Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΜΑΔΑ: Golden Ερευνητικό ερώτημα: «Τα τέσσερα μήλα που άλλαξαν τον κόσμο» Μαθητές: Άγα Νικολέττα Αποστολοπούλου Ιωάννα Βογιατζής Γιώργος Ελευθερίου Δέσποινα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΜΑΔΑ: Golden Ερευνητικό ερώτημα: «Τα τέσσερα μήλα που άλλαξαν τον κόσμο» Μαθητές: Άγα Νικολέττα Αποστολοπούλου Ιωάννα Βογιατζής Γιώργος Ελευθερίου Δέσποινα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΜΑΔΑ: Golden Ερευνητικό ερώτημα: «Τα τέσσερα μήλα που άλλαξαν τον κόσμο» Μαθητές: Άγα Νικολέττα Αποστολοπούλου Ιωάννα Βογιατζής Γιώργος Ελευθερίου Δέσποινα Καλτικοπούλου Μυρτώ

2 Η Apple ιδρύθηκε από τον Στηβ Τζομπς και τον Στήβεν Βόζνιακ το 1976. Σκοπός της ίδρυσης και πρώτο της προϊόν ήταν προσωπικός υπολογιστής Apple I. Έναν χρόνο αργότερα (1977) η Apple ανακοίνωσε τον Apple II. To 1983 η Apple παρουσίασε τον υπολογιστή Lisa, τον πρώτο εμπορικό υπολογιστή. Μεταξύ 1985 και 1992 η Apple κατείχε κυρίαρχη θέση στην αγορά προσωπικών υπολογιστών με γραφικό περιβάλλον. Το 1992 η Apple μεταπήδησε στη πλατφόρμα επεξεργαστών PowerPC σε συνεργασία με τις εταιρείες Motorola και IBM.

3 Η Apple στα πρόθυρα πτώχευσης το 1996. Το 2001 η Apple παρουσίασε μια βελτιωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για τους υπολογιστές της. Στα μέσα του 2005 η Apple ανακοίνωσε τη πρόθεση της για χρήση επεξεργαστών Intel και την εγκατάλειψη της πλατφόρμας PowerPC. Το 2011 μετα τον θάνατο του Steve Jobs καινούριος διευθυντής της Apple γίνεται ο Tim Cook Από το 1998 μέχρι σήμερα η Apple διανύει μια περίοδο ευημερίας.

4 Steven Jobs. Ο Steven Paul Jobs γεννήθηκε 24 Φεβρουαρίου 1955 ήταν μια από τις πιο γνωστές προσωπικότητες στον χώρο της τεχνολογίας, ένας εκ των δύο συνιδρυτών, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Apple ενώ κατείχε και την εταιρία Pixar. Ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα του οικιακού προσωπικού υπολογιστή. Πέθανε στις 5 Οκτωβρίου 2011. Steven Gary Wozniak Ο Στίβεν Γκάρυ Βόζνιακ γεννήθηκε 11 Αυγούστου 1950 είναι ένας Αμερικανός σχεδιαστής υπολογιστών, ο οποίος ίδρυσε την Apple με τον Στίβ Τζομπς.

5

6 Το πρώτο λογότυπο της Apple, είχε σχεδιαστεί το 1976 και απεικόνιζε τον Ισαάκ Νεύτων να κάθεται κάτω από μια μηλιά. Σχεδόν αμέσως, αντικαταστάθηκε από το "ουράνιο τόξο της Apple” το γνωστό δαγκωμένο μήλο που χρησιμοποιήθηκε μέχρι το 1988. Το 1998, με την εξάπλωση των νέων iMac, η Apple σταμάτησε το ουράνιο τόξο και άρχισε να χρησιμοποιεί μονοχρωματικά θέματα, με το ίδιο όμως σχήμα. Από το 2001- 2003 χρησιμοποιήθηκε το λογότυπο με το χρώμα του νερού και από το 2003 χρησιμοποιείται το "γυάλινο".

7 Mac: σειρά προσωπικών υπολογιστών. Mac: σειρά προσωπικών υπολογιστών. iPod: φορητό μουσικό jukebox. iPod: φορητό μουσικό jukebox. iPad: υπολογιστής ταμπλέτα βασισμένος στην οθόνη αφής. iPad: υπολογιστής ταμπλέτα βασισμένος στην οθόνη αφής. iPhone: έξυπνο κινητό που συνδυάζει πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων, φωτογραφική μηχανή και κινητό τηλέφωνο με πρόσβαση στο Διαδίκτυο. iPhone: έξυπνο κινητό που συνδυάζει πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων, φωτογραφική μηχανή και κινητό τηλέφωνο με πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Apple TV: τηλεόραση με πρόσβαση στα μεγαλύτερα ονόματα από το χώρο της ψυχαγωγίας. Apple TV: τηλεόραση με πρόσβαση στα μεγαλύτερα ονόματα από το χώρο της ψυχαγωγίας. iTunes: Εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων που δημιουργήθηκε από την Apple Inc iTunes: Εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων που δημιουργήθηκε από την Apple Inc

8

9 Έδρα: Η "Apple Campus" είναι η παγκόσμια εταιρική έδρα της Apple Inc που βρίσκεται στη Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών και αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το 2016 το νέο κτήριο της Apple «Apple Spaceship Campus». Φιλοσοφία: Η Apple αντιστέκεται στις παραδοσιακές αντιλήψεις για το ποιά θα πρέπει να είναι η πολιτική μιας εταιρίας ενώ βρίσκεται συχνά σε αντίθεση με ανταγωνιστές της χάρη στην συμπεριφορά των ιδρυτών της. Καταστήματα: Τα δύο πρώτα καταστήματα της Apple άνοιξαν στις 19 Μάιου του 2001.

10

11 Οικονομία: Η Apple είναι μια από τις ελάχιστες εταιρίες της σύγχρονης εποχής που καταφέρνει να αναφέρει ετησίως μεγάλα ποσά εσόδων αλλά και να τα πολλαπλασιάζει. Σημαντικό γεγονός στην οικονομία της Apple είναι ότι κατέφερε να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα σε μετρητά από την κυβέρνηση των Η.Π.Α.

12 Αντιδικία: Η Apple Corps κατά της Apple Computer Η Apple Corps κατά της Apple Computer Η Apple Computer Inc κατά της Microsoft Η Apple Computer Inc κατά της Microsoft Η Apple Inc κατά της Samsung Electronics Co. Η Apple Inc κατά της Samsung Electronics Co. Φιλανθρωπικοί σκοποί: Κατά το έτος 2011 διπλασιάζεται η προσφορά της φιλανθρωπικής ενέργειάς. Κατά το έτος 2011 διπλασιάζεται η προσφορά της φιλανθρωπικής ενέργειάς. Τον Νοέμβριο του 2012 η Apple δωρίζει $2.500.000 στον αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό. Τον Νοέμβριο του 2012 η Apple δωρίζει $2.500.000 στον αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό. Το 2014, η Apple εμφανίζεται ως εταίρος του προϊόντος RED και παίρνει μέρος στην φιλανθρωπική ενέργεια “Ice Bucket Challenge" Το 2014, η Apple εμφανίζεται ως εταίρος του προϊόντος RED και παίρνει μέρος στην φιλανθρωπική ενέργεια “Ice Bucket Challenge"

13 Διαφήμιση 1984. Διαφήμιση 1984. Η Apple παρουσιάζει τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή ενώ παράλληλα θίγει το γεγονός της υποκλοπής προσωπικών δεδομένων και «αποχαύνωσης» που προκαλεί το διαδίκτυο στους ανθρώπους. Καταναλωτικό κοινό. Καταναλωτικό κοινό. Η Apple επηρέασε έντονα τα καταναλωτικά πρότυπα της εποχής της απευθυνόμενη στους εύπορους καλλιεργώντας όμως την ψευδαίσθηση ότι τα προϊόντα της ήταν προσιτά από όλους. Η ενσωματωμένη αχρήστευση. Η ενσωματωμένη αχρήστευση. Στην προσπάθεια της να ενισχύσει την ανακύκλωση η Apple κάνει το λάθος και επιλεγεί την επαναφόρτιση των μπαταριών. Κάτι εξαιρετικά δαπανηρό άλλα και επικίνδυνο.

14 Think different Think different Με ένα διαφημιστικό που παρουσίαζε σημαντικά ιστορικά πρόσωπα η Apple προέτρεπε στην ενίσχυση και ενθάρρυνση των ανθρώπων που αμφισβητούν το κατεστημένο. Με θέση η Apple προέβαλε ορισμένα πρότυπα συμπεριφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

15 http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Inc http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Campus https://www.apple.com/gr/ http://investor.apple.com/secfiling.cfm?filingid=1 193125-13-416534&cik=320193 http://investor.apple.com/secfiling.cfm?filingid=1 193125-13-416534&cik=320193 http://www.apple.com/pr/library/2010/10/18Appl e-Reports-Fourth-Quarter-Results.html http://www.apple.com/pr/library/2010/10/18Appl e-Reports-Fourth-Quarter-Results.html http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Apple_Inc


Κατέβασμα ppt "ΟΜΑΔΑ: Golden Ερευνητικό ερώτημα: «Τα τέσσερα μήλα που άλλαξαν τον κόσμο» Μαθητές: Άγα Νικολέττα Αποστολοπούλου Ιωάννα Βογιατζής Γιώργος Ελευθερίου Δέσποινα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google