Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αθλητισμός,Επιχείρηση ή Ιδεώδες Εργασία για το Συναίσθημα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αθλητισμός,Επιχείρηση ή Ιδεώδες Εργασία για το Συναίσθημα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αθλητισμός,Επιχείρηση ή Ιδεώδες Εργασία για το Συναίσθημα
3ο ΓΕ.Λ Αλεξανδρούπολης Σχ.έτος Αθλητισμός,Επιχείρηση ή Ιδεώδες Εργασία για το Συναίσθημα Υπεύθυνες Καθηγήτριες κ. Αγγέλου Βασιλική κ. Πινακίδου Παναγιώτα

2 Το συναίσθημα στον αθλητισμό
Μέλη ομάδας: Ανδρεάδης Άρης Ασκητή Βάγια Ασλανίδης Χρήστος Γεμουσακάκης Λευτέρης Γκουρτζίδου Στέλλα Παπαδόπουλος Χρήστος

3 Προβληματική Η εξέλιξη του αθλητισμού έχει επηρεάσει κατά πολύ την σύγχρονη μορφή του. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι τα έπαθλα είναι πλέον χρηματικά και όχι συμβολικά όπως στην αρχαιότητα κάθως και από το ότι τα κίνητρα των αθλητών είναι διαφορετικά από αυτά του παρελθόντος. Με τη πάροδο των χρόνων και με τη βοήθεια της επιστημονικής και τεχνολογικής εξέλιξης, πλέον παρατηρούνται όλο και μεγαλύτερες επιδόσεις από τους σημερινούς αθλητές. Το σύστημα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο αν θα οδηγήσει τους αθλητές στη χρήση παράνομων ουσιών ή όχι. Έτσι, η χρήση αναβολικών αλλά και συμπληρωμάτων διατροφής είναι πολύ συχνή σήμερα και επηρεάζει αισθητά τις επιδόσεις των αθλητών. Αυτό συμβαίνει γιατί στις μέρες μας οι αθλητές δεν έχουν ως σκοπό της άθλησης την απόκτηση εξουσίας αλλά τη διάκριση. Εκτός από τα αναβολικά και τα συμπληρώματα βοηθούν επίσης οι ομάδες και ο εξοπλισμός. Ιδιαίτερα ο εξοπλισμός χρησιμοποιείται από όλα τα αθλητικά. Συγκεκριμένα σε κάποια αθλήματα (οριβασία, ιστιοπλοϊα, κολύμβηση) ο εξοπλισμός παίζει πρωταρχικό ρόλο. Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τον αθλητισμό είναι οι φίλαθλοι και η διαιτησία. Πιο συγκεκριμένα οι φίλαθλοι/οπαδοί βοηθούν οικονομικά τους συλλόγους ενώ οι διαιτητές καθορίζουν την εξέλιξη του αγώνα.

4 Εισαγωγή Σε αυτή την εργασία ασχοληθήκαμε με τον αθλητισμό . Στις μέρες μας η έννοια του αθλητισμού έχει αλλάξει , καθώς ο καθένας μας τον αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Το συναίσθημα καταλαμβάνει μεγάλο μέρος στον χώρο του αθλητισμού, όπως και η ψυχολογία , η θρησκεία αλλά και άλλοι παράγοντες, οι οποίοι παίζουν σημαντικό ρόλο στην επίδοση του αθλητή. Όσα επεξεργαστήκαμε αφορούν το κομμάτι του αθλητισμού που δεν προβάλλεται και δεν γνωρίζουν οι φίλαθλοι και οπαδοί του αθλητισμού.

5 ΣΤΟΧΟΙ Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε τους συμμαθητές μας για το πόσο σημαντικό είναι να αναγνωρίζει ένα άτομο τα συναισθήματά του ,να μπορεί να τα ελέγξει, να αναγνωρίζει την επιρροή τους στην συμπεριφορά και ακόμα σημαντικότερο να αναγνωρίζει και να κατανοεί τα συναισθήματα των άλλων .Επίσης είναι η εξοικείωση των μαθητών με την λειτουργία της επικοινωνίας στον σύγχρονο αθλητικό χώρο ,και τέλος ποια είναι η σημασία της ηθικής και της ηγεσίας για την αθλητική βιομηχανία.

6 Τι είναι το Συναίσθημα;
Ο ορισμός του συναισθήματος είναι πολύ δύσκολος γιατί το συναίσθημα ως έννοια μπορεί να πάρει πολλές διαστάσεις. Σε γενικές γραμμές ωστόσο θα λέγαμε πως ορίζεται ως μια έντονη ψυχοσωματική εμπειρία που αφήνει στο άτομο κάποια θετική ή αρνητική διάθεση. Αυτή η ψυχοσωματική εμπειρία μπορεί να προκληθεί τόσο από εξωτερικούς προς το άτομο παράγοντες (π.χ. το αίσθημα του φόβου όπου η αιτία του συναισθήματος είναι ένα φοβικό αντικείμενο) όσο και από εσωτερικούς (π.χ. το αίσθημα του άγχους όπου το άτομο παρουσιάζει φοβική αντίδραση αλλά για μια δυσάρεστη κατάσταση που σκέφτεται ότι ίσως βρεθεί στο μέλλον).

7 Τι είναι Ψυχολογία Ο όρος αυτός είναι σύνθεση δύο λεκτικών συντελεστών. Του όρου ψυχή και του όρου λόγος. Θα λέγαμε ότι κατ' αρχήν Ψυχολογία σημαίνει ο λόγος περί της ψυχής, δηλαδή ένα σύστημα σκέψης, μελέτης και έρευνας που αφορά τα τεκταινόμενα του ψυχικού χώρου αλλά και την ίδια την υφή και υπόσταση του χώρου αυτού. Ψυχολογία ως επιστήμη, ορίζεται εκείνη που ερευνά τις ψυχικές λειτουργίες, τον ανθρώπινο ψυχισμό. Είναι δηλαδή ο κλάδος εκείνος που στόχο του έχει να ερευνήσει τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου και να κατανοήσει την ανθρώπινη συμπεριφορά μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι και τις γενεσιουργές αιτίες της.

