Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου Ημερίδα για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Αίθουσα «Καστελάκη» Επιμελητηρίου Ηρακλείου 18 Ιουνίου 2013.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου Ημερίδα για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Αίθουσα «Καστελάκη» Επιμελητηρίου Ηρακλείου 18 Ιουνίου 2013."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου Ημερίδα για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Αίθουσα «Καστελάκη» Επιμελητηρίου Ηρακλείου 18 Ιουνίου 2013

2 Πολυμερής Σχολική Σύμπραξη Comenius (2010-2012) Αrt Builds Cultural Diversity Σχολεία που συμμετείχαν: Καλλιτεχνικό Σχολείο (Ηράκλειο, Ελλάδα) Fraenkelstrasse Schule (Αμβούργο, Γερμανία) ΕΒ 2 Naus (Λάγκος, Πορτογαλία) Cengiz Topel (Μπάτμαν, Τουρκία)

3 Σκοπός του Προγράμματος Ανάδειξη Πολιτισμικής Διαφορετικότητας μέσα από μορφές τέχνης Σεβασμός – Αποδοχή του διαφορετικού Στόχοι Καλλιέργεια ευρωπαϊκής ταυτότητας μέσω των ομοιοτήτων Ενίσχυση εθνικής ταυτότητας μέσω των διαφορών Προώθηση της γλωσσικής ποικιλομορφίας Ενίσχυση της γλωσσομάθειας Απάλειψη στερεοτύπων και ρατσιστικών αντιλήψεων Καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος και αλληλεγγύης στη σχολική κοινότητα και κατ΄ επέκταση στην κοινωνία.

4 Τελική συνάντηση Λάγκος Πορτογαλίας (12-18/05/2012)

5 1.Εργαστήριο Εικαστικών Οι μαθητές αναλαμβάνουν να κατασκευάσουν το πολυ-πολιτισμικό δέντρο, στα φύλλα του οποίου κάθε σχολείο έχει εκφράσει συναισθήματα και σκέψεις για τη διαφορετικότητα και το ρατσισμό.

6 Σε αυτόν τον πλανήτη υπάρχουν τόσοι άνθρωποι, τόσα ζωντανά όντα που εξωτερικά είναι τόσο διαφορετικοί, όμως εσωτερικά πασχίζουν για το ίδιο ακριβώς πράγμα: να ζήσουν, να περάσουν το δικό τους αγώνα δρόμου. Ματίλντα Παριανού Α2 λυκ On this planet there are so many people, so many living beings that look different but deep inside they struggle for exactly the same thing: to live, to go through their own race. Matilda Parianou A2

7 2. Εργαστήριο Μουσικής Four countries met casually Four cultures faced each other New ideas we brought up Working together became a challenge Comenius Anthem Οι μαθητές παρουσιάζουν τον ΥΜΝΟ του προγράμματος Παίζουν μουσική και Τραγουδάνε και στα αγγλικά και στις 4 γλώσσες της σύμπραξης!

8 3.Εργαστήριο Θεάτρου Μέσα από αυτοσχεδιασμούς οι μαθητές διακωμώδησαν στερεότυπα και προκαταλήψεις παρουσιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο 4 «παραδοσιακές» οικογένειες θα δέχονταν τον αλλοεθνή έρωτα των παιδιών τους.

9 4.Εργαστήριο Παρουσιαστών Οι μαθητές γράφουν τα κείμενα της τελικής παρουσίασης και μοιράζουν ρόλους. Οργανώνουν ζωντανή συνέντευξη των συντονιστών και απευθύνουν στον κάθε συντονιστή ερωτήσεις.

10 5.Εργαστήριο Χορού Οι μαθητές παρουσιάζουν τους παραδοσιακούς χορούς της χώρας τους, γνωρίζουν χορούς των άλλων χωρών και ακολουθεί ΑΛΛΗΛΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ!

11

12 Τριήμερη Έκθεση για το κοινό στην antiga Igreja do Compromisso Marítimo

13 Παρουσίαση των δραστηριοτήτων και των συναντήσεων με πόστερ και βιντεοπροβολές

