Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΜΑΔΑ 1 Οι έξι τύποι προσωπικότητας του Holland

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΜΑΔΑ 1 Οι έξι τύποι προσωπικότητας του Holland"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΜΑΔΑ 1 Οι έξι τύποι προσωπικότητας του Holland
Τζέση Κούστα Μαρία Καμαγιάννη Δημήτρης Γανωτής Κώστας Μπουργάνης Δημήτρης Γαρυφάλλου Νίκος Μπουργάνης

2 Οι τύποι Πρακτικός/Ρεαλιστικός Επιχειρηματικός
Οργανωτικός/ Διοικητικός   Καλλιτεχνικός Κοινωνικός Ερευνητικός/Επιστημονικός

3 Πρακτικός/Ρεαλιστικός τύπος
Πρακτικός/Ρεαλιστικός τύπος Έχει ικανότητα σχεδιασμού, αντίληψης χώρου, ικανότητες υπολογισμού, πρακτικό - εφευρετικό πνεύμα , δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, δημιουργικότητα. Διαθέτει τεχνικές, μηχανολογικές και χειρωνακτικές ικανότητες, χειρίζεται με επιδεξιότητα εργαλεία, μηχανικά συστήματα και ηλεκτρονικό εξοπλισμό και συνήθως στρέφεται σε τεχνικά, τεχνολογικά, μηχανολογικά και κατασκευαστικά επαγγέλματα.

4 Ηλεκτρολόγος μηχανικός
Επαγγελματίας μηχανικός ο οποίος ασχολείται με τις τεχνολογικές εφαρμογές του ηλεκτρισμού, της ηλεκτρονικής και του ηλεκτρομαγνητισμού. Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός ασχολείται συνήθως με τη διαβίβαση της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ο ηλεκτρονικός ασχολείται με τη χρησιμοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας για να διαβιβάσει πληροφορίες. Συνήθως εργάζεται στη βιομηχανία και στα σπίτια των πελατών του. Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός κατέχει δίπλωμα και ασχολείται με την ηλεκτρική εφαρμοσμένη μηχανική. Η διάρκεια σπουδών για τον συγκεκριμένο τομέα συνήθως κυμαίνεται από τρία έως πέντε χρόνια.

5 Δασολόγος Δασολόγος είναι αυτός που έχει ως αντικείμενο τη μελέτη του δάσους και του φυσικού περιβάλλοντος από βιολογική, τεχνική, οικονομική και περιβαλλοντική άποψη. Η διάρκεια σπουδών για τον συγκεκριμένο τομέα συνήθως κυμαίνεται από ένα έως δύο χρόνια.

6 Επιχειρηματικός τύπος
Είναι φιλόδοξος, ανταγωνιστικός, υπεύθυνος, αισιόδοξος, με μεγάλη αυτοπεποίθηση, παίρνει πρωτοβουλίες, αποφάσεις, ρίσκο και έχει την ικανότητα να επιχειρηματολογεί και να πείθει τους άλλους. Επιπλέον, μπορεί να χαρακτηριστεί ως επίμονος, απόλυτος, ανήσυχος, δραστήριος, εξωστρεφής, ενθουσιώδης, ριψοκίνδυνος, επινοητικός, δυναμικός, γενναίος, αλλά και συχνά εγωκεντρικός, επιθετικός και αυταρχικός.

7 Δικηγόρος Δικηγόρος ονομάζεται ο νομικός ο οποίος αναλαμβάνει να παρέχει νομικές συμβουλές σε κάποιον ή να τον εκπροσωπήσει ενώπιον δικαστηρίου. Εργάζεται στο γραφείο του και στο δικαστήριο, όταν εκπροσωπεί τον πελάτη του. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ασκήσει κάποιος το επάγγελμα του δικηγόρου είναι να δεχθεί να τον εγγράψει στα μητρώα του ένας δικηγορικός σύλλογος. Η εγγραφή απαιτεί σπουδές Νομικής, 18μηνη πρακτική άσκηση και εξετάσεις ενώπιον του κατά τόπους Εφετείου.

