Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μανώλας Κωνσταντίνος Αύρα Χειμωνιάδου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μανώλας Κωνσταντίνος Αύρα Χειμωνιάδου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μανώλας Κωνσταντίνος Αύρα Χειμωνιάδου
Δανία Μανώλας Κωνσταντίνος Αύρα Χειμωνιάδου

2 Τόρνιγκ-Σμιτ Η Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ ( Helle Thorning-Schmidt) είναι Δανή πολιτικός, ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Πρωθυπουργός της Δανίας από τις 3 Οκτωβρίου του Ως υποψήφια της δεξιάς πτέρυγας του κόμματός της, η Τόρνινγκ-Σμιτ αντικατέστησε τον Μόγκενς Λίκετοφτ στη θέση της προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Δανίας στις 3 Οκτωβρίου Είχε διατελέσει ευρωβουλευτής την περίοδο , ενώ είναι και μέλος του κοινοβουλίου της Δανίας. Κατέχει πτυχία στις πολιτικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και το Κολλέγιο της Ευρώπης. Πηγή: .

3 Εθνική ομάδα Δανίας Η Δανία ήταν από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης που ανέπτυξαν το ποδόσφαιρο. Πολλές παιδικές ομάδες της χώρας θεωρούνται από τις παλαιότερες στον κόσμο. Αλλά, η εμμονή των Δανών με τις αρετές του ερασιτεχνικού αθλητισμού δεν τους επέτρεψε να ανταγωνίζονται χώρες, οι οποίες ανέπτυξαν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οι επιτυχίες της εθνικής Δανίας έληξαν. Τα αδέρφια Λάουντρουπ έφυγαν από την εθνική και η νέα εθνική Δανίας απέτυχε παταγωδώς στο Euro 2000, κατά το οποίο έχασε όλους τους αγώνες στον όμιλο της, χωρίς να πετύχει τέρμα. Στο Mundial 2002, αφού πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο της, η εθνική Δανίας δέχθηκε μεγάλη ήττα από την εθνική Αγγλίας με σκορ 0:3. Στο Euro 2004, η εθνική Δανίας έλαβε την δεύτερη θέση στον όμιλο, αλλά ηττήθηκε από την εθνική Τσεχίας με σκορ 0:3 στην επόμενη φάση. Εκεί έληξαν οι διεθνείς επιτυχίες της ομάδας της Δανίας. Πηγή:

4 Κανούτο Τσαλίδης Κάλλαν
Ο Κανούτο Τσαλίδης Κάλλαν (Κοπεγχάγη, Δανία 16 Δεκεμβρίου 1960) είναι Ελληνοδανός ζωγράφος. Έμαθε πρώτα την τέχνη του επιπλοποιού και ύστερα αποφοίτησε το 1990 ως Ενεργειακός Μηχανικός µε Μεταπτυχιακό στην Επιστήμη της Μηχανικής από το Πολυτεχνείο DTU της Δανίας. Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών από όπου αποφοίτησε το 2003. Η ζωγραφική πράξη του Κανούτο Κάλλαν εντάσσεται αναμφισβήτητα μέσα στη μεγάλη παράδοση των κινημάτων του μοντερνισμού, αλλά και στον τόπο και στο χρόνο μέσα στον οποίο ζει. Τα έργα του προτάσσουν το υποκειμενικό συναίσθημα πάνω στην αντικειμενική πραγματικότητα και δίνουν προτεραιότητα στον τρόπο με τον οποίο αυτή απεικονίζεται, υιοθετώντας την πλήρη ελευθερία στην επιλογή των χρωμάτων, τις απλές φόρμες, την πυρετώδη πινελιά, τη δυναμική αντίθεση των χρωμάτων αλλά και αυτή των μορφών με τις επίπεδες χρωματικά επιφάνειες που καλύπτουν το φόντο. Οι φιγούρες του Κανούτο Κάλλαν διοχετεύουν συχνά δυνατά μηνύματα διαμαρτυρίας και κοινωνικής κριτικής και φέρνουν το θεατή αντιμέτωπο με τη σκληρή πλευρά της σύγχρονης ανθρώπινης ύπαρξης, τη μη ισορροπημένη, βίαιη σχέση του ανθρώπου με την κοινωνία, τη φύση και τον ίδιο του τον εαυτό. Η παραμόρφωση των μορφών στοχεύει στην αποκάλυψη της ουσίας των πραγμάτων και φέρνει στο φως τη διαστρέβλωση που επικρατεί σήμερα στις ανθρώπινες σχέσεις. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε εκθέσεις στην Ελλάδα και σε χώρες όπως Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Γερμανία, Δανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς,. N. Αφρική, Ρουμανία και Τουρκία. Πηγή:

5 Θεόφιλος Χάνσεν Ο Θεόφιλος Χάνσεν (Theophil Edvard Freiherr von Hansen, δανικό όνομα: Theophilus Hansen) (Κοπεγχάγη, 13 Ιουλίου 1813 - Βιέννη, 17 Φεβρουαρίου 1891) ήταν Δανός αρχιτέκτονας, εκπρόσωπος του νεοκλασικισμού. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός για τις κατασκευές του στη Βιέννη, καθώς και για τα έργα του στην Αθήνα, μεταξύ των οποίων είναι η Σιναία Ακαδημία (Ακαδημία Αθηνών)  και η Βαλλιάνειος Εθνική Βιβλιοθήκη , τα οποία, μαζί με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, έργο τού αδελφού του, Χριστιανού Χάνσεν, απαρτίζουν τη λεγόμενη «νεοκλασική τριλογία της Αθήνας». Το 1884 ο Φραγκίσκος Ιωσήφ του απένειμε τον τίτλο του βαρόνου Πηγή:

6 Γενς Κάλσιοτ Ο Γενς Κάλσιοτ (Jens Galschiot), γεννημένος στις 4 Ιουνίου 1954 στο Φρέδερικσσον της Δανίας, σπούδασε ως σιδηρουργός πλάκας και κατασκευής στο Οντένσε το Αυτοδίδακτος αργυροχοΐος και γλύπτης με το δικό του εργαστήριο στο Οντένσε απο το Το στούντιο του Κάλσιοτ περιέχει: το χυτήριο μπρούντζου, τους εκθεσιακούς χώρους, εργαστήρια, την γκαλερί και ένα πάρκο γλυπτικής. Ο Γένς Κάλσιοτ είναι ενας πολυσύνθετος καλλιτέχνης, ο οποίος κινείται σε διάφορες μορφές τέχνης όπως την εγκατάσταση τέχνης,Happening, Performance Art, Street Art και με σαφείς αναφορές στα «κοινωνικά γλυπτά» (Joseph Beuys), συμβολισμός και Αrt Nouveau (Aρ Νουβό). Ο Γένς Κάλσιοτ δούλευει κυρίως με την καταπολέμηση των αδικιών στον κόσμο με το να εγκαταστεί γλυπτά σε τόπους και χώρους σε μεγάλες πόλεις σε όλον τον κόσμο. Τα γλύπτα είναι φτιαγμένα κυρίως από μπρούτζο και τα πληρώνει ο ίδιος με τα δικά του χρήματα. Πηγή:


Κατέβασμα ppt "Μανώλας Κωνσταντίνος Αύρα Χειμωνιάδου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google