Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΡΑΜΥΘΙ: Οι δύο κατσίκες ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΡΑΜΥΘΙ: Οι δύο κατσίκες ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΡΑΜΥΘΙ: Οι δύο κατσίκες ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΠΑΡΑΜΥΘΙ: Οι δύο κατσίκες ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Άννα Βιολάρη Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης Νοέμβριος 2008 Λεμεσός - Λευκωσία

2 1. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ
1.1. Οι τελείες: Το γεφύρι Να περπατήσεις το γεφύρι με όποιο τρόπο θέλεις! Πρόσεχε όμως! Πρέπει να πατήσεις όλες τις τελείες και μία φορά μόνο την καθεμιά .

3 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ
1. 2. Τα τετράγωνα:Πόσα τετράγωνα σπιτάκια της κατσίκας βλέπεις; Απάντηση:…………………………

4 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ
3. Αίνιγμα Μέσα στη στάνη υπάρχουν κατσίκες. Πόσες είναι; Απάντηση:…………………………

5 2. ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
Σκέψου όσες περισσότερες πιθανές χρήσεις μίας γέφυρας ……………. ……………….. …………… ……………….. Σκέψου όσες περισσότερες πιθανές χρήσεις μίας κατσίκας …………… ……………….. …………… ………………..

6 3. ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ: Τι θα συνέβαινε αν…
Τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε νερό στο γεφύρι; ……………. ……………. Τι θα συνέβαινε αν περνούσαν το γεφύρι τέσσερις κατσίκες; …………… …………….

7 4. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: αν ήσουν μάγος!
Αν ήσουν Μάγος πώς θα βοηθούσες τις κατσίκες της ιστορίας μας; ………………….. …………………… ………………….. ………………….. Αν ήσουν Μάγος πώς θα έφτιαχνες το γεφύρι;

8 5. ΚΑΤΙΔΕΑΣΜΟΣ: Να βρεις πολλές λύσεις
Σκέψου όλα τα πιθανά συναισθήματα που νομίζεις ένιωσαν οι κατσίκες και δείξε τα με παντομίμα ……………. ……………. Σκέψου αν ήσουν εσύ συγγραφέας ποιο άλλο τέλος θα έδινες στην ιστορία σου; …………… …………….. …………… ……………..

9 6. ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΚΑΤΙΔΕΑΣΜΟΣ: Να βρεις πολλές λύσεις
Αν ήσουν η κατσίκα η Ασπρούλα, σκέψου όσους περισσότερους πιθανούς τρόπους που θα χρησιμοποιούσες για να μην αφήσεις την κατσίκα, την Μαυρούλα να περάσει στην άλλη μεριά. …………….. ………………. …………… ……………… Αν ήσουν ο βοσκός, σκέψου όσους περισσότερους πιθανούς τρόπους που θα χρησιμοποιούσες για να τιμωρήσεις τις κατσίκες ……………………… ………………………

10 Δώσε στο παραμύθι μας όσους διαφορετικούς τίτλους μπορείς.
7. ΤΙΤΛΟΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ Δώσε στο παραμύθι μας όσους διαφορετικούς τίτλους μπορείς. ………………………………………. ……………………………………… Άλλαξε τους ήρωες του παραμυθιού με όσους διαφορετικούς ήρωες μπορείς. ……………………………………..

11 8. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΣΧΗΜΑΤΩΝ Συμπλήρωσε τα σχήματα ώστε να σχηματίζουν πράγματα που νομίζεις ότι είδε ο βοσκός και ονόμασέ τα.

12 Οι νηπιαγωγοί εργάζονται δημιουργικά….
Συνεργαστείτε με τα παιδιά ή άλλες νηπιαγωγούς και δραματοποιείστε το παραμύθι ως έχει! Συνεργαστείτε με τα παιδιά ή άλλες νηπιαγωγούς και δραματοποιείστε το παραμύθι κάνοντας ανατροπές!


Κατέβασμα ppt "ΠΑΡΑΜΥΘΙ: Οι δύο κατσίκες ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google