8 Οικονομολόγος Είναι επιστήμων - επαγγελματίας ο οποίος εφαρμόζει τις αρχές των Οικονομικών Επιστημών μετά από απόκτηση αντίστοιχου Πανεπιστημιακού Τίτλου Σπουδών. Κάποιες από τις δραστηριότητες του είναι να αναλύει, να επεξεργάζεται οικονομικά φαινόμενα κ.ά. Προϋπόθεση για την χορήγηση της άδειας ασκήσεως οικονομολογικού επαγγέλματος αποτελεί η ιδιότητα του μέλους του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας

9 Οργανωτικός/ Διοικητικός τύπος
Είναι επιμελής, ευπροσάρμοστος, πειθαρχημένος, προσεκτικός, τακτικός, πρακτικός, ακριβής, ψύχραιμος, συνεργάσιμος, αξιόπιστος, συχνά δογματικός και εσωστρεφής, ευσυνείδητος, μεθοδικός και οργανωτικός. Δεν έχει αυξημένες επικοινωνιακές δεξιότητες, είναι μοναχικός και εσωστρεφής τύπος. Προτιμά να εκτελεί συγκεκριμένα καθήκοντα, να ακολουθεί οδηγίες, αγαπά την ακρίβεια και την τάξη. Δίνει σημασία στη λεπτομέρεια και την τελειότητα και προσαρμόζεται εύκολα.

10 Ταχυδρόμος Είναι ο υπάλληλος του ταχυδρομείου που παραδίδει την αλληλογραφία στους παραλήπτες στο σπίτι τους ή στην έδρα τους. Συνήθως εργάζεται στο όχημα που μεταφέρει τις αλληλογραφίες. Έρχεται σε επαφή καθημερινά με ανθρώπους κάθε ηλικίας. Δεν χρειάζεται σπουδές για να γίνει κάποιος ταχυδρόμος.

11 Αστυνομικός Καθήκον του είναι η διαφύλαξη της ησυχίας και τάξης, η δίωξη και η πρόληψη του εγκλήματος, η τροχαία κίνηση, η υπηρεσία ηθών κ.α. Εργάζεται στο γραφείο του (αστυνομία), στο αμάξι του κάνοντας διάφορες περιπολίες ή κυνηγώντας κάποιον ο οποίος έκανε κάτι παράνομο. Για να γίνει κάποιος αστυνομικός πρέπει να έχει τελειώσει τις σπουδές στην Αστυνομική Ακαδημία.

12 Καλλιτεχνικός τύπος Έχει εμπιστοσύνη στο μυαλό, στο σώμα και στα συναισθήματα! Είναι κυρίως εκφραστικός, ευσυγκίνητος, αυθεντικός, αυθόρμητος, πρωτότυπος και κυρίως ανεξάρτητος. Κάποιες από τις δεξιότητές του είναι να φαντάζεται και να δημιουργεί. Σε άλλες περιπτώσεις αγαπά τα γράμματα, την ποίηση, και εκφράζεται με τη συγγραφή κειμένων.

13 Ηθοποιός Ο ηθοποιός είναι ο καλλιτέχνης που συμμετέχει σε θεατρική παράσταση ή στο κινηματογραφικό, τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό έργο και ερμηνεύει κάποιον ρόλο. Οποιοσδήποτε μπορεί να ασκήσει ελεύθερα τη δραστηριότητα του ηθοποιού μετά από την κατάργηση το 1981 της ειδικής άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ηθοποιού. Συνήθως όμως οι ηθοποιοί φοιτούν σε δραματική σχολή προκειμένου να αποκτήσουν τις τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να ερμηνεύσουν αρτιότερα τους ρόλους τους. Για να εισαχθεί κάποιος σε δραματική σχολή οφείλει να έχει απολυτήριο λυκείου και να περάσει εκτός από τις εξετάσεις της ίδιας της σχολής και ειδικές εξετάσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού.

