Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1 Ιεραρχική δρομολόγηση hierarchical routing (hierarchical routing) Η μελέτη μας για τη δρομολόγηση μέχρι στιγμής είναι εξιδανικευμένη: όλοι οι δρομολογητές.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1 Ιεραρχική δρομολόγηση hierarchical routing (hierarchical routing) Η μελέτη μας για τη δρομολόγηση μέχρι στιγμής είναι εξιδανικευμένη: όλοι οι δρομολογητές."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1 Ιεραρχική δρομολόγηση hierarchical routing (hierarchical routing) Η μελέτη μας για τη δρομολόγηση μέχρι στιγμής είναι εξιδανικευμένη: όλοι οι δρομολογητές (routers) πανομοιότυποι το δίκτυο ‘επίπεδο’... Δεν ισχύουν στην πραγματικότητα. Διαβάθμιση : Mε δεκάδες εκατομμύρια προορισμούς: δεν μπορούν όλοι οι προορισμοί να αποθηκεύονται στους πίνακες δρομολόγησης. η ανταλλαγή των πινάκων δρομολόγησης θα ‘πλημμύριζε’ τους συνδέσμους. Αυτονομία των administrators: internet = δίκτυο δικτύων κάθε administrator δικτύου θέλει να ελέγχει τη δρομολόγηση στο δικό του δίκτυο.

2 2 ιεραρχική δρομολόγηση

3 3 Inter-AS δρομολόγηση

4 4 LAN’s πύλες (gateways) Πληροφορία που παίρνει ο F από τους γείτονες σχετικά με τον προορισμό D Πληροφορία που παίρνει ο F από τους γείτονες σχετικά με τον προορισμό D: από Β: ‘χρησιμοποιώ BCD’ από G: ‘χρησιμοποιώ GCD’ από I: ‘χρησιμοποιώ IFGCD’ από Ε: ‘χρησιμοποιώ EFGCD’ Ο F χρησιμοποιεί το συντομότερο μονοπάτι, που δεν περνάει από τον ίδιο και είναι σύμφωνο με τα policy constraints του. Ο αλγόριθμος είναι, ουσιαστικά, ο Bellman-Ford (δηλαδή Distance Vector Routing) -> BGP. Δεν αντιμετωπίζει το counting to infinity πρόβλημα. Μέσα σε ένα δίκτυο (αυτόνομο σύστημα) χρησιμοποιείται κυρίως ο αλγόριθμος του Dijkstra -> OSPF.

5 5 Δρομολόγηση με βάση τη ροή flow-based routing (flow-based routing) προορισμός πηγή c ij (Kbits/sec) ένα υποδίκτυο με χωρητικότητες συνδέσμων η κυκλοφορία σε πακέτα/sec και ο πίνακας δρομολόγησης μέσο μήκος πακέτου : x = 800 bits/πακέτο T ij = 1 μ ij -λ ij μ ij = (πακέτα/sec) c ij x

6 6 Ανάλυση του υποδικτύου της προηγούμενης διαφάνειας, χρησιμοποιώντας μέσο μέγεθος πακέτου τα 800 bits. Η αντίστροφη κυκλοφορία (ΒΑ, CB, κλπ) είναι η ίδια με την ευθεία κυκλοφορία.


Κατέβασμα ppt "1 Ιεραρχική δρομολόγηση hierarchical routing (hierarchical routing) Η μελέτη μας για τη δρομολόγηση μέχρι στιγμής είναι εξιδανικευμένη: όλοι οι δρομολογητές."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google