Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ»
«ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ» ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ

2 ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΟΥΝΟΥΣ ΙΜΠΡΑΗΜ ΚΙΛΙΚΙΔΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΒΙΝΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΤΖΑΝΙΔΗΣ ΣΙΜΟΣ ΤΟΥΦΕΞΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

3 Αδόλφος Χίτλερ Ένας παρανοικός ηγέτης

4 Ο Αδόλφος Χίτλερ  προσωνυμία Φύρερ ήταν Γερμανός πολιτικός, ηγέτης του Εργατικου Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος και δικτάτορας της Ναζιστικής Γερμανίας. Από το 1933 έως το 1945 διετέλεσε Καγκελάριος της Γερμανίας και από το 1934 έως το 1945 αρχηγός του γερμανικού κράτους, του Τρίτου Ράιχ. Με την ηγεσία του Χίτλερ οι εθνικοσοσιαλιστές εγκαθίδρυσαν στη Γερμανία τη δικτατορία του αποκαλούμενου Τρίτου Ράιχ. Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης κηρύχθηκαν εκτός νόμου, οι πολιτικοί αντίπαλοι καταδιώκονταν και δολοφονούνταν.

5 Η Γέννηση Ο δικτάτορας γεννήθηκε το 1889 στα σύνορα της Αυστρίας.
Ο δικτάτορας γεννήθηκε το 1889 στα σύνορα της Αυστρίας. Σκοπεύει να σπουδάσει στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης. Η Ακαδημία απορρίπτει δύο φορές την αίτησή του (1907 και 1908), λόγω έλλειψης ταλέντου. 

6 Η άνοδος στήν πολιτική Η κάρτα μέλους του Χίτλερ στο Γερμανικό Εργατικό Κόμμα. Ο Χίτλερ αρχικά ήθελε να δημιουργήσει δικό του κόμμα. Ο Χίτλερ με τους φλογερούς του λόγους προσελκύει όλο και περισσότερους ακροατές και μέλη του κόμματος, αποκτά μεγάλη δύναμη μέσα στο κόμμα το οποίο εξαρτάται όλο και περισσότερο από αυτόν. 

7 Η προδοσία και η φυλάκιση
Το 1923 κατηγορειται για προδοσια,καταδικαζεται σε 5 χρονια φυλακιση αλλα τον επόμενο χρονο αποφυλακιζεται. Ο φυλακισμένος Χίτλερ γράφει το 1924 με τη βοήθεια του Ρούντολφ Ες το πρώτο μέρος του Μάιν Καμπφ (Ο Αγών μου)

8 Ο δρόμος προς την Καγκελαρία
Στις 30 Ιανουαρίου 1933 ο Αδόλφος Χίτλερ διορίζεται καγκελάριος της Γερμανίας.

9 Καθιέρωση της δικτατορίας
Ο Χίτλερ καταργεί τα κυριότερα πολιτικά δικαιώματα των Γερμανών για ένα διάστημα και αρχίζει διωγμούς και συλλήψεις κομμουνιστών και αριστερών. Με την απόφαση αυτή αρχίζει στη Γερμανία η περίοδος της εθνικοσοσιαλιστικής δικτατορίας, που προπαγανδιστικά ονομάζεται από τους εθνικοσοσιαλιστές "Τρίτο Ράιχ".

10 Η καταδίωξη των Εβραίων
 Η παγκόσμια ιστορία, κατά την άποψή του, είναι μια συνεχής μάχη στην οποία οι "δυνατές" φυλές θα εξαλείψουν τις "αδύναμες", οι "ισχυροτέρες" φυλές τις "ασθενέστερες". Από την 1 Σεπτεμβρίου 1941 ο Χίτλερ υποχρεώνει όλους τους Εβραίους άνω των έξι ετών να φέρουν στα ρούχα ένα κίτρινο αστέρι, το οποίο πρέπει να είναι αρκετά ευδιάκριτο.

11 Σχέδιο εξόντωσης Το Γενικό Αρχηγείο του Γερμανικού Στρατού ίδρυσε τα «Τάγματα Εφόδου» των Ειδικών Υπηρεσιών Ασφάλειας SS. Από την Άνοιξη του προέβησαν σε εκτελέσεις που μέχρι το ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο θύματα. Μαζικές εκτελέσεις Εβραίων, από ειδικά τάγματα των SS, με τη συνεργασία τοπικών οργανώσεων και κυβερνήσεων, συχνά μπροστά σε λάκκους που τα ίδια τα θύματα υποχρεώνονταν προηγουμένως να σκάψουν.