14 Μουσικός Ο μουσικός είναι ένα άτομο το οποίο γράφει, ερμηνεύει ή κάνει μουσική. Οι μουσικοί μπορούν να ξεχωρίζουν ανάλογα με την ικανότητα τους να δημιουργήσουν ή να ερμηνεύσουν μουσική. Ο οργανοπαίχτης παίζει ένα μουσικό όργανο, ο τραγουδιστής ασχολείται με το τραγούδι, ο συνθέτης & ο στιχουργός δημιουργεί μουσική σύνθεση, τραγούδι  και ενορχηστρώσεις. Εργάζεται σε ωδείο, σε κάποιο μαγαζί που ίσως παίζει μουσική ή κάπου αλλού.

15 Κοινωνικός τύπος Εμπιστεύεται το ένστικτο του, του αρέσουν οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τη πληροφόρηση, την επιμόρφωση, τη διδασκαλία, τη κατανόηση και την παροχή βοήθειας στους άλλους ανθρώπους. Είναι ζεστός , φιλικός, συναισθηματικός, αλτρουιστής, ενθαρρυντικός, αφοσιωμένος, συνεργάσιμος. Διαθέτει επικοινωνιακές δεξιότητες, εμπνέει εμπιστοσύνη, αποδέχεται και κατανοεί τους άλλους. Εκφράζεται με το λόγο και αποφεύγει τις πρακτικές δραστηριότητες.

16 Ιατρός Ιατρός είναι αυτός που ασχολείται με την έρευνα και την εφαρμογή μεθόδων και τεχνικών για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενειών του ανθρώπου. Οι ιατροί κατά κανόνα χωρίζονται σε 4 κλάδους: της παθολογίας, της χειρουργικής, της κλινικο-εργαστηριακής ή εργαστηριακής ιατρικής, και της ψυχιατρικής. Εργάζεται στο Νοσοκομείο ή σε εξωτερικό γραφείο. Για να γίνει κανείς ιατρός θα πρέπει να έχει τελειώσει Πανεπιστήμιο.

17 Εκπαιδευτικός Ασχολείται με τη διδασκαλία που λαμβάνει χώρα μέσα σε θεσμικά κατοχυρωμένους φορείς (σχολείο, πανεπιστήμιο κτλ.) και ακολουθεί συστηματικά τη σειρά μιας γραμμής παραγωγής της γνώσης στους μαθητές. Ο εκπαιδευτικός ξεκινά τη διδασκαλία με βάση τους διδακτικούς στόχους που έχει προσδιορίσει και επιδιώκει αυτοί οι στόχοι να γίνουν και στόχοι των μαθητών, να γίνουν δηλαδή μαθησιακοί στόχοι. Θα πρέπει να έχει τελειώσει το Πανεπιστήμιο.

18 Ερευνητικός τύπος Είναι παρατηρητικός, αναλυτικός, ακριβής, μεθοδικός και αναρωτιέται για το τι και το πώς των φαινομένων γύρω του. Έχει κριτική σκέψη, κατανοεί με ευκολία δεδομένα και μηχανισμούς, τον ενδιαφέρουν οι θετικές επιστήμες. Δεν έχει αυξημένες επικοινωνιακές δεξιότητες, είναι μοναχικός και εσωστρεφής τύπος. Δίνει σημασία στη λεπτομέρεια και την τελειότητα και προσαρμόζεται εύκολα.

19 Αρχαιολόγος Είναι αυτός που μελετάει τα αρχαία πράγματα, που συγκεντρώνει στοιχεία του αρχαίου πολιτισμού κ.ά. Εργάζεται σε διάφορα μουσεία, και σε ξεναγήσεις έρχεται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους κάθε ηλικίας. Για να εργαστείς ως αρχαιολόγος πρέπει να έχεις τελειώσει τις σπουδές σου στο πανεπιστήμιο.

20 Μαθηματικός Ασχολείται µε τη διδασκαλία των µαθηµατικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τον προγραµµατισµό Η/Υ και την κατασκευή µαθηµατικών μοντέλων για την επίλυση προβληµάτων που αντιµετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι ασφαλιστικές εταιρείες. Εργάζεται είτε στο γραφείο του είτε σε σχολική τάξη. Οι σπουδές διαρκούν οχτώ εξάµηνα και οδηγούν σε τίτλο σπουδών, επιπέδου 5.

21 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΟΜΑΔΑ 1 Οι έξι τύποι προσωπικότητας του Holland"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google