Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων
Λέξεις Κλειδιά: Δεδομένα (Data), Πληροφορία (Information), Επεξεργασία (Processing), Υπολογιστής (Computer), Πληροφορική (Informatics ) Από τα Δεδομένα στην Πληροφορία Κωστής: Χρύσα, πόσα χρήματα είπε ο κύριος Πέτρος ότι θα κοστίσει συνολικά η εκδρομή; Χρύσα: 200 € είναι το κόστος ενοικίασης του λεωφορείου. Νομίζω, όμως, ότι πρέπει να ρωτήσουμε τους συμμαθητές μας για να μάθουμε πόσοι θα έρθουν. Ναι, βέβαια, όταν μάθουμε κι αυτό θα έχουμε όλα τα στοιχεία, για να βρούμε πόσα χρήματα πρέπει να ζητήσουμε από τον καθένα. Πάμε να τους ρωτήσουμε και στο διάλειμμα το ξανασυζητάμε.

2 Δραστηριότητα για το σπίτι: σελ. 13 (κίτρινο πλαίσιο)
Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων Δεδομένα Επεξεργασία Πληροφορία 200 € στοιχίζει η ενοικίαση του λεωφορείου. 25 μαθητές, θα συμμετάσχουν στην εκδρομή. 200 € : 25 μαθητές = 8 € ανά μαθητή Το ποσό που πρέπει να δώσει κάθε μαθητής είναι 8 €. Δραστηριότητα για το σπίτι: σελ. 13 (κίτρινο πλαίσιο) Δεδομένα Επεξεργασία Πληροφορία Η ομάδα Α έχει 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Άλλα δεδομένα ____________________ Η ομάδα Α έχει ____ στο πρωτάθλημα.

3 Εικόνα 1.1: Κύκλος Επεξεργασίας των Δεδομένων
Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων Εικόνα 1.1: Κύκλος Επεξεργασίας των Δεδομένων

4 Νέος κύκλος επεξεργασίας των δεδομένων: Κατάσταση Αριστούχων μαθητών
Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων Δεδομένα Επεξεργασία Πληροφορία Μαθηματικά Α’ τρίμηνο Β΄τρίμηνο Γ΄τρίμηνο Γραπτά ΜΟ=(Α’ +Β’ +Γ΄+Γραπτά) /4 ΜΟ Μαθηματικών Νέος κύκλος επεξεργασίας των δεδομένων: Κατάσταση Αριστούχων μαθητών Νέος κύκλος επεξεργασίας των δεδομένων: Ετήσιος ΜΟ Μαθητή Δεδομένα Επεξεργασία Πληροφορία ΜΟ Μαθηματικών ΜΟ ΑΕΓ ΜΟ ΑΕΓΜ ΜΟ Φυσικής ΜΟ Πληροφορικής-Τεχνολογίας Ετήσιος ΜΟ = (ΜΟ Μαθηματικών+ΜΟ ΑΕΓ+ΜΟ ΑΕΓΜ+ΜΟ Φυσικής+ΜΟ Πληρ-Τεχν+…) /15 Ετήσιος ΜΟ Μαθητή Δεδομένα Επεξεργασία Πληροφορία Ετήσιος ΜΟ μαθητή Ετήσιος ΜΟ >=18.5 Αριστείο

5 Σχήμα 1.3: Ο υπολογιστής ως μηχανή επεξεργασίας δεδομένων
Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ είσοδος έξοδος Web-κάμερα Σαρωτής (scanner) Ακουστικά Σχήμα 1.3: Ο υπολογιστής ως μηχανή επεξεργασίας δεδομένων

6 Τι είναι η Πληροφορική;
Είναι η επιστήμη που ασχολείται με τη συλλογή δεδομένων την αποθήκευση τους την επεξεργασία τους & την μετάδοση των πληροφοριών στους ενδιαφερόμενους.


Κατέβασμα ppt "ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google