Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γνωρίζοντας τη χώρα καταγωγής μας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γνωρίζοντας τη χώρα καταγωγής μας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γνωρίζοντας τη χώρα καταγωγής μας
Ίκρα Ε2 109ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών «Οδυσσέας Ελύτης»

2 Γενικά για τη χώρα Η Ισλαμική Δημοκρατία του Πακιστάν (Ούρντου: پاکستان) είναι μια χώρα της Νότιας Ασίας. Βρίσκεται στην περιοχή όπου ενώνονται η Νότια Ασία, η Κεντρική Ασία και η Μέση Ανατολή. Βρέχεται από την Αραβική θάλασσα και έχει ακτογραμμή μήκους χιλιομέτρων, και συνορεύει με το Αφγανιστάν και το Ιράν στα δυτικά, το Τατζικιστάν στα βόρεια, την Ινδία στα ανατολικά και την Κίνα (αυτόνομη περιοχή Ξιγιάνγκ- Ουγκούρ της Κίνας) στα βόρεια. Έχει έκταση  km² και πληθυσμό Πρωτεύουσα σήμερα είναι το Ισλαμαμπάντ, ενώ παλαιότερα ήταν το Καράτσι. Πολίτευμα: Ισλαμική, Ομοσπονδιακή, Κοινοβουλευτική Δημοκρατία Νόμισμα: Ρουπία Πακιστάν Το Πακιστάν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό μουσουλμανική χώρα στον κόσμο, καθώς και η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό Σιιτών παγκόσμια. Περίπου το 95% των κατοίκων του Πακιστάν είναι μουσουλμάνοι, το 75% των οποίων Σουνίτες, το 20% Σιίτες και το 2,3% Αχμαντίς, ενώ υπάρχουν αρκετές κοινότητες Σουφιστών. Αν και συνήθως οι δύο βασικές μουσουλμανικές ομάδες Σουνιτών και Σιιτών ζουν αρμονικά μεταξύ τους, περιστασιακά καταγράφονται περιστατικά βίας. Συνολικά η διάρθρωση του πληθυσμού ως προς το θρησκευτικό δόγμα έχει ως εξής: Ισλάμ: (96% του πληθυσμού) Ινδουισμός: (1,85%) Χριστιανισμός: (1,6%) Σιχ: περίπου (0,001%) Βουδισμός, Ιουδαϊσμός, Μπάχα, Ανιμισμός, Μάρτυρες του Ιεχωβά (σε πολύ μικρά ποσοστά)

3 Πού βρίσκεται; Στα νοτιοδυτικά της Ασίας.

4 Η σημαία του Πακιστάν

5 Εθνικός ύμνος پاک سرزمین شاد باد کشور حسین شاد باد تو نشان عزم عالیشان ! ارض پاکستان مرکز یقین شاد باد پاک سرزمین کا نظام قوت اخوت عوام قوم ، ملک ، سلطنت ! پائندہ تابندہ باد شاد باد منزل مرا پرچم ستارہ و ہلال رہبر ترقی و کمال ترجمان ماضی شان حال ! جان استقبال سایۂ خدائے ذوالجلال د Ας είναι ευλογημένη η ιερή γη Ευτυχισμένη να είναι η πλούσια επικράτεια Σύμβολο της υψηλής απόφασης Γη του Πακιστάν! Ευλογία σε σένα, φρούριο της πίστης. Η τάξη αυτής της ιερής γης Είναι η ισχύς της αδερφότητας των λαών Είθε το έθνος, η χώρα και το κράτος Να λάμπουν για πάντα στην αιώνια δόξα! Ευλογημένος να είναι ο στόχος των φιλοδοξιών μας. Η σημαία αυτή με την ημισέληνο και το αστέρι Οδηγεί στο δρόμο για την πρόοδο και την τελειότητα Ερμηνευτής του παρελθόντος μας, δόξα του παρόντος μας Γνώση για το μέλλον! Σύμβολο της προστασίας του Παντοδύναμου.

6 Πρωτεύουσα ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ

7 Μεγάλες πόλεις του Πακιστάν
Καράτσι Λαχόρη

8 Αξιοθέατα- Μνημεία

9 Όμορφα τοπία

10 Παραδοσιακό φαγητό- Pulao
1 ½ φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι (που έμεινε) ½ φλιτζάνι κουνουπίδι, κομμένο σε φουντάκια 1 καρότο τριμμένο 2 μικρές ντομάτες κομμένες σε κυβάκια 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες ½ κουταλιά της σούπας ginger garlic paste ή 1 σκελίδα σκόρδο και 1/3 της κουταλιάς του γλυκού τριμμένο ginger 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα 1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κυβάκια ή όπως μας αρέσει (εμένα είχε μείνει κομμένη πατάτα για τηγάνισμα και την έβαλα όπως ήταν) ½ κουταλιά του γλυκού garam masala Αλατοπίπερο 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος και επιπλέον για το σερβίρισμα Χυμός λεμονιού ¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη Βήμα 1 Ζεσταίνουμε μια κουταλιά λάδι σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος. Ρίχνουμε το κουνουπίδι, τις πατάτες και το καρότο. Σοτάρουμε ελαφρά και με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από το σκεύος. Βήμα 2 Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το τσίλι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη ντομάτα και αφήνουμε να πάρει μια βράση με τα υγρά της. Βήμα 3 Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το δυόσμο, το garam masala, τον κουρκουμά, την πάστα σκόρδου/ginger ή ότι χρησιμοποιήσουμε και 2/3 του φλιτζανιού νερό χλιαρό. Μαγειρεύουμε 5 λεπτά και ρίχνουμε τα λαχανικά που κρατήσαμε στην άκρη. Βήμα 4 Συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 5 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Βήμα 5 Το μεταφέρουμε σε πήλινο σκεύος και το ψήνουμε 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C. Βήμα 6 Βγάζουμε από το φούρνο, ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο δυόσμο για να σερβίρουμε.

11 Πακιστανικά ποιήματα

12 Παραδοσιακοί Πακιστανικοί χοροί
Παραδοσιακοί Πακιστανικοί χοροί

13 Παραδοσιακά Πακιστανικά παιχνίδια
Παραδοσιακά Πακιστανικά παιχνίδια Χόκι και Κρίκιτ

14 Παραδοσιακά Πακιστανικά έθιμα
ΙΝΤΟΥΛ ΦΙΤΕΡ ΚΑΙ ΙΝΤΟΥΛ ΑΡΖΑ: Πρωί πρωί οι μπαμπάδες μας πάνε στο Τζαμί και προσεύχονται και μετά όταν έρχονται οι μαμάδες ετοιμάζουν γλυκά στο σπίτι και τρώνε οι μπαμπάδες μας και δίνουν ΦΙΣ, δηλαδή δίνουν λεφτά σε όλη την οικογένεια


Κατέβασμα ppt "Γνωρίζοντας τη χώρα καταγωγής μας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google