14 Ιστοσελίδα : www.abcdcomenius.info

15 Πορτογαλία! Όλο το ταξίδι στην Πορτογαλία ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Επειδή δεν είχα ταξιδέψει ποτέ ξανά στο εξωτερικό ήταν δυο φορές καλύτερο για εμένα. Το μόνο που με προβλημάτιζε ήταν ότι φοβόμουν το αεροπλάνο. Αλλά μετά από έντεκα ώρες πτήσης ένιωθα λες και ήμουν στο λεωφορείο για το σχολείο! Μια από της αγαπημένες μου στιγμές ήταν την πρώτη μέρα που ταξιδεύαμε με mini bus από τη Λισσαβόνα στο Lagos και αρχίσαμε να γνωριζόμαστε καλυτέρα, παίξαμε παιχνίδια, περάσαμε πολύ ωραία. Γενικότερα γίναμε μια ομάδα, the Greek teem!! Είχε πολλή πλάκα όταν μπερδευόμουν και μιλούσα στην Bia, μια πολύ καλή μας φίλη που γνωρίσαμε εκεί, ελληνικά ενώ στα παιδιά απ’ την Ελλάδα μιλούσα αγγλικά. Κάθε φορά με κοίταζε με ένα ύφος που με έκανε να συνειδητοποιώ αμέσως την γκάφα μου! Κατάλαβα το πραγματικό νόημα του ABCD project όταν στην παράσταση τραγουδήσαμε το τραγούδι που είχανε γράψει ειδικά για αυτό το πρόγραμμα. Δεν τραγουδούσαμε σαν τα παιδιά από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Γερμανία ή την Πορτογαλία αλλά απλά εμείς σαν φίλοι αγκαλιασμένοι ήμασταν μέρος ενός συνόλου που τραγουδούσε για το τι ενώνει όλα αυτά τα άτομα. Ότι ζήσαμε εκεί δεν πρόκειται να το ξαναζήσουμε, θα μείνει ως μια γλυκιά ανάμνηση, και ποιος ξέρει ίσως στο μέλλον μας δοθεί πάλι η ευκαιρία να συμμετέχουμε σε κάτι παρόμοιο! Ειρήνη – Γεωργία Στ., Β γυμνασίου ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

16 Για εμένα μια από τις καλύτερες στιγμές ήταν οι πρώτες ώρες στο πορτογαλικό σχολείο ΝΑUS όπου παρακολουθήσαμε τα μαθήματα τους και μας ξενάγησαν στον χώρο τους! Μαρία Δ., Β΄ γυμν.

17 Η επίσκεψη μας στην πόλη Φάρο και συγκεκριμένα σε ένα «τεχνικό λύκειο χορού» όπου γνωρίσαμε πολλά ενδιαφέροντα άτομα και ξεναγηθήκαμε στις αίθουσες χορού, όπου παρακολουθήσαμε και ένα μάθημα, καθώς και μερικοί από εμάς κάναμε αυτοσχεδιασμούς μαζί με κάποιους μαθητές!... Αγαπημένη μου στιγμή ήταν…

18 …όταν πήγαμε σε μια σχολική ημερίδα που είχε πολλές δραστηριότητες. Χορέψαμε ζούμπα, επισκεφτήκαμε εργαστήρια βιολογίας και γενικά θετικών επιστημών! Ιζαμπέλα Κ., Α λυκείου

19 Το αποχαιρετιστήριο δείπνο όπου μας έδωσαν τα αναμνηστικά και κόψαμε την τούρτα με το λογότυπο μας. Κλειώ Κ., Α’ λυκείου Η αγαπημένη μου στιγμή ήταν…

20 Λοιποοον! Στο ψητό τώρα! Τρεις αγαπημένες αναμνήσεις με σειρά προτεραιότητας! -Η τελική παρουσίαση ΦΥΣΙΚΑ πρώτη κ καλύτερη -αν και ολίγον κουραστική -μπορώ να πω ότι σκίσαμε! -Το "καλλιτεχνικό" στο Φάρο! Φοβερά τα παιδιά και πολύ φιλικά... Και απίστευτοι χορευτές- τριες! -Το goodbye dinner με την τραγουδίστρια των φάδος και όλα τα σχετικά... Φάνηκε νομίζω πιο πολύ από όλες τις μέρες πόσο έχουν αγαπήσει κ έχουν δώσει πολλά για αυτό το πρόγραμμα όλοι Καιιιι... Σχολιασμός φωτογραφιών! (με την σειρά που τις έχω επισυνάψει) *το ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! νομίζω ότι είναι το πιο εντυπωσιακό πράγμα που είδα και αυτό που σίγουρα θα μου μείνει αξέχαστο *Η πιο ομαδική φωτογραφία νομίζω που έχουμε All the teams! Και πάλι σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία να κάνουμε αυτό το ταξίδι! <3 ΕΜΜΑ Χ. Α΄ λυκείου

21


Κατέβασμα ppt "Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου Ημερίδα για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Αίθουσα «Καστελάκη» Επιμελητηρίου Ηρακλείου 18 Ιουνίου 2013."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google