Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Από τους μαθητές Βασίλη Γραμματικό Ελένη Κορώνη Βασίλη Τόκαρη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Από τους μαθητές Βασίλη Γραμματικό Ελένη Κορώνη Βασίλη Τόκαρη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Από τους μαθητές Βασίλη Γραμματικό Ελένη Κορώνη Βασίλη Τόκαρη

2 Σημαντικές Ημερομηνίες 1965 ήταν 3 μηχανήματα σε διαφορετικές τοποθεσίες και αυτό ήταν το πρώτο "Πειραματικό Δίκτυο" της ArpaNet 1968 δημιουργήσει Διασυνδεμένους Επεξεργαστες Μηνυμάτων (Interface Message Processors (IMP)) το 1968. Αυτές οι συσκευές τοποθετήθηκαν σε 4 περιοχές ερευνών, κολέγια που είχαν κερδίσει υποτροφίες από την Αμερικανική

3 Σημαντικές Ημερομηνίες το Advanced Research Projects Agency (ARPA σε συνεννόηση με Bolt, Beranek, και Newman, Inc. (BBN) αποφάσισαν να χτίσουν ένα δικό τους δικτυο.Το δίκτυο αυτό ήταν βασισμένο στην δρομολόγηση πακέτων για καλύτερη μεταφορά των δεδομένων 1970 Οταν το Advanced Research Projects Agency Network (ARPANET) ξεκίνησε κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως ένα δίκτυο μπορούσε να γίνει τόσο μεγάλο και να φτάσει σε τέτοιο σημειο.Παρολα αυτά μέσα στο 1970 πολλά κέντρα πρόσβασης εγκαταστήθηκαν δοκιμαστικά και στο εξωτερικό Το 1983 το ΑRPANET διασπάστηκε !Το στρατιωτικό κομμάτι (MILNET) το οποίο ήταν μέρος του Defense Data Network (DDN) πήρε 68 από τους 113 κόμβους !Το DDN δημιουργήθηκε το 1982.

4 Σημαντικές Ημερομηνίες 1990. Το Arpanet έγινε Internet και η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπλέχτηκε και χρηματοδότησε το σχέδιο. Η ραχοκοκαλιά "backbone" του Εθνικού Ινστιτούτου Επιστήμης των δικτύων αναβαθμίζεται σε Το 1991 τα δεδομένα που στέλνονται είναι πάνω από 1 τρισεκατομμύριο μπάϊτς (bytes) των μήνα. 1992 Το 1992 η Internet Society (ISOC) καταμέτρησε πάνω από 1 εκατομμύριο υπολογιστές στο Internet! Βλέποντας λοιπόν την τεράστια ανάπτυξη του Internet πλέον ο καθένας ήθελε να μπει σε αυτόν τον μαγικό κόσμο, να διαφημίσει τα προϊόντα του να αγοράσει και να πουλήσει! Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, πανεπιστήμια όλων των διαστάσεων ανά τον κόσμο ήθελαν να μπουν σε αυτόν τον νέο τεχνολογικό κόσμο πληροφορίας.

5 Σημαντικές Ημερομηνίες 1984 Το Domain Name System (DNS) παρουσιάστηκε το 1984.Αυτο το σύστημα έδινε λύση με το να δίνει ονόματα στις ip διευθύνσεις. Ήταν πιο αποτελεσματικό και ήταν πολύ καλύτερη λύση από όλες τις παλιότερες μεθόδους. Το 1984 λοιπόν πάνω από 1000 υπολογιστές είχαν συνδεθεί στο δίκτυο. 1987 Το 1987 πάνω από 10.000 υπολογιστές απαριθμούσαν το δίκτυο.

6 Σημαντικές Ημερομηνίες 1989 φτάσαμε στις 100.000 μηχανήματα συνδεμένα ταυτόχρονα! Το 1995 παρουσιάζεται επίσημα και το online banking. Πλέον όλα ήταν εφικτά στο διαδίκτυο ακόμα και να παραγγείλεις και μια πίτσα!


Κατέβασμα ppt "Από τους μαθητές Βασίλη Γραμματικό Ελένη Κορώνη Βασίλη Τόκαρη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google