γιος του Σοφίλλου Παρουσία : Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση έγινε το 468 π.Χ.  Εκτιμάται ότι παρουσίασε σε διαγωνισμούς περί τις 30 τετραλογίες, με περίπου 20 από τις οποίες απέσπασε την πρώτη θέση.

4 ΕΡΓΑ  η Αντιγόνη (περί το 442) και Ηλέκτρα (περί το 413). Άλλα έργα του που έχουν διασωθεί είναι Τραχίνιαι, Οιδίπους,Τύραννος, Αίας, Φιλοκτήτης, Οιδίπους επί Κολωνώ,  το σατυρικό δράμα Ιχνευταί. Άλλα έργα του είναι:  ο Ευρύπυλος, η Νιόβη, οι Σκύριοι, η Πολυξένη, ο Θησέας, η Φαίδρα οι Λήμνιαι και ο Τηρεύς.

5 ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ
Η Αντιγόνη είναι αρχαία τραγωδία του Σοφοκλή που παρουσιάστηκε πιθανότατα στα Μεγάλα Διονύσια του 441 π.Χ. Το θέμα της προέρχεται από τον Θηβαϊκό κύκλο, απ' όπου ο Σοφοκλής άντλησε υλικό και για δύο άλλες τραγωδίες του, τον «Οιδίποδα Τύραννο» και τον «Οιδίποδα επί Κολωνώ».

6 ΗΛΕΚΤΡΑ Η Ηλέκτρα είναι τραγωδία του Σοφοκλή, άγνωστης χρονολογίας, με θέμα την εκδίκηση της Ηλέκτρας για τον θάνατο του πατέρα της.

7 ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ Η τραγωδία του Σοφοκλή «Οἰδίπους ἐπὶ Κολωνῷ», που παρουσιάστηκε στους Αθηναίους,πιθανόν 401 π.X από τον ομώνυμο εγγονό του (δηλαδή 5 χρόνια μετά το θάνατο του Σοφοκλή) πραγματεύεται το τέλος του βασιλιά Οιδίποδα.

8 ΤΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ; Μας έκανε εντύπωση το ότι είχε πάρει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς, είχε κερδίσει και είχε γράψει πολλά έργα.

9 ΠΗΓΕΣ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

10


Κατέβασμα ppt "ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΑΣΟΥΛΑΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google