Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Συντονιστική Επιτροπή Αιμοδοσίας Διαφώτισης Πόλεως Χρυσοχούς Η ιδέα γεννήθηκε με τα θλιβερά γεγονότα των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας και την ανάγκη που.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Συντονιστική Επιτροπή Αιμοδοσίας Διαφώτισης Πόλεως Χρυσοχούς Η ιδέα γεννήθηκε με τα θλιβερά γεγονότα των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας και την ανάγκη που."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Συντονιστική Επιτροπή Αιμοδοσίας Διαφώτισης Πόλεως Χρυσοχούς Η ιδέα γεννήθηκε με τα θλιβερά γεγονότα των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας και την ανάγκη που δημιουργήθηκε σε αίμα. Άρχισε να λειτουργεί το 1983 με τη βοήθεια της Συντονιστικής Επιτροπής Αιμοδοσίας Διαφώτισης Πάφου. Το 1990 δημιουργήθηκε επίσημα η πρώτη Συντονιστική Επιτροπή αποτελούμενη από επτά άτομα. Η ΣΕΑΔ Πόλης Χρυσοχούς καλύπτει συστηματικά από δύο φορές το χρόνο τα χωριά: Αγία Μαρίνα, Πωμό, Αργάκα, Πόλη Χρυσοχούς, Περιστερώνα, Κάτω Πύργο. Αξιοσημείωτο είναι ότι από έρευνα που έγινε σε σύνολο πληθυσμού η Αγία Μαρίνα είναι πρώτη παγκύπρια στην προσφορά αίματος.

2 ΠΟΛΙΣ – 1984 ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΣ – 1998 ΜΑΘΗΤΕΣ

3 ΣΚΕ Συμβούλιο Κοινωνικής Ευημερίας Έτος ίδρυσης: Δεκαετία ‘80 Στόχοι: 1.Παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένα άτομα 2. Δημιουργία Βρεφοκομικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου Δραστηριότητες: -Ίδρυση Βρεφοκομικού Σταθμού που βοήθησε πάρα πολύ τις νεαρές μητέρες, να εργαστούν. -Οργάνωσε σύστημα κατ’ οίκον βοήθειας σε ηλικιωμένους που είχαν ανάγκη. (Στην αρχή της λειτουργίας του λειτουργούσε μαγειρείο με μεταφορά φαγητού κατ’ οίκον σε ηλικιωμένους )

4 Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Χωρίου Έτος ίδρυσης : 2003 (25 Οκτωβρίου) Στόχος: Η διατήρηση του Πολιτιστικού και Φυσικού Περιβάλλοντος Νέου Χωρίου και Ακάμα Δραστηριότητες: 1.Καθαρισμοί παραλίας και βυθού 2.Γνωριμία με τη χλωρίδα του Ακάμα 3.Διοργάνωση εκδηλώσεων και ενημέρωση του κοινού για θέματα ορθής διαχείρισης του περιβάλλοντος. 4.Καταγγελίες για παραβιάσεις Μέλη: 22

5

6 Εθελοντική Ομάδα «Καθαριστές του Βυθού» Η προσπάθεια άρχισε το 1995. Γίνεται καθαρισμός στον κόλπο της Φοντάνα Αμορόζα. 2004 γίνεται η κατάρτιση της Εθελοντικής Ομάδας «Καθαριστές του Βυθού» Στόχοι: Διενέργεια οργανωμένων καθαρισμών της παραλίας και του βυθού της περιοχής Ακάμα. Έδρα της ομάδας: Λουτρά της Αφροδίτης Αριθμεί γύρω στα 40 άτομα 2012: ο πιο πρόσφατος καθαρισμός στην περιοχή Πόλης Χρυσοχούς – περιοχή Λίμνης

7

8

9 Σωματείο Εθελοντριών Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Πόλης Χρυσοχούς Έτος ίδρυσης : 2011 Αριθμεί 30 μέλη Στόχοι: προσφορά σε όσους έχουν ανάγκη, υλική και ψυχολογική στήριξη, επισκέψεις σε αρρώστους. Δραστηριότητες: – Λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου – Συλλογή – Διαχείριση Ρούχων

10

11

12 Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Ίνειας – Ακάμας Ημερομηνία ίδρυσης: 30 Ιουλίου 2013 Βασικός σκοπός: Η ανάπτυξη κάθε μορφής μορφωτικής και πολιτιστικής εκδήλωσης τόσο στην Ίνεια, όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Ακάμα. Γενικά, η πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη και ψυχαγωγία των κατοίκων της περιοχής. Επιμέρους στόχοι: Διοργάνωση και συμμετοχή σε πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με τη διοργάνωση εκδρομών, εορτών, ενημερωτικών σεμιναρίων, διαλέξεων και εκθέσεων. Συνεργασία με άλλους συλλόγους, οι οποίοι προάγουν τους ίδιους περίπου σκοπούς. Δημιουργία Σχολής Χειροτεχνίας στην περιοχή μας. Δράσεις μέχρι σήμερα: Διοργάνωση μαθημάτων χειροτεχνίας (25/9/13 – 11/10/13), με σκοπό την κατασκευή παραδοσιακών αντικειμένων, όπως κουρελούδων (πεφκούθκια), τσέστων, ψηφιδωτών, κάδρων από κουκκούλι μεταξοσκώληκα κ.α. Τα μαθήματα παρακολούθησαν 32 κυρίες από την ευρύτερη περιοχή του Ακάμα (Ίνεια, Δρούσεια, Κάθηκα και Αρόδες). Καθάρισμα και περιποίηση των δύο από τα ξωκλήσια της Ίνειας, της Αγίας Μαρίνας και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Συλλογή και καταγραφή υλικού όσον αφορά την λαϊκή παράδοση του τόπου, από παππούδες και γιαγιάδες της περιοχής (τραγούδια, ξωκλήσια, παραδοσιακά επαγγέλματα, συνταγές κ.α.). Συλλογή ρουχισμού και παράδοσή του στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Πόλεως Χρυσοχούς, για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Διοργάνωση σεμιναρίου με θέμα «Τα προβλήματα που ταλανίζουν τους νέους μας και η επίλυσή τους».

13

14


Κατέβασμα ppt "Συντονιστική Επιτροπή Αιμοδοσίας Διαφώτισης Πόλεως Χρυσοχούς Η ιδέα γεννήθηκε με τα θλιβερά γεγονότα των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας και την ανάγκη που."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google