Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΑΜΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΟΥΛΤΣΙΝΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΑΜΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΟΥΛΤΣΙΝΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΑΜΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΟΥΛΤΣΙΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΠΑΝΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

2 Αγωγή και Μόρφωση  Η αγωγή και η μόρφωση συνδέονται στενά, αλλά διαφέρουν σε βασικά σημεία. Κατά τον Nohl, η Αγωγή είναι διαπροσωπική και αναφέρεται στο "Εσύ", ενώ η Μόρφωση αναφέρεται στο ίδιο το "Εγώ". Κατά τον Schleiermacher, η μόρφωση "βοηθάει τον άνθρωπο να συλλάβει το νόημα του κόσμου και της ύπαρξής του, να πετύχει τον εξανθρωπισμό του «σύμφωνα με την ιδέα του αγαθού»".  Η αγωγή και η μόρφωση συνδέονται στενά, αλλά διαφέρουν σε βασικά σημεία. Κατά τον Nohl, η Αγωγή είναι διαπροσωπική και αναφέρεται στο "Εσύ", ενώ η Μόρφωση αναφέρεται στο ίδιο το "Εγώ". Κατά τον Schleiermacher, η μόρφωση "βοηθάει τον άνθρωπο να συλλάβει το νόημα του κόσμου και της ύπαρξής του, να πετύχει τον εξανθρωπισμό του «σύμφωνα με την ιδέα του αγαθού»".  Ενώ η αγωγή σχετίζεται με την κοινωνική και ηθική πλευρά της ζωής, η μόρφωση σχετίζεται με την πολιτιστική δημιουργία.

3 Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση βρίσκεται στο ζενίθ της. Η διαπίστωση αυτή δεν συνεπάγεται αναγκαίως και κατάφαση στις προθέσεις και στις μεθόδους της. Το περιοδικό αυτό, όχι μόνο διαφωνεί με πολλά από τα πρόσωπα και τα πράγματα, αλλά διαφωνεί με την ουσία και τη δομή πολλών τομέων της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας. Ως ένα βαθμό, τούτο είναι φυσικό: η έννοια της «μεταρρύθμισης», υποδηλώνει μιαν επιβολή, μιαν έλλειψη γενικής αποδοχής. Αλλά το κείμενο αυτό, δεν αποσκοπεί στην κριτική της κυβερνητικής προσπάθειας θέλει μόνο να θέσει σε συζήτηση, την έννοια της παιδείας που φαίνεται πως έχει τόσο η κυβέρνηση όσο και ο εκπαιδευτικός κόσμος (αν όχι το μέγιστο μέρος του λαού μας). Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση βρίσκεται στο ζενίθ της. Η διαπίστωση αυτή δεν συνεπάγεται αναγκαίως και κατάφαση στις προθέσεις και στις μεθόδους της. Το περιοδικό αυτό, όχι μόνο διαφωνεί με πολλά από τα πρόσωπα και τα πράγματα, αλλά διαφωνεί με την ουσία και τη δομή πολλών τομέων της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας. Ως ένα βαθμό, τούτο είναι φυσικό: η έννοια της «μεταρρύθμισης», υποδηλώνει μιαν επιβολή, μιαν έλλειψη γενικής αποδοχής. Αλλά το κείμενο αυτό, δεν αποσκοπεί στην κριτική της κυβερνητικής προσπάθειας θέλει μόνο να θέσει σε συζήτηση, την έννοια της παιδείας που φαίνεται πως έχει τόσο η κυβέρνηση όσο και ο εκπαιδευτικός κόσμος (αν όχι το μέγιστο μέρος του λαού μας).

4

5 Σε ό,τι αφορά τις ευκαιρίες, είναι λάθος να συγκρίνουµε τη δύσκολη πραγµατικότητα του «εδώ» µε µια ιδεατή του «έξω». Τα πράγµατα δεν είναι αυτονόητα καλύτερα σε άλλες χώρες του δυτικού κόσµου. Σε ό,τι αφορά τις ευκαιρίες, είναι λάθος να συγκρίνουµε τη δύσκολη πραγµατικότητα του «εδώ» µε µια ιδεατή του «έξω». Τα πράγµατα δεν είναι αυτονόητα καλύτερα σε άλλες χώρες του δυτικού κόσµου.

6 Διανύουμε μία περίοδο στην οποία η χώρα μας περνάει οικονομικές δυσκολίες. Οι οικονομικές αυτές δυσκολίες έχουν επιπτώσεις σε πολλούς τομείς, ένας από τους οποίους είναι και ο τομέας της παιδείας. Εκτός από αυτό η οικονομική κρίση έχει δυσκολέψει πολύ την εύρεση εργασίας κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν αρκούν πλέον τα πτυχία για να βρεi κάποιος δουλειά. Υπάρχουν λοιπόν πτυχιούχοι άνθρωποι μορφωμένοι οι οποίοι αδυνατούν να βρουν εργασία. Αυτό δεν σημαίνει όμως πώς δεν έχουν τα προσόντα για την κατάκτηση εργασίας. Επίσης η κατάσταση αυτή δεν αναιρεί την σημασία του πτυχίου καθώς παρότι είναι δύσκολη υπόθεση το να βρείς δουλειά στους καιρούς μας αυτός που κατέχει πτυχίο έχει περισσότερες πιθανότητες από ένα ο οποίος δεν κατέχει αρκετή μόρφωση ή κάποιο πτυχίο. Ακόμη ένα μειονέκτημα της δυσκολίας είναι ότι οι πτυχιούχοι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για να δουλέψουν και να αξιοποιήσουν την μόρφωση που είναι εργαλείο στα χέρια τους. Δεν πρέπει λοιπόν να τα παρατήσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ανώτατη μόρφωση η οποία στοχεύει στο να ενταχθούνε ως άξια μέλη στην αγορά εργασίας. Δεν είναι η λύση η μετανάστευση στο εξωτερικό. Στόχος είναι να στηρίξουμε την χώρα μας η οποία έχει την δυνατότητα να μας αναθρέψει. Αυτό δεν είναι εύκολο, η χώρα μας βρίσκεται σε μια περίοδο όπου η κρίση έχει χτυπήσει όλους τους τομείς και έχει φέρει πολλές δυσκολίες. Όμως η σωστή εκπαίδευση, η μόρφωση και η κατάκτηση πτυχίου είναι οι λέξεις κλειδιά οι οποίες αποτελούν το μέλλον μας. Πρέπει να παλέψουμε και να δουλέψουμε πολύ καθώς και να στηρίξουμε την χώρα μας όσο μπορούμε για να καταφέρουμε να σταθούμε στα πόδια μας και να εξυγειάνουμε την χώρα μας από τα βάρη της οικονομικής κρίσης.

7 ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ! ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!


Κατέβασμα ppt "ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΑΜΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΟΥΛΤΣΙΝΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google