Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η αντίδραση των Τούρκων Τον Απρίλιο του 1822 η Χίος καταστράφηκε ολοκληρωτικά και οι περισσότεροι από τους κατοίκους της σφαγιάστηκαν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η αντίδραση των Τούρκων Τον Απρίλιο του 1822 η Χίος καταστράφηκε ολοκληρωτικά και οι περισσότεροι από τους κατοίκους της σφαγιάστηκαν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η αντίδραση των Τούρκων Τον Απρίλιο του 1822 η Χίος καταστράφηκε ολοκληρωτικά και οι περισσότεροι από τους κατοίκους της σφαγιάστηκαν.

2

3 Ο Σουλτάνος ζητάει την βοήθεια από την Αίγυπτο Οι αποτυχίες του τούρκικου στόλου κατά το 1821αναγκάσαν τον Σουλτάνο να ζητήσει τη συνδρομή του πασά της Αιγύπτου Μιχμέτ Αλή

4

5 Εναντιώθηκαν οι συγκρούσεις στην θάλασσα Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 1824 ενωμένος ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος επιτέθηκαν στη Κάσο και στα Ψαρά.

6 Η ναυμαχία στα τέλη του Αυγούστου Σε ναυμαχία που πραγματοποιήθηκε τέλη Αυγούστου του 1824 ο ελληνικός στόλος κατάφερε να νικήσει τον ογκώδη τουρκοαιγυπτιακό στόλο ο ναύαρχος Μιαούλης προσκάλεσε στα εχθρικά πλοία. Μετά την ναυμαχία του Γέροντα η τουρκοαιγυπτιακές δυνάμεις διασκορπίστηκαν και υποχώρησαν αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο


Κατέβασμα ppt "Η αντίδραση των Τούρκων Τον Απρίλιο του 1822 η Χίος καταστράφηκε ολοκληρωτικά και οι περισσότεροι από τους κατοίκους της σφαγιάστηκαν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google