Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ηλεκτρονική Δημοσίευση Ε – Magazines για τη λογοτεχνία του Φανταστικού Αγγελής Σταύρος Κυριαζής Βασίλειος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ηλεκτρονική Δημοσίευση Ε – Magazines για τη λογοτεχνία του Φανταστικού Αγγελής Σταύρος Κυριαζής Βασίλειος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ηλεκτρονική Δημοσίευση Ε – Magazines για τη λογοτεχνία του Φανταστικού Αγγελής Σταύρος Κυριαζής Βασίλειος

2 Εισαγωγή Το θέμα του φανταστικού παρουσιάζεται στην λογοτεχνία για χιλιάδες χρόνια και είναι ιδιαίτερα προσφιλές στο κοινό. Όπως είναι φυσικό έχει αποκτήσει μια ισχυρή fan base η οποία χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της εποχής δημιούργησε κάποια ηλεκτρονικά περιοδικά γύρω από το φανταστικό. Σε αυτή την εργασία θα εξετάσουμε κυρίως την δομή αυτών των περιοδικών, τα βασικά τους στοιχεία και χαρακτηριστικά.

3 Λίγα λόγια για τα E-Magazines Τα e – magazines είναι κάποιοι δικτυακοί τόποι που ασχολούνται με κάποιο συγκεκριμένο θέμα, παρουσιάζουν άρθρα και νέα γύρω από αυτό καθώς και κάποια reviews. Στην ουσία είναι ηλεκτρονικά περιοδικά έντυπα, πράγμα που σημαίνει ότι ανανεώνονται με νέες πληροφορίες σε τακτά χρονικά διαστήματα. Πολλά από αυτά μάλιστα είναι οργανωμένα και σε τεύχη.

4 Χαρακτηριστικά Τα e – magazines που ασχολούνται με το φανταστικό έχουν αρκετά κοινά στοιχεία τόσο στη δομή τους όσο και στους δημιουργούς τους. Ο πρώτος μεγάλος διαχωρισμός έχει να κάνει με τους συντελεστές του περιοδικού, δηλαδή πόσα άτομα ασχολήθηκαν. Αυτό επηρεάζει άμεσα την έκταση του ηλεκτρονικού περιοδικού και τον όγκο του υλικού που περιέχει. Οι δύο κύριες κατηγορίες είναι : α) περιοδικά που αναπτύχθηκαν από ένα άτομο β) περιοδικά που αναπτύχθηκαν από μια ομάδα ατόμων

5

6

7

8

9 Βασικοί Τομείς REVIEWS NEWS INTERVIEWS AUTHOR BOOK LIST FANTASY AWARDS BLOG ΤΕΥΧΗ FORUM STAFF ARCHIVE LINKS

10 Τεύχη Ένα μοναδικό στοιχείο των ηλεκτρονικών περιοδικών είναι ο χωρισμός τους πολλές φορές σε τεύχη.Έτσι πολλά από αυτά περιέχουν κάποιες εκδόσεις οργανωμένες σε μορφή τεύχους, σε αρχεία pdf όπως το ακόλουθο παράδειγμα.

11

12 Sites που εξετάστηκαν στα πλαίσια αυτής της εργασίας Emerald City ( http://www.emcit.com/ )http://www.emcit.com/ The SF Site ( http://www.sfsite.com )http://www.sfsite.com Fantastica Daily ( http://www.mervius.com/ )http://www.mervius.com/ Future Orbits ( http://www.futureorbits.com/ )http://www.futureorbits.com/ Ideomancer Speculative Fiction ( http://www.ideomancer.com/ )http://www.ideomancer.com/ Revolution Science Fiction ( http://www.revolutionsf.com/ )http://www.revolutionsf.com/ Great Science-Fiction & Fantasy Works (http://www.greatsfandf.com/)http://www.greatsfandf.com/ Russian Science Fiction & Fantasy ( http://fiction.ru/english/ )http://fiction.ru/english/ Science Fiction and Fantasy World ( http://www.sffworld.com )http://www.sffworld.com The Multiverse Database ( http://www.multiverse-db.com/ )http://www.multiverse-db.com/


Κατέβασμα ppt "Ηλεκτρονική Δημοσίευση Ε – Magazines για τη λογοτεχνία του Φανταστικού Αγγελής Σταύρος Κυριαζής Βασίλειος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google