Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η απελευθέρωση της Θράκης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η απελευθέρωση της Θράκης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η απελευθέρωση της Θράκης
Μαρία Ιντζέ Βαρβάρα Δαστερίδου Φιλική συμμετοχή: Μαρία Αγγελίδου

2 Στις 14 Μαΐου γιορτάζουμε την απελευθέρωση της Θράκης
Στις 14 Μαΐου γιορτάζουμε την απελευθέρωση της Θράκης. Η Θράκη υποδουλώνεται στους Οθωμανούς γύρω στο Τότε αρχίζει και μια ιστορία αιώνων γεμάτη αγώνες και θυσίες.

3 Οι Θρακιώτες μαθαίνουν το πολυπόθητο γεγονός της απελευθέρωσης στις 30 Ιουλίου 1920 από το εξής τηλεγράφημα του ίδιου του Βενιζέλου προς τον κυβερνητικό αντιπρόσωπο της Θράκης: «Χαίρω μεγάλως αγγέλων υμίν ότι σήμερον εβδόμην επέτειον Συνθήκης Βουκουρεστίου υπεγράφη συνθήκη ειρήνης μετά Τουρκίας, δι' ης αι κυριότεραι σύμμαχοι δυνάμεις μεταβίβασαν ημίν Δυτικήν Θράκην».   Σήμερα στη χαραυγή του 21ου αιώνα, η Θράκη στέκεται πια υπερήφανη και στολισμένη με τις ομορφιές της. Τις φυσικές, τις πολιτιστικές, τις πνευματικές. Αποτελώντας το ανατολικό άκρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχοντας αναγνωριστεί επιτέλους η σημασία της για την Ελλάδα, ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Η γεωπολιτική της θέση καθίσταται όλο και πιο σημαντική. 

4 FRANCHET D’ ESPEREY αρχιστράτηγος των συμμαχικών δυνάμεων στο βαλκανικό μέτωπο

5 Ο Γάλλος στρατηγός Charpy, ο οποίος στις 10 Οκτωβρίου 1919 εγκαταστάθηκε στην Κομοτηνή όπου παρέλαβε τη διοίκηση από τον Allier (Αλλιέ) ενώ στις 18 Οκτωβρίου 1919 κατελήφθησαν υπό συμμαχικές δυνάμεις η περιφέρεια της Κομοτηνής και του Κaragatch.

6 Χαρίσης Βαμβακάς: ο πρώτος δήμαρχος της πόλης
Χαρίσης Βαμβακάς: ο πρώτος δήμαρχος της πόλης

7 Η Ημέρα ΜΗΔΕΝ είναι η 14η Μαΐου 1920
Η Ημέρα ΜΗΔΕΝ είναι η 14η Μαΐου Είναι η ημέρα που ένα τμήμα του ελληνικού στρατού ξεκινώντας από τη Ξάνθη (Παμίκος Ζυμβρακάκης) εισέρχεται στη Κομοτηνή ενώ ένα άλλο τμήμα ξεκινώντας με πλοία από το λιμάνι των Ελευθερών Καβάλας αποβιβάζεται στο λιμάνι του Δεδέαγατς και απελευθερώνουν απ΄ άκρου σε άκρον όλο το χώρο της Δυτικής Θράκης και τον ενσωματώνουν στο Ελληνικό Κράτος.

8 «…Η ΚΑΤΑΛΗΨΙΣ ΤΟΥ ΔΕΔΕΑΓΑΤΣ.
«…Η ΚΑΤΑΛΗΨΙΣ ΤΟΥ ΔΕΔΕΑΓΑΤΣ. 

9 η ιστορική σημαία της πόλης της Κομοτηνής.
η ιστορική σημαία της πόλης της Κομοτηνής. 

10 Ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε την παρουσίασή μας!
ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε την παρουσίασή μας! Ελπίζουμε να σας άρεσε!


Κατέβασμα ppt "Η απελευθέρωση της Θράκης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google