12 Στρατόπεδα Μαζικής Εξόντωσης
Το 1942 κατασκευάζονται στην κατεχόμενη Πολωνία στρατόπεδα εξόντωσης, όπως το Άουσβιτς.  Σε ορισμένα στρατόπεδα προστέθηκαν οι θάλαμοι αερίων, και στη συνέχεια τα κρεματόρια, καθιστώντας τα αποκλειστικά στρατόπεδα μαζικής εξόντωσης (Άουσβιτς, Μπιρκενάου, Μαϊντάνεκ). Αυτά θα εξυπηρετήσουν αποκλειστικά την επιστημονικά οργανωμένη μαζική δολοφονία Ρώσων, Πολωνών, Ρομά, αντιστασιακών κάθε εθνικότητας, Εβραίων, Γερμανών της αντιπολίτευσης.

13

14 Το τέλος του Χίτλερ στο καταφύγιο
Στις 22 Απριλίου 1945 ο Χίτλερ παθαίνει νευρική κατάρρευση όταν πληροφορείται στο υπόγειο καταφύγιο, κάτω από την Καγκελαρία στο Βερολίνο, ότι η επίθεση που είχε διατάξει για την άρση της πολιορκίας του Βερολίνου δεν είχε εκτελεστεί. Στις 29 Απριλίου νυμφεύεται τη σύντροφο της ζωής του Εύα Μπράουν. Την επόμενη μέρα, η Εύα Μπράουν αυτοκτονεί με υδροκυάνιο. Συγχρόνως ο Χίτλερ βάζει ένα πιστόλι στο στόμα του και πυροβολεί.

15 Πηγές

16 Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ( ΜΕΜΑ ΡΕΚΛΑΙΝΤ)
Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ( ΜΕΜΑ ΡΕΚΛΑΙΝΤ)

17 Τα πρώτα χρόνια Ο Κινγκ γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1929, στην Ατλάντα της Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και ονομάστηκε ως Μάρτιν Κινγκ Τζούνιορ. Η οικογένειά του ήταν της μεσοαστικής τάξης.

18 Φοιτητικά χρόνια Στα 15 του πήγε να φοιτήσει στο Κολλέγιο Μόρχαουζ της Ατλάντα. Ενδιαφερόταν για την ιατρική και τη νομική.

19 Αγώνες κατά των φυλετικών διακρίσεων
Την 1η Δεκεμβρίου του 1955, η μοδίστρα Ρόζα Παρκς, αρνούμενη να παραχωρήσει τη θέση της σε έναν λευκό στο λεωφορείο -όπως όριζε ο νόμος- συνελήφθη. Έτσι, οι μαύροι της περιοχής δημιούργησαν την "Ένωση για την Πρόοδο" με αρχηγό τον Κινγκ, για την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων.

20 Στις 26 Ιανουαρίου του 1956 ο Κινγκ συνελήφθη για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και φυλακίστηκε, λόγω της προεδρίας του, στην Ένωση. Οι μαύροι των Νότιων Πολιτειών τού συμπαραστάθηκαν ένθερμα και έτσι, ο Κινγκ ξεκίνησε τις ανθρωπιστικές περιοδείες του, ανά το κράτος. Το 1963, οργάνωσε μαζικές ειρηνικές διαδηλώσεις, κατά των φυλετικών διακρίσεων στην Αλαμπάμα, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με βία, σκύλους και πυροσβεστικές αντλίες από την αστυνομία.

21 Παρακολούθηση από το FBI

22 Θρησκευτικές πεποιθήσεις
Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ αντιλαμβανόταν το Θεό ως μια εμπρόσωπη οντότητα, η οποία οδηγεί τον άνθρωπο.

23 Θάνατος Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δολοφονήθηκε στις 4 Απριλίου του 1968 στο Μέμφις του Τεννεσσί, ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι του πανδοχείου Λωρέιν, στο οποίο έμενε μαζί με τους συνεργάτες του.

24 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των νέγρων και για την καταπολέμηση του ρατσισμού.

25 ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΧΟΥΣΕΙΝ ΜΟΛΛΑ ΝΕΣΛΙΧΑΝ ΧΑΛΗΛ ΜΠΑΣΗ ΑΧΜΕΤ ΜΕΧΜΕΤ

26 Καρλ Μαρξ

27 Ο Καρλ Χάινριχ Μαρξ ήταν Γερμανός φιλόσοφος, κοινωνιολόγος, ιστορικός, πολιτικός οικονομολόγος και θεωρείται ως θεμελιωτής του κομμουνισμού. Ασχολήθηκε με πολλά ζητήματα ως φιλόσοφος και δημοσιογράφος.