8 Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Η Ψυχολογία του αθλητισμού είναι ένας σχετικά καινούργιος κλάδος της αθλητικής επιστήμης που μελετά τα ψυχολογικά θεμέλια της φυσικής δραστηριότητας και αναλύει τη συμπεριφορά των ατόμων που ασχολούνται με τον αθλητισμό . Η απόδοση στον αθλητισμό δεν εξαρτάται μόνο από την σωματική άσκηση αλλά και από την άσκηση της ψυχής και του μυαλού . Είναι πλέον αποδεκτή η άποψη ότι στο μέλλον οι διαφορές μεταξύ των κορυφαίων αθλητών που θα κρίνουν τις παγκόσμιες επιδόσεις και τα ολυμπιακά μετάλλια θα προκύπτουν από ψυχολογικούς παράγοντες.

9 Τι είναι Ρατσισμός; Ο ρατσισμός είναι το δόγμα που αναπτύσσεται με σύνδεσμο συγκεκριμένα γνωρίσματα "traits", όπως π.χ. εθνικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά κ.λπ., προκειμένου να αναγάγει μια ομάδα αντίστοιχα, ως υπέρτερη άλλων. Το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, και αυτό που έχει δώσει την αρχική ονομασία στην λέξη (εκ της ιταλικής ("ράτσα") razza = φυλή), είναι ο φυλετικός ρατσισμός. Ρατσισμός είναι να θεωρούμε κάποιους ανθρώπους ως κατώτερους ή ακόμη και άξιους περιφρόνησης, λόγω της φυλετικής ή εθνικής τους καταγωγής. Είναι μια συμπεριφορά που παρουσιάζουν οι κοινωνίες και είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο. Ρατσισμός σημαίνει καχυποψία ακόμα και περιφρόνηση απέναντι στα άτομα που έχουν διαφορετικά φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά από ότι οι άλλοι άνθρωποι.

10 Τι είναι Διαφθορά; διαφθορά είναι η κατάχρηση της εξουσίας από τους κυβερνητικούς ανώτερους υπαλλήλους κυβερνητικών δυνάμεων. Συνήθως η κατάχρηση έγκειται στην παράνομη, συνήθως μυστική, απόκτηση ιδιωτικής περιουσίας ή αποκόμιση κάποιου άλλου ιδιωτικού οφέλους, Η διαφθορά διαφέρει ανάλογα με τη χώρα ή την εξουσία. Ορισμένες πολιτικές πρακτικές χρηματοδότησης που είναι νόμιμες σε μια χώρα μπορούν να είναι παράνομες σε άλλη

11 Διαφθορα στον αθλητισμο
Στον αθλητισμό, παρατηρείται έντονο το φαινόμενο της διαφθοράς και μάλιστα χαρακτηρίζεται και ως η «Λερναία Ύδρα» του αθλητισμού, καθώς υπάρχουνε αρκετές μορφές, οι οποίες συνεχώς αυξάνονται και είναι σχεδόν αδύνατον να καταπολεμηθούν. Οι κυριότερες μορφές διαφθοράς στον αθλητισμό είναι: Πειραματόζωα – αθλητές. (χρήση παράνομων ουσιών) Παράνομα κυκλώματα που "στήνουν" αγώνες. Λεκτικές επιθέσεις (ρατσισμός) Βίαιες επιθέσεις (εναντίον παικτών ή οπαδών)

12 ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Όλα τα προηγούμενα επιδρούν πολύ αρνητικά στην ψυχολογία ενός αθλητή, η οποία –κατά συνέπεια- επηρεάζει αρνητικά την επίδοσή του. Η χρήση αναβολικών εκτός από τις σωματικές παρενέργειες επηρεάζει και την ψυχολογική κατάσταση του αθλητή. Συγκεκριμένα, παρατηρούνται αλλαγές στην ψυχική διάθεση με κυριότερα συμπτώματα την επιθετικότητα και ευερεθιστικότητα.

13 Τι είναι θρησκεία; Ο όρος θρησκεία, που χρησιμοποιείται ενίοτε εναλλακτικά με την λέξη πίστη, ή σύστημα πίστης καθορίζει γενικώς την πίστη στο υπερφυσικό, το ιερό ή το θείο και τους ηθικούς κώδικες, πρακτικές, αξίες, οργανισμούς και τελετουργικά που συνδέονται της. Στην ευρύτερη έννοιά της ορισμένοι την έχουν ορίσει ως το σύνολο των απαντήσεων που δόθηκαν για να ερμηνευθεί η σχέση του ανθρώπινου είδους με το σύμπαν. Στην μακρά πορεία ανάπτυξής της η θρησκεία έλαβε διάφορες μορφές σε διαφορετικούς πολιτισμούς και άτομα

14 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Μέσω του αθλητισμού εξυπηρετούνται πολιτικές σκοπιμότητες. Υπάρχει επίσης μεγάλη έλλειψη παιδείας και ιδιαίτερα αθλητικής. Η απουσία ιδανικών και η έκπτωση των ηθών έχει επιπτώσεις και στον αθλητισμό, με αποτέλεσμα πολλοί αθλητές να οδηγούνται στη χρήση παράνομων ουσιών.

15 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Αθλητισμός,Επιχείρηση ή Ιδεώδες Εργασία για το Συναίσθημα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google