Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΛΕΣΒΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΛΕΣΒΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΛΕΣΒΟΥ
Θεοδώρα Πρωτούλη

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η Μάνα Τα Κόμματα Το Τσέρκι Ξύλινα Χειροποίητα Παιχνίδια
Μεταλλικά Χειροποίητα Παιχνίδια

3 Η ΜΑΝΑ Τα παιδιά πρέπει να ζωγραφίσουνε ένα κύκλο και να τοποθετήσουν στη μέση του κύκλου ένα κουτάκι αναψυκτικού .Έπειτα ο καθένας επιλέγει με μεγάλη προσοχή τις πέτρες τις οποίες θα χρησιμοποιήσει .Όταν όλοι είναι έτοιμοι, αρχίζουν να ρίχνουν με τη σειρά τις πέτρες πάνω στο κουτάκι. Όποιος το ρίξει πρώτος νικάει και κυνηγάει τους υπόλοιπους προσπαθώντας να τους πιάσει.

4 ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες .Η μια κρύβετε .Αυτή που κρύβεται πρέπει κάθε τόσο να ζωγραφίζει στο έδαφος βελάκια, τα οποία θα δείχνουν τη διαδρομή που ακολούθησαν . Έχουν όμως και τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν ψεύτικα βελάκια για να μπερδέψουν την αντίπαλη ομάδα. Ύστερα στο τελευταίο βελάκι πρέπει να γράψουν πόσα βήματα απέχει η τελική τους θέση από το βέλος αυτό. Τέλος η αντίπαλη ομάδα προσπαθεί να τους βρει.

5 ΤΟ ΤΣΕΡΚΙ Το παιχνίδι αυτό είναι ατομικό .Για να το παίξεις χρειάζεσαι μία ρόδα ποδηλάτου ( χωρίς ακτίνες και λάστιχο) και ένα μακρύ κλαδί (πάχους ενός μέτρου) .Το παιδί πρέπει να τσουλάει τη ρόδα και να την σπρώχνει με το κλαδί χωρίς να του πέσει κάτω.

6 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΞΥΛΙΝΟ ΠΟΛΥΒΟΛΟ Παίρνουμε ένα ξύλο πάχους ενός μέτρου. Έπειτα καρφώνουμε και στις τέσσερις πλευρές του από ένα καρφί. Απέναντι από το καρφί, στην άλλη άκρη του ξύλου βάζουμε από ένα μανταλάκι .Ύστερα τεντώνουμε ένα μανταλάκι από το καρφί μέχρι το μανταλάκι, με αποτέλεσμα όταν πατάς το μανταλάκι το λαστιχάκι να πετάγεται. Σφεντόνα Παίρνουμε ένα κλαδί με δύο προεξοχές .Τοποθετούμε ένα λάστιχο από τη μια πλευρά στην άλλη .Έπειτα τοποθετούμε μία αιχμηρή πέτρα στο κέντρο του λάστιχου. Κρατώντας την πέτρα τεντώνουμε το σχοινί και το αφήνουμε με αποτέλεσμα να πεταχτεί η πέτρα.

7 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Μεταλλικό όχημα Παίρνουμε ένα σύρμα. Φτιάχνουμε δύο ρόδες που θα είναι φτιαγμένες στα δύο άκρα του σύρματος έτσι ώστε να είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους. Έπειτα σε ένα άλλο σύρμα φτιάχνουμε ένα κρυκάκι , μέσα από το οποίο περνάμε την προηγούμενη κατασκευή μας (ρόδες). Τέλος στην άλλη άκρη του σύρματος δένουμε ένα λεπτό κλαδί (τιμόνι). Έτσι ώστε όταν στρίβουμε το τιμόνι να στρίβουν και οι ρόδες.

8 Παραλλαγή μεταλλικού οχήματος
Ένα άλλο μεταλλικό όχημα για παιδιά μικρής ηλικίας μπορεί να κατασκευαστεί από ένα απλό ξύλο πάχους ενός μέτρου (τιμόνι) και καρφώνουμε επάνω δύο καπάκια ούζου για καθρέφτες.

9 ΠΗΓΕΣ http://akrielassonas.blogspot.com/2011/03/1980.html


Κατέβασμα ppt "ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΛΕΣΒΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google