28 Εκπαίδευση Ο Καρλ Μαρξ ήταν άριστος μαθητής.
Στα γυμνασιακά του χρόνια συνέγραψε συνολικά δύο διατριβές δοσμένου θέματος, που αφορούσαν την ιστορία και τη θρησκεία.

29 Τα κείμενα του Μαρξ δεν μπορούν να αναχθούν σε κάποια φιλοσοφία, πολύ λιγότερο σε ένα φιλοσοφικό σύστημα. Το όλο έργο του είναι μια ριζική κριτική της φιλοσοφίας.

30 Συγγραφικό Έργο Ο Μαρξ παρουσιάζει ένα πλούσιο συγγραφικό έργο.
Συγγραφικό Έργο Ο Μαρξ παρουσιάζει ένα πλούσιο συγγραφικό έργο. Δημοσιεύθηκαν πάνω από 50 έργα του.

31 Φρειδερίκος Νίτσε

32 Ο Νίτσε γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 1844 και μεγάλωσε στην πόλη Ραίκεν (Röcken) της Γερμανίας.

33 Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Βόννη και τη Λειψία.
Καταγόταν από βαθιά θρησκευόμενη οικογένεια και προοριζόταν για την επιστήμη της Θεολογίας.

34 Ωστόσο, η πορεία του άλλαξε κατά τα μετεφηβικά του χρόνια με αποτέλεσμα να στραφεί στον χώρο της φιλοσοφίας.

35 Μόλις στα 25 του χρόνια διορίστηκε καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Βασιλείας, στην Ελβετία και από τότε ξεκίνησε το πολύμορφο συγγραφικό του έργο.

36 Ο Νίτσε υπήρξε δριμύτατος επικριτής των κατεστημένων σκέψεων και τάξεων, ιδιαίτερα του Χριστιανισμού.

37 Συνέχισε τις θεολογικές του σπουδές μέχρι το Πάσχα του 1865, περίοδο κατά την οποία απέρριψε οριστικά τη θρησκευτική πίστη, με επιχειρήματα που αποτυπώνονται και σε επιστολή του προς την αδελφή του.

38 Το καλοκαίρι του 1898 υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό που οδήγησε στην επιδείνωση της κατάστασής του.
Τον επόμενο χρόνο ακολούθησε ένα ακόμα σοβαρότερο εγκεφαλικό επεισόδιο και στις 25 Αυγούστου πέθανε από πνευμονία.

39 O Νίτσε προέβλεψε ότι τα έργα του θα παρερμηνευτούν και ότι δύσκολα θα υπάρξει κάποιος που θα τα κατανοήσει σε βάθος. Ο ίδιος θα πει: «Αυτό που κάνουμε δεν το καταλαβαίνουν ποτέ, μα μονάχα το επαινούν ή το κατηγορούν».

40 ΙΑΤΡΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΚΑ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΠΙΟΥΓΙΟΥΚ ΣΙΜΟΣ

41 Ο Γεώργιος Παπανικολάου 13 Μαΐου Φεβρουαρίου υπήρξε διάσημος Έλληνας Γιατρός, Βιολόγος και Ερευνητής.

42 Γεννήθηκε στην Κύμη της Εύβοιας, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1907 μετέβη στη Γερμανία όπου παρακολούθησε μαθήματα βιολογίας υπό τους καθηγητές Χαίκελ και Βάισμαν. Στη συνέχεια γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου όπου και άρχισε τις βιολογικές έρευνες.

43 Μετά από μακρές έρευνες ο Παπανικολάου στράφηκε σε προβλήματα αναπαραγωγής σχετιζόμενα με τη λειτουργία των γεννητικών οργάνων, τον καθορισμό του φύλου, τη λειτουργία των ενδοκρινών αδένων, καθώς και των φυλετικών ορμονών. Το 1923 εφάρμοσε τη μέθοδό του σε γυναίκες προς μελέτη των φυσιολογικών γεννητικών λειτουργιών και στη συνέχεια για τη διάγνωση του καρκίνου της μήτρας.

44 Η μέθοδος αυτή, που έλαβε προς τιμή του την ονομασία «Μέθοδος Παπανικολάου» ή «Τεστ Παπανικολάου» και κατά συγκοπή «Τέστ Παπ», άνοιξε νέους ορίζοντες στην ιατρική έρευνα στη γενετήσια φυσιολογία και ενδοκρινολογία ειδικότερα για τον καρκίνο. Ο Παπανικολάου τιμήθηκε με το μετάλλιο Τιμής της Αμερικανικής Εταιρίας Καρκινολογίας το 1952.

45 Σήμερα το τεστ Παπανικολάου (τεστ- παπ) χρησιμοποιείται παγκοσμίως για την διάγνωση του καρκίνου της μήτρας, επί της προκαρκινικής δυσπλασίας και άλλων κυτταρολογικών ασθενειών του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος.

46 ΣΙΓΚΜΟΥΝΤ ΦΡΟΥΝΤ (Θεμελιωτής της ψυχανάλυσης)

47 ΣΙΓΚΜΟΥΝΤ ΦΡΟΥΝΤ (Θεμελιωτής της ψυχανάλυσης)
Ο Σίγκμουντ Φρόυντ ήταν Αυστριακός ιατρός, φυσιολόγος, ψυχίατρος και θεμελιωτής της ψυχαναλυτικής σχολής στον τομέα της ψυχολογίας. Γεννήθηκε στη Μοραβία το Σπούδασε ιατρική στη Βιέννη. Πέθανε σε μεγάλη ηλικία (83 ετών) στο Λονδίνο .

48 Η επίδραση του Φρόυντ δεν περιορίστηκε μόνο στην ψυχολογία και την ψυχιατρική, αλλά ταυτόχρονα απλώθηκε σε πολλούς τομείς της επιστήμης (ανθρωπολογία, κοινωνιολογία, φιλοσοφία) και της τέχνης.

49 Αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον βαθυστόχαστους αναλυτές του 20ου αιώνα που μελέτησε και προσδιόρισε έννοιες όπως το ασυνείδητο, την απώθηση και την παιδική σεξουαλικότητα.

50 Οι επιστημονικές θεωρίες του Φρόυντ και οι τεχνικές θεραπείας που ανέπτυξε θεωρήθηκαν ιδιαίτερα καινοτόμες και αποτέλεσαν αντικείμενα έντονης αμφισβήτησης.

51 ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΤΟΥ
ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΤΟΥ Η αίσθηση μας λέει ότι υπάρχει κάτι, η σκέψη μας λέει γιατί υπάρχει και το συναίσθημα μας λέει τι σημαίνει αυτό το κάτι για εμάς. Εάν δεν αντισταθείς στην συνήθεια, αυτή γρήγορα μετατρέπεται σε ανάγκη.  «Τα μεγάλο ερώτημα, στο οποίο δεν έχω καταφέρει ν' απαντήσω, παρά τα τριάντα χρόνια έρευνας στη γυναικεία ψυχή, είναι “Τι θέλει μια γυναίκα;”»

52 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ: ΖΩΓΡΑΦΟΙ
ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

53 Πάμπλο Πικάσο demoiselles

54 ΠΙΚΑΣΟ 25 Οκτωβρίου, Απριλίου, 1973 ο Πικάσο ξεκίνησε να ζωγραφίζει σε πολύ μικρή ηλικία και ήταν εξαιρετικά ταλαντούχος ως ζωγράφος και ως σχεδιαστής. Εργάστηκε εξίσου με ελαιογραφίες, υδατογραφίες, παστέλ, κάρβουνο, μολύβι και μελάνι.

55 ΚΥΒΙΣΜΟΣ Απέδωσε σύνθετες σκηνές ως απλές γεωμετρικές μορφές στα έργα του Κυβισμού. Ο κυβισμός είναι καλλιτεχνικό ρεύμα της ζωγραφικής και της γλυπτικής, στην Ευρώπη του 20ου αιώνα. Το καλλιτεχνικό κίνημα της μοντέρνας τέχνης που εμφανίστηκε στη Γαλλία το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη «κύβος».

56 ΦΟΥΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Ο Φουτουρισμός ήταν ένα λογοτεχνικό και καλλιτεχνικό κίνημα του 20ου αιώνα. Θεωρείται κυρίως μια ιταλική σχολή στο χώρο της λογοτεχνίας και της τέχνης που ωστόσο υιοθετήθηκε και από καλλιτέχνες άλλων χωρών, ειδικότερα της Ρωσίας. Ο Φουτουρισμός αναπτύχθηκε σχεδόν σε όλες της μορφές της τέχνης, τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την ποίηση, τη μουσική και το θέατρο. Τοποθετείται χρονικά την περίοδο

57 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Ο Πικάσο ως κύριος εκπρόσωπος του Κυβισμού και Φουτουρισμού επηρέασε την τέχνη σε παγκόσμιο επίπεδο.

58 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ: ΜΟΥΣΙΚΟΙ
ΟΣΜΑΝ ΜΟΛΛΑ ΑΛΗ ΕΜΙΝ ΧΟΥΣΕΙΝ ΕΝΕΣ

59 Τζων Λένον O Τζων Γουίνστον Λένον,
9 Οκτωβρίου 1940 – 8 Δεκεμβρίου 1980, ήταν Άγγλος μουσικός και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος των Beatles.

60 Νεανικά χρόνια Ο Λένον γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου του 1940 στο Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας. Το 1957, ο Λένον αποφοίτησε από το γυμνάσιο και χάρη στη βοήθεια του διευθυντή του σχολείου του, έγινε δεκτός στη Σχολή Καλών Τεχνών του Λίβερπουλ.

61 Πορεία με τους Beatles Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ο Λένον συνδέθηκε με την Γιαπωνέζα καλλιτέχνιδα Γιόκο Όνο, την ίδια περίπου περίοδο που δρομολογήθηκε το διαζύγιό του με τη Σύνθια Πάουελ.

62 Πρώτος δίσκος Ένα μήνα μετά το γάμο του, ηχογράφησε με τους Beatles τον πρώτο τους δίσκο, Love Me Do, ο οποίος κατέκτησε την 17η θέση στη Μεγάλη Βρετανία, μία σημαντική επιτυχία για ένα άγνωστο μέχρι τότε συγκρότημα της επαρχίας.

63 Προσωπική σταδιοδρομία
Η προσωπική δισκογραφία του Λένον είχε ήδη ξεκινήσει πριν τη διάλυση των Beatles, με την ηχογράφηση τριών πειραματικών δίσκων σε συνεργασία με τη Γιόκο. Το φθινόπωρο του 1969, ο Λένον ηχογράφησε μαζί με τους Beatles τον τελευταίο δίσκο του συγκροτήματος, με τίτλο Abbey Road.

64 Δολοφονία Το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου του 1980, ο Μαρκ Τσάπμαν πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Λένον, έξω από την οικία του.

65 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Ο Τζων Λένον και οι Beatles με τη μουσική καθώς και τον πολιτικοποιημένο στίχο τους επηρέασαν τη μουσική σκηνή και ολόκληρο τον κόσμο.

66 ΜΠΟΜΠ ΜΑΡΛΕΙ

67 ΓΕΝΝHΘΗΚΕ Ο Μπομπ Μάρλεϊ (Bob Marley) γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1945 στο χωριό Νάιν Μάιλς στη Τζαμάικα και ονομάστηκε Ρόμπερτ Νέστα Μάρλεϊ.

68 ΝΕΑΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Έγινε μέλος του κινήματος Ρασταφάρι, ένα περίεργο κράμα από βιβλικές προφητείες, φιλοσοφία της επιστροφής στη φύση και μαύρου εθνικισμού, που αποθεώνει τη λατρεία της μαριχουάνας και τη νοσταλγία επιστροφής στην Αφρική.

69 ΜΠΟΜΠ ΜΑΡΛΕΥ -THE WAILERS
Το 1963, οι Μάρλεϊ, Λίβινγκστον και Μάκιντος σχημάτισαν ένα γκρουπ, που έπαιζε σκα και ροκστίντι μουσική (πρώιμες μορφές ρέγγε), με την ονομασία The Teenagers. Μετά από συνεχείς αλλαγές, το συγκρότημα κατέληξε στην ονομασία The Wailers.

70 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΤΟΥ
Στη δεκαετία του 1970 ο Bob Marley μιλάει για την καταπίεση που υφίσταται η χώρα του. Γράφει τραγούδια – ορόσημα, όπως το “Get Up Stand Up” και το “I Shot The Sheriff” κομμάτι που αργότερα διασκευάζει ο Eric Clapton.

71 ΘΑΝΑΤΟΣ Το 1978, ο Bob Marley μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο. Στις 11 Μαΐου ο Bob Marley πέθανε στο Μαϊάμι, αλλά η ιστορία δεν τελειώνει με το θάνατό του.

72 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Ο Bob Marley, ακόμα και σήμερα, θεωρείται ένας από τους πιο πολιτικοποιημένους τραγουδιστές στην ιστορία της μουσικής και ο άνθρωπος που έκανε γνωστή τη μουσική reagge.


Κατέβασμα ppt "